Recensie: Creëren met Code: Bouw je eigen website

Titel: Creëren met Code: Bouw je eigen websiteP1000835

Auteur: CoderDojo

Genre: Informatief

Uitgeverij: Uitgeverij Maas

Bladzijdes: 94

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789030501534

Prijs: 12,95

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

CoderDojo is een wereldwijd netwerk waar kinderen leren om te werken met code en computers. In Nederland zijn er al vele clubs waar je als kind (7 tot en met 17 jaar) gratis kan leren programmeren. Naast de Dojo’s die in Nederland zijn, kan je ook jezelf aanleren om bijvoorbeeld een site te bouwen, met behulp van dit boek! Bij Creëren met Code leer je hoe je je eigen website kan bouwen met behulp van HTML, CSS en JavaScript. 

 

Ik had nooit gedacht dat kinderen zo makkelijk kunnen omgaan met computers, maar met Creëren met Code van CoderDojo merkte ik dat het juist heel makkelijk is om zelfstandig aan het werk te gaan met programmeren. CoderDojo leert vele kinderen in Nederland met programmeren, wie weet is er zelfs een plek dichtbij jou in de buurt! Hoewel ik zelf te oud ben om dingen te leren bij CoderDojo, heb ik wel kunnen meemaken hoe CoderDojo werkt door middel van dit boek. Hierin leer je je eigen website te bouwen, en dat in redelijk simpele stappen!

Als eerste merkte ik op hoe leuk dit boek in elkaar is gezet. Het is heel kleurrijk, zit vol met leuke illustraties (zoals de ninja’s in dit boek) en is gelukkig nog heel overzichtelijk. De Nanonauten zijn vier ninja’s die hun eigen band hebben gestart en dit boek leert je hoe je een website voor hen kan maken. Dit boek legt je stap voor stap uit hoe je een website opzet: je begint bijvoorbeeld met wat tekst, maar uiteindelijk kan je ook afbeeldingen, menu’s, linkjes en andere leuke dingen op je beeldscherm te voorschijn laten toveren. Je legt gewoon dit boek naast je laptop of je computer en je kan aan de slag! Tussen alle codes door krijg je ook nog genoeg informatie over de logica achter bepaalde codes. Zo leer je wat voor tekens je moet gebruiken om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen en het boek geeft ook een uitstekende uitleg over alle code-termen die je misschien lastig vindt.

p1000836

Creëren met code is heel duidelijk in de aanwijzingen die ze geven, zelfs ik met mijn beperkte kennis van programmeren wist een beginnetje te kunnen maken aan de site. Je kan dus gewoon beginnen in dit boek zonder dat je veel over websites bouwen weet, dit boek leidt je volledig de weg en geeft ook verwijzingen naar de site, waar je meer uitleg kan krijgen over bepaalde stukken van een website. Hierdoor ben je lekker bezig met het maken van een website, het is gewoon ontzettend leuk om te doen!

p1000837

Mocht je nou een website willen maken, maar niet een site willen maken over de Nanonauten? Dat is geen probleem, met wat aanpassingen kan je gewoon je eigen onderwerp gebruiken voor je site, hoewel je dan wat langer bezig kan zijn. Het lijkt mij het meest verstandige als je eerst de instructies voor de site van de Nanonauten volgt, en daarna je eigen draai er aan geeft zodat je een unieke site kan bouwen. En mocht je eenmaal helemaal klaar zijn, maar wil je meer leren over programmeren? Dan moet je zeker eens langs bij een CoderDojo bij jou in de buurt!

p1000838

Creëren met Code is een heel leerzaam zelfhulpboek dat je op weg helpt met het maken van je eigen website. Het geeft je een duidelijke uitleg, het boek ziet er leuk uit en het biedt je nog meer hulp door linkjes te geven naar de site, waar je nog meer kan leren over het bouwen van een website. Het maakt je ook helemaal enthousiast om zelf eens langs een CoderDojo te gaan, want dan kan je nog veel meer leuke dingen doen op het gebied van programmeren! Ben je nu al enthousiast geworden over CoderDojo? Neem dan gauw een kijkje op hun site en wie weet kan jij dan een keer (gratis!) naar CoderDojo!

1 reactie

  1. Oh nice! Ik moet ook programmeren op mijn opleiding en dit boek lijkt me mega handig, haha.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.