NerdyGeekyFanboy blogt al drie jaar zijn leventje door

Drie jaar geleden maakte ik een blog aan die mijn hele leventje flink zou veranderen. Op dat moment had ik helemaal niet het idee wat de gevolgen zouden zijn van het maken van een blog, nu kan ik me gewoon niet voorstellen dat ik niet zou bloggen. Ja jongens en meisjes, NerdyGeekyFanboy bestaat al drie jaar, wat gaat de tijd toch hard!

 

Drie jaar lang bloggen, wat heb ik daar allemaal mee bereikt? Het korte antwoord is: een hoop. Maar hรฉ, als ik alleen het korte antwoord zou geven zou dit blogje snel klaar zijn, dus ik geef je graag een lijstje van de dingen die ik dankzij het bloggen heb mogen meemaken:

 • Ik kreeg de kans om ontzettend veel schrijvers te ontmoeten, zoals de schrijvers van Yalfest of auteurs zoals Veronica Roth die naar Nederland kwamen. Het is telkens weer een enorme eer om door een uitgeverij benaderd te worden omdat ze willen dat ik een auteur interview. Zelf probeer ik altijd wat originele (en flink nerdy) vragen te bedenken zodat mijn interview behoorlijk uniek is. Dankzij het bloggen heb ik al zo veel auteurs mogen ontmoeten, waar ik zo ontzettend dankbaar voor ben.
 • Door het bloggen ben ik veel meer in contact gekomen met uitgeverijen. Vroeger keek ik niet verder dan een boek zelf, nu gebeurt het vaak dat ik de uitgeverij van het boek goed ken en ik ben zelfs langs geweest bij uitgeverijen. Ik vind het zo leuk om als het ware een kijkje achter de schermen te hebben en te weten welke mensen bij welke uitgeverijen horen. Zij zijn de personen die zulke mooie boeken uitgeven!
 • Ik leerde ZO VEEL mensen kennen. Mede boekbloggers, bookstagrammers, booktubers en andere lezers uit de bookcommunity, door deze drie jaar heb ik de boekenwereld veel beter leren kennen, het is echt net een grote groep aan fangirls/fanboys! Sommige vriendschappen zijn zelfs zo hecht geworden, dat ik met een paar boekbloggers op vakantie ben geweest. Op bijna elk event herken ik wel bekenden en soms maken mensen ook een praatje met mij omdat ze mij herkennen van mijn blog. Elk bookevent vind ik zo gezellig, de bookcommunity is zo vriendelijk en het is zo makkelijk om een gesprek te beginnen met mede booknerds. Mede dankzij de geweldige community ben ik zeker blijven bloggen.
 • Door het bloggen leerde ik conventies en vele andere fandomgerelateerde dingen ontdekken. Door mijn blog bezoek ik het liefst elke week een conventie, ik ben er zo dol op! Alle cosplayers, de merchandise, de bekende acteurs en meer, ik hou van dat hele sfeertje! Ook door conventies ben ik in contact gekomen met hele leuke mensen en het heeft mijn leven echt veranderd.
 • Dankzij het bloggen ben ik in steeds meer fandoms terecht gekomen. Voor mijn blog las ik wel veel en keek ik wat series, maar toen ik eenmaal begon te bloggen, ben ik veel meer series gaan kijken, las ik veel meer en werd ik veel sneller aangespoord om naar de bioscoop te gaan of om een band te luisteren. Ik was al een fanboy, maar nu ben ik een nog grotere fanboy!
 • Niet te vergeten: door het bloggen en al mijn bloglezers die haast lopen te fanboyen/fangirlen als ze me zien, mij spreken of in gesprek komen met mij op social media voel ik me toch wel een beetje famous (een klein beetje). Vroeger was ik altijd de kleinste van de klas en dan wordt er al snel op je neergekeken, maar door het bloggen kijken sommige bloglezers juist tegen mij op. Elke keer wanneer een bloglezer op mij afstapt en vertelt dat hij/zij met veel plezier heeft met het lezen van mijn blogjes, ben ik zielsgelukkig. Het was in het begin zo wennen dat mensen echt tegen je opkijken en je haast zien als een soort BB’er (Bekende Blogger), terwijl ik me helemaal niet zo voel. Ik ben gewoon een normale (nou, ben wel een beetje gekke) gozer die toevallig wat dingen op internet zet, maar ik ben blij dat veel mensen er zo van genieten.

 

Wauw. drie jaar al aan het bloggen, wat is dat toch veel! Na deze drie jaar zit ik al over de 1300 berichten, ben ik bijna 5000 reacties verder en ben ik op social media ook groter geworden. Ik had nooit kunnen bedenken dat mijn Instagramaccount over de 1000 volgers zou krijgen, maar nu zit ik er al ruim over heen. Ik wil in ieder geval elke bloglezer bedanken voor het bezoeken, lezen en volgen van mijn blog. Ik blog in ieder geval lekker door en hopelijk kan jij nog vele jaren genieten van mijn blogjes. Op naar de vier jaar!

19 reacties

Naar het reactie formulier

  • nickyvbezouw op mei 10, 2017 om 12:13 pm
  • Reageer

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag Joost!!! (verdorie, nu moet ik weer een cadeautje bedenken!)

  1. Dank je Nicky! Haha, altijd een reden om mij een cadeautje te geven toch? ๐Ÿ˜›

 1. Lekker positief artikel ๐Ÿ™‚ gefeliciteerd met de verjaardag van je blog! ^_^

  1. Dank je! ๐Ÿ˜€

  • Gaia op mei 10, 2017 om 1:22 pm
  • Reageer

  Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van je blog :)!!

  1. Bedankt Gaia! ๐Ÿ™‚

 2. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Wat tof dat je zoveel toffe dingen hebt meegemaakt de laatste jaren ๐Ÿ˜€

  1. Whoop whoop, dat er nog maar veel toffe dingen mogen komen! ๐Ÿ™‚

 3. Cool! Gefeliciteerd met je blogverjaardag en dat je nog maar lang door mag blijven bloggen en we onze chipssmaken-bucketlist nog flink kunnen aanvullen! ๐Ÿ˜‰

  1. Die bucketlist gaat hopelijk eindeloos worden, haha! ๐Ÿ˜€ Bedankt! ๐Ÿ™‚

  • Marleen op mei 11, 2017 om 10:32 am
  • Reageer

  Gefeliciteerd leuke Joost! ๐Ÿ™‚

  1. Dank je leuke Marleen! ๐Ÿ˜€

 4. Wat gaat het snel hรฉ. Op naar een vierde jaar vol blogplezier, leuke evenementen, geweldige conventions en toffe ontmoetingen.

  1. Hopelijk ook weer een toffe ontmoeting met the amazing Zwartraafje ๐Ÿ˜€

 5. Proficiat met drie jaar bloggen! ๐Ÿ˜€

 6. Van harte gefeliciteerd! Ga vooral zo door.:) Ik volg je blog met veel plezier!

  1. Dank je Rachel, dat is heel leuk om te horen! ๐Ÿ™‚

 7. Hiep hiep!!!! Gefeliciteerd met 3 jaar lang bloggen!

  1. Dank je wel! ๐Ÿ˜€

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.