Blog Hop: Aanbevelingen

Joany van cravingpages maakt elke week een Blog Hop op haar site. Dit is een artikel over een vraag/opdracht waar zij antwoord op geeft en daarna andere bloggers uitnodigt om de Blog Hop te beantwoorden op hun eigen blog. Zelf vind ik de Blog Hops van Joany lekker origineel en moet ik altijd een tijdje nadenken voordat ik een mooi en uitgebreid antwoord op papier heb gezet. Deze week heeft ze een Blog Hop over aanbevelingen bedacht. Zelf geef ik altijd genoeg aanbevelingen over boeken aan vrienden, medebloggers, jullie lezertjes en vele andere boekenwurmen. Aanbevelingen geven doe ik dus maar al te vaak, maar de Blog Hop die Joany bedacht heeft vind ik dan toch nog best lastig:

bloghop1-590x442

Welke boeken zou jij… (5 fictieve personages – boeken, films of series – naar keuze) aanraden en waarom?

 

Normaal geef ik aanbevelingen aan bestaande personen, dus aanbevelingen geven aan fictieve personages maakt het al wat lastiger. Gelukkig zijn er genoeg boekenwurmen te vinden in boeken die ik wel wat boeken kan aanbevelen!

 

1. Charlie (The Perks of being a Wallflower)

Charlie is een hele intelligente, maar zeer emotionele jongen die soms last heeft van depressieve gedachtes. Hij kent niet echt iemand die veel op hem lijkt. Ik heb recentelijk nog een boek gelezen met een personage erin die wel wat weg had van Charlie en die hem hopelijk wat hoop kan geven. Ik heb het over Craig uit It’s Kind of a Funny Story van Ned Vizzini. Ik denk echt dat Charlie dit boek geweldig zal gaan vinden. Charlie is al een flinke lezer, maar ik vermoed dat hij veel wijsheid uit dit boek kan halen. Na het lezen van It’s Kind of a Funny Story zal Charlie waarschijnlijk wat meer uit zijn schulp kruipen!

 

2. Maggie (Hart van Inkt)

Maggie is net als haar vader gek op lezen en wil niets liever dan zich wanen in een wonderbaarlijke wereld. Ze houdt van een gedetailleerde wereld en zinnen met een indrukwekkende opbouw. Ik zou haar dan maar al te graag Reckless aanbevelen, een boek wat is geschreven door Cornelia Funke, die ook de boeken van Hart van Inkt heeft geschreven. Maggie zal vast andere boeken van haar ”maker” fantastisch vinden, want Funke kan echt van elk geschreven zin een meesterwerk maken.

 

3. Hermelien Griffel (Harry Potter)

Aangezien Hermelien de grootste leesfanaat is in de reeks van Harry Potter, denk ik dat ik haar het meest kan plezieren met een aanbeveling van een boek. Hermelien is gek op Zweinstein, waardoor ik wel benieuwd ben wat ze zal vinden van een andere magische school, namelijk het Magisterium, de school die voorkomt in De IJzerproef, de nieuwe serie die Cassandra Clare en Holly Black hebben geschreven. Deze twee dames hebben nog kritiek gekregen dat dit boek veel weg heeft van Harry Potter, terwijl dat naar mijn idee niet het geval is. Hermelien zou deze magische school vast wel cool gaan vinden, en daarnaast kan ze dan nog vaak met haar ogen rollen wanneer de personages iets doms doen waarbij Hermelien dan de opmerking kan maken dat ze van school kunnen worden gestuurd, het ergste wat je maar kan gebeuren!

 

4. Zoey (Huis van de Nacht), America (De Selectie) Bella (Twilight)

Enig idee wat deze drie dames gemeen hebben? Juist, ze hebben alle drie last van liefdesproblemen en kunnen het niet bij één potentieel vriendje houden. Ik kan me er zelf best aan storen als meisjes in boeken zo besluiteloos zijn als het om vriendjes gaat (daarnaast vind ik ze dan behoorlijk dom en zwak overkomen, het enige wat ze doen is wat jammeren omdat ze niet weten met wie ze nou een relatie moeten hebben… Waar zijn de feministische sterke badass vrouwen gebleven!). Daarom zou ik ze met genoegen Eleanor & Park en The Fault In Our Stars aanraden, omdat deze boeken liefdesverhalen zijn waar het gewoon maar bij één relatie blijft. Ik denk dat alle drie de dames sowieso wel kunnen zwijmelen bij deze boeken, en hopelijk zijn ze daarna zo onder de indruk dat ze meteen een beslissing nemen en één vriendje nemen. Dat zal een hoop onnodige boeken uit deze series besparen…

 

5. Simon Lewis (The Mortal Instruments)

Simon is een echte geek (high five mede-geek!) en wat extra tips voor zijn levenswijze zullen wel handig zijn. Ik raad The Geek Handbook van harte aan. Dit is een echt handboek voor geeks, waar wordt gesproken over kledingstijl, tips voor een echte nerd-spelavond bij je thuis, datingtips voor geeks en nog veel meer. Het is een boekje vol met humor, informatie en de nodige tips en tricks. Jep, dit boek gaat Simon waarderen!

 

Dit was dan mijn Blog Hop voor deze week. Aanbevelingen geven is leuk! Ik doe het maar al te graag, dus mocht je ooit geen idee hebben welk boek je gaat lezen, je kan me altijd vinden op Goodreads en een berichtje sturen, dan kom ik waarschijnlijk aan met een hele waslijst aan boeken…

2 reacties

  1. Leuke aanbevelingen! Misschien moet ik de Ijzerproef toch ook maar gaan lezen. Mijn idee was ook dat het nogal veel op Harry Potter zou lijken, maar als dat niet het geval is vind ik het misschien wel leuk…

    1. Je moet het zeker een kans geven! Het magische schoolidee is misschien wel herkenbaar, maar voor de rest vind ik het echt totaal anders 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.