Boekblogexperiment: Steun jij NerdyGeekyFanboy?

Gisteren had ik het begin van een bijzonder project aangekondigd, een project dat eventueel de hele boekenwereld op zijn kop kan gaan zetten. De afgelopen jaren heb ik namelijk zo genoten van het bloggen, maar merkte ik ook dat het bloggen over het algemeen veel tijd en ook veel geld kost. Nu doe ik het natuurlijk als hobby, maar het zou heel mooi zijn als (boek)bloggers lichte waardering krijgen zodat ze nog meer uit hun blog kunnen halen, zonder zelf allemaal geld moeten ophoesten en dit niet terug te kunnen verdienen. Ik wil als experiment een Ko-fi pagina opzetten, waarin jij voor een klein bedrag mij kan steunen en daarnaast er nog wat voor terug krijgt. Steun jij mijn blog en zorg jij ervoor dat mijn blog nog meer te bieden heeft?

Mijn Ko-fi pagina is via deze link te vinden. Ko-fi is een platform waarin jij eenmalig een donatie kan doen. Andere platformen hebben meteen maandelijkse bijdragen, maar ik vermoed dat je niet meteen wil vastzitten aan een vast bedrag. Mocht je niet via deze weg kunnen doneren, maar wil je dat wel, stuur me vooral een berichtje. Je zit dus nergens aan vast, maar kan eenmalig een (klein) bedrag overmaken.

Door jouw donatie kan ik ervoor zorgen dat mijn blog online blijft staan, maar ook dat mijn blog kan uitbreiden. Zo wil ik misschien sparen voor een nieuwe banner, of juist sparen om uiteindelijk een YA-podcast op te zetten met maandelijkse overzichten van YA-boeken, nieuwtjes, interviews met auteurs en boekbesprekingen, van alles wat! Dit zijn nogal flinke bedragen die ik zou moeten betalen, maar met jouw hulp hoef ik niet het volledige bedrag te betalen, en is de stap zetten ook veel makkelijker. Ik ben je dus enorm dankbaar als je een donatie wilt geven, want dan help jij mij met mijn blog!

Uiteraard zorg ik ervoor dat je na een donatie niet niks krijgt, want ik wil zeker beloningen geven voor jouw donatie. Bij deze bedragen krijg je de volgende beloningen:

  • Per 1 euro kan je een lootje krijgen waarin jij een titel opschrijft van een boek/game/film/serie/anime waar jij een review van wilt zien. Stel dat je 5 euro doneert, kan je één titel vijf keer laten meedoen, of juist vijf titels kiezen die elk één keer meetellen. Elke maand zal ik uit de grabbelton met lootjes eentje pakken, en dat ga ik dan die maand recenseren! Dit zal via Instagram gaan, zodat je ook mijn reactie kan bekijken. Je kan je favoriete boeken/series/etc. aanvragen, maar je kan ook een sadist zijn en een boek uitkiezen die ik afschuwelijk ga vinden (zoals Lux, Huis van de nacht of de vervolgserie van De Selectie… Ik krijg nu al de rillingen ervan!). Deze titel(s) kan je dan toevoegen in je bericht bij de donatie.
  • Vanaf 5 euro kan je wekelijks meestemmen over de content die online gaat komen op mijn blog. Wekelijks zou ik dan een lijst met blogs neerzetten waar je op kan stemmen. Zo krijg jij invloed over de blogs die online gaan komen!
  • Bij 10 euro kan je mij een blog-dare geven, oftewel mij een blog laten schrijven over elk onderwerp dat je maar kan bedenken. Uiteraard ga ik geen blogs schrijven die anderen kunnen kwetsen of blogs schrijven over onderwerpen die niet voor jonge lezers bedoeld zijn, maar je bent vrijuit om zo gek mogelijk dingen te bedenken. Mijn top 5 chippies (spoiler: paprika ribbel chips op nummer 1), mijn mooiste vakantiemomenten, wil je weer een editie van Boekbloglovers & Boekblogbitches, een lijst met boeken over een bepaald thema of een column over iets waarvan jij meer wilt weten? De keuze is reuze, en jij mag beslissen!
  • Bij elke 20 euro die je in totaal doneert, verstuur ik naar jou een boek. Je krijgt een foto van de boeken waar je uit mag kiezen, en eentje daarvan komt dan jouw kant op!

Dit zijn alle beloningen die er zijn. Ik heb ook al een doel gesteld, namelijk een doel om in 2021 mijn blog te laten bestaan. Ik moet hier ongeveer 40 euro voor betalen, dus bij dit bedrag is de eerste mijlpaal behaald! Als dat doel eenmaal behaald is, wil ik gaan sparen voor een nieuwe banner. Ik heb al iemand op het oog die hem zou kunnen maken, die ook fantastische dingen kan tekenen. Deze nieuwe banner gaat er heel anders uitzien dan de huidige, dus dan krijgt deze site een make-over! Ik zal hier rond de 50 euro voor moeten betalen, dus dit wordt de tweede mijlpaal (dus een totaal van 90 euro). Daarna wil ik sparen voor een YA-podcast! Ik heb al een aanbieding gekregen voor rond de 75 euro per jaar. Als ik dus in totaal 165 euro zou krijgen aan donaties, zal er sowieso voor een heel jaar een YA-podcast komen waarin maandelijks het YA-nieuws wordt doorgenomen, maar ook boeken worden besproken met eventuele interviews met YA-auteurs. Alle donaties die ik ontvang, worden hoe dan ook gestopt in mijn blog. Deze Kofi-pagina is dus niet bedoeld om geld te verdienen met mijn blog, maar meer om de kosten voor mijn blog eruit te halen.

Deze maand hoop ik een donatie te krijgen van mijn bloglezers. Volg jij al jaren met veel plezier mijn blog, heb je wat gehad aan mijn recensies of heb je ooit moeten lachen om artikelen die ik schreef, en wil je een kleine dank geven als waardering voor alle jaren dat ik gratis content maak vol enthousiasme? Al is je donatie maar klein, alle kleine beetjes helpen en zorgen ervoor dat mijn blog nog leuker wordt dan voorheen. Aan het begin van augustus zal ik ook transparant zijn en vertellen wat er binnen is gekomen. Of het nou veel is, weinig of helemaal niks, ik denk dat ik uit elk bedrag wel een conclusie kan krijgen of de boekblogcommunity niet hoeft te bestaan uit bloggers die alleen maar betalen voor hun blog, maar juist door hun lezers investeringen kunnen maken die ze normaal nooit zouden doen. De fanatieke bloggers werken veel uren per week om hun blog bij te houden, wat zou het mooi zijn als ze daarvoor een kleine bijdrage voor krijgen! Wie weet dat meerdere bloggers soortgelijke dingen kunnen starten, of dat dit experiment laat juist zien dat bloggers veel lezers kunnen hebben, maar dat dat niet betekent dat hun volgersaantal zo gebonden is dat ze kleine donaties zouden willen geven. Ik ga in ieder geval de stap wagen en kijken wat er gebeurt. Uiteraard wil ik mijn donateurs bedanken door ze te noemen (mochten ze dat willen) op mijn blog, en hoop ik dat ze erg genieten van de beloningen die ik heb bedacht voor bepaalde mijlpalen!

Heb jij een kleine donatie over voor deze bloggende fanboy? Doe dan vooral een geweldige donatie via mijn Ko-Fi Pagina!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.