Beter Bloggen Challenge 2015: Maand 1, de grote schoonmaak

Joany heeft een nieuw project bedacht, de beter bloggen challenge, waarin bloggers hun blog naar een hoger niveau kunnen tillen door hun blog te verbeteren. Elke maand wordt er een bepaald punt van je blog aangepakt en komt er een artikel online te staan met tips & trics. In de eerste maand houden alle bloggers van de challenge een grote schoonmaak op hun blog. Ook ik heb dit gedaan, het was veel werk met het leverde zeker wat op.

 

Linkjes verbeteren

Op de eerste dag van de grote schoonmaak begon ik met het verbeteren van mijn archief. Zoals je kan zien heb ik bij het kopje ”Archief” verschillende pagina’s met linkjes naar artikelen die horen bij die categorie. Zo heb ik bijvoorbeeld al mijn artikelen van de Top Ten Thursday bij elkaar staan. Het probleem is dat vele linkjes nog niet optimaal werkten. In januari ben ik van blogspot.nl overgestapt naar .com en heb ik dus een eigen domeinnaam en zit ik nu op WordPress. De oude linkjes naar artikelen zaten gingen nog allemaal via blogspot.nl. Je kwam hierdoor wel uit bij mijn site, maar via een omweg en dat is wat rommelig. Vandaar dat ik alle linkjes in het archief heb aangepast en heb verbeterd. Ook heb ik bij het kopje ”Boeken” de artikelen verdeeld in Wrap Up, TBR en Book Haul. Ziet er net wat overzichtelijker uit! Daarnaast heb ik de Tag-pagina in alfabetische volgorde gemaakt. Ook is er een YouTube-pagina, waar artikelen op komen te staan over YouTubers.

Afbeeldingen nagaan

Het tweede punt wat ik heb gedaan, is al mijn artikelen af gegaan en gekeken naar de afbeeldingen. Afbeeldingen die het niet deden heb ik verwijderd of veranderd. Bij sommige (oude) artikelen heb ik ook de plek van sommige afbeeldingen wat aangepast. Het ziet er allemaal net even wat beter uit! Maar goed, ik had nog genoeg taken aan mezelf gegeven.

Recensie-pagina’s

En dan kwam de grote opdracht, want ik ging aan de slag met verschillende recensie-pagina’s. Ik had eerst alleen een pagina waarbij de boeken waren gesorteerd op schrijver (waarbij ik de linkjes ook moest verbeteren), maar ik wilde ook pagina’s waarin de recensies worden gesorteerd op titel, serie, waardering en een aparte pagina met recensies voor films en series. En geloof me, dat is een hoop werk, zeker als je meer dan honderd recensies moet gaan indelen… Hier ben ik ook meerdere dagen aan bezig geweest, maar het resultaat mag er wezen.

Tags

Ook ging ik al mijn tags na die ik bij mijn artikelen heb staan. Een paar heb ik verwijderd en sommige zijn toegevoegd. Vooral bij de recensies klopten nog niet alle tags, dus dit heb ik aangepast.

 

Dit heb ik dus allemaal gedaan tijdens de grote schoonmaak. Het was een hoop werk, ik heb meerdere dagen eraan gewerkt. Toch ben ik blij dat ik het heb gedaan, want alles ziet er net even beter uit dan daarvoor. De volgende maand is het tijd om te werken aan de lay-out. Ik ga zeker kijken of ik een andere lay-out ga gebruiken en hoop binnenkort ook een nieuwe banner te krijgen. Wie weet zul je er wat van merken de komende maand!

Heb jij ook een grote schoonmaak gehouden op je blog of ben je dat van plan? 

15 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik wil het wel.. maar gezien ik zo’n 1500 artikelen online heb… meh. Gelukkig heb ik al mijn recensies onlangs al gedaan!

 2. Na deze blogpost misschien wel…

 3. You go Joost

 4. Is er ergens een overzicht van al je tags te vinden?

  1. Nog niet, maar goeie tip! In de maand maart ga ik aan mijn lay-out werken dus wie weet ga ik dat erin verwerken!

   1. Maar kan je dat zelf wel in WordPress zien ergens? LEG MIJ UIT (ja dat is een bevel en men hoort bevelen op te volgen)

    1. Haha, zelf kan je wel alle artikelen zien van een tag als je op de tag klikt, en zelf kan ik mijn eigen overzicht zien als beheerder. Ik kan nog een widget plaatsen met de meeste tags, dus volgende maand ga ik kijken of dat er goed uitziet 🙂

      • Femke op maart 22, 2015 om 9:57 am

      Hoe kan ik dan mijn eigen overzicht zien van tags? Waaaaar moet ik dan zijn?

     1. Ik heb hem staan aan de linkerkant bij het kopje Berichten 😉

      • Femke op maart 22, 2015 om 3:18 pm

      OOO DAAAR!! Super, ik heb het gevonden! (Heb wss weer met m’n neus gekeken ;))

 5. Super leuke challenge ik doe ook mee en ben bezig met de grote schoonmaak

 6. Het voelt fijn als je het lekker hebt opgeruimd hè? ^^

 7. Jij hebt duidelijk goed je opruim-huiswerk gedaan. Het mijne is nog niet helemaal klaar wegens tijdsgebrek, ik weet dus nog wat te doen.

 8. Ik doe ook mee, en ik heb zondag mijn posts in categorieën gestoken. Vandaag heb ik mijn boek reviews per letter gezet en ik ga ook nog een keer mijn artikels nagaan om te kijken of er foto’s het niet meer doen xxx

  1. Goed bezig hoor Nikita!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.