Blog Hop: Overeenkomsten met fictieve personages

Joany heeft voor deze week een geweldige Blog Hop gemaakt. In deze Blog Hop moet je 5 fictieve personages noemen die op je lijken, waarvan één personage van het andere geslacht moet zijn. Voor mij een makkelijke opgave omdat ik best veel personages heb die wat van mij weg hebben. Oké, laten we duiken in de persoonlijkheid van NerdyGeekyFanboy, welke personages lijken nou op mij?

 

1. Simon Lewis (The Mortal Instruments)

Volgens mij zijn Simon en ik bloedbroeders, want ik zou het zo goed met hem kunnen vinden! We lijken echt op elkaar qua persoonlijkheid. Simon is een goede knul en heeft af en toe hilarische opmerkingen (kan ik van mezelf zeggen dat ik best grappig ben? Ach ja, zo ben ik nu eenmaal. Haters gonna hate enzo!). Soms had ik gevatte opmerkingen in mijn hoofd toen ik The Mortal Instruments las, en het gebeurde best vaak dat Simon precies dezelfde opmerking maakte. Hoe cool is dat! Simon is ook een echte nerd en is gek op anime en Dungeons and Dragons (dat spel heb ik nog nooit gespeeld, maar zou ik waarschijnlijk ontzettend gaaf vinden). Simon heeft ook wel de neiging om iedereen tevreden proberen te stellen (wat er toe leidt dat hij opeens twee vriendinnetjes heeft, de slimbo…). Ook ik probeer iedereen wel op zijn/haar gemak te stellen. Uiteraard krijg ik ook te horen dat ik net zulke sexy vampiercharmes heb als Simon… Toch? TOCH? Iemand??? O…. Laat maar!

2. Percy Jackson

Percy Jackson heeft wel wat weg van mij, we doen er namelijk alles aan om onze vrienden te kunnen helpen. Als iemand in gevaar is, gaat Percy op avontuur om diegene te redden! Zelf zou ik ook door vuur en vlam gaan om mijn dierbaren te beschermen. Mocht het ooit gebeuren dat bijvoorbeeld mijn zusje wordt lastig gevallen door enge jongens in een donker steegje, stap ik er op af en gooi ik mijn ninja-moves in de strijd zodat mijn zusje veilig en wel thuis komt. Of ik er veilig van af kom is nog maar de vraag, maar ik zou zeker mijn leven wagen om haar te kunnen redden 🙂 Soms heb ik ook wel het sassy commentaar zoals Percy, maar Percy is daar uiteraard een meester in dus ik zal me geen concurrent noemen!

3. Charlie (The Perks of being a Wallflower)

Ook herken ik mezelf in Charlie. Hij is best verlegen en vraagt niet meteen om aandacht als hij in een grote groep is. Als ik op een feestje ben, vind ik het bijvoorbeeld veel beter als ik één op één een gesprek heb of met een klein groepje praat. Daarnaast is mijn hoofd soms net zo chaotisch als Charlie en denk ik over heel veel dingen na.

4. Peeta Mellark (The Hunger Games)

Peeta lijkt enigszins op mij, omdat hij van nature erg rustig is, maar wel in de schijnwerpers durft te staan als het nodig is. In District 12 is Peeta een redelijk teruggetrokken persoon, maar als hij eenmaal in het Capitool is, probeert hij de aandacht van het publiek te winnen en loopt hij zelfverzekerd het podium op voor een interview. Ik ben ook wel introvert, maar op het toneel is het juist de bedoeling om in de schijnwerpers te staan en dat blijk ik toch aardig goed te doen.

5. Loena Leeflang (Harry Potter)

Een vrouwelijk persoon die op mij lijkt, namelijk Loena. Ze is een aardig buitenbeentje en totaal anders dan de rest. Als een nerd, geek en fanboy ben ik niet bepaald de standaard normale persoon, dus dat heb ik zeker weg van Loena. Daarbij beeld ik me ook dingen in mijn hoofd (ik heb een relatie met Jennifer Lawrence, Celaena Sardothien, Alina Starkov en vele andere vrouwen hoor!).

 

Dit was dan mijn invulling van de Blog Hop. Hopelijk heb je me een beetje leren kennen en weet je nu dat ik gek ben op blauw snoep, gekke anime kijken, brood bakken en het zoeken naar de Snottifant.

Welke personages hebben overeenkomsten met jouw persoonlijkheid?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.