Boek Releases April 2021

De maand april komt er bijna aan, en in deze maand komen er genoeg mooie boeken aan waar de harten van boekenliefhebbers harder van gaan kloppen. Het is echt een fijne lijst, ik weet wel wat ik ga doen nu ben ik verhuisd in ons appartement!

Vloeken uit het verleden 2 Helderwitte macht – Cassandra Clare & Wesley Chu – 1 april

Ten eerste hebben we het nieuwe deel van Vloeken uit het verleden. Het eerste met Magnus en Alec was erg tof en ik ben benieuwd wat voor meer avonturen de twee gaan beleven, dus dit boek ga ik zeker lezen in april.

Noem me Nathan – Catherine Castro – 6 april

Dan een graphic novel bij Querido Glow, die veel queer verhalen uitbrengen. Dit keer een graphic novel dus, welke zal gaan over een transgender. Er zijn genoeg jongeren in Nederland en Vlaanderen die zijn geboren in het verkeerde lichaam, dus ik hoop Nathans verhaal veel jongeren kan helpen wanneer ze zich realiseren dat ze in transitie willen.

De falling in love montage – Ciara Smyth – 6 april

Dit boek lijkt me een heerlijk feelgood verhaal over een meisje dat denkt dat er geen perfecte date bestaat, totdat een vriendin haar uitdaagt om op allemaal cliché dates te gaan. Wederom een boek van Querido Glow, dus dan ben ik al enthousiast! De cover ziet er ook aandoenlijk uit, dit kan vast een topper worden!

Ademloos – Jennifer Niven – 8 april

Een nieuw verhaal van Jennifer Niven! Ze heeft me echt omver geblazen met haar vorige boeken, en ook haar nieuwe boek spreekt me aan. Een boek over eerste liefdes, gebroken harten en een onvergetelijke zomer.

Elfhame #3 De Verbannen Koningin – Holly Black – 8 april

Het laatste deel van Elfhame-trilogie komt uit, en ik ga samen met de andere Elfhame-ambassadeurs ontzettend veel leuke dingen hier omheen organiseren. Doe mee aan de readalong, lees onze blogs, neem een nieuwe tag over en luister naar een podcast over de vorige boeken en meer, het wordt echt een feest! Kijk hier dus zeker naar uit, want deze mooie limited edition wil je in je boekenkast zien stralen!

Unsinkable – Lotte van den Noort – 14 april

Dan een boek van Nederlandse bodem, namelijk een hertelling van de Titanic! Lotte van den Noort heeft veel historische verhalen geschreven en daar doet ze onwijs veel research voor, dus ik ben heel benieuwd hoe realistisch ze dit verhaal kan maken.

Er was eens het hart van een schurk – 15 april

Een nieuwe verhalenbundel met korte verhalen, vanuit het perspectief van de slechterik! Wil je op deze manier verschillende auteurs ontdekken, is dit de bundel voor jou. Ook van allemaal auteurs hier in de buurt, dat is ook leuk om die te ontdekken!

De kraaien nieuwe editie – Leigh Bardugo – 20 april

Door de aankomende Netflixserie van de Grisha en de Kraaien is het tweeluik van de Kraaien in een nieuwe cover gemaakt, ziet er heel tof uit! Ik heb de oude edities al in huis, maar mocht je deze boeken nog niet hebben kan je deze pareltjes in huis halen.

Soul Hunters 1 Zielenjagers – Chris Bradford – 20 april

Een nieuwe serie van Chris Bradford, bekend van meerdere stoere series voor de wat jongere lezers. Ik heb zelf nog niks van hem gelezen, maar ik hoor er altijd goede verhalen over. Heb jij al wat van hem gelezen? Laat het me weten!

Zwarte zwaan – Gideon Samson – 21 april

Een boek dat vele prijzen in de wacht heeft gesleept, terwijl ik er opvallend weinig over heb gehoord. Waarom? Misschien omdat het een herdruk met een nieuwe cover is, aangezien het boek al in 2013 uitkwam. Misschien dat het nu door meer lezers gelezen gaat worden!

Zout – Doreen hendrix – 21 april

Doreen volg ik al een tijd op Instagram, en zij zet zich heel erg in voor diversiteit in YA-boeken. Daarom weet ik nu al dat haar debuut inclusief gaat zijn op een prettig manier, dus hier kijk ik echt naar uit! Doreen meldt dat boeken een goede weerspiegeling moeten zijn van de samenleving, wat ik erg kan waarderen en hopelijk komt dat goed naar voren in haar boek.

Dwarsloper – Mijke Pelgrim – 22 april

Een boek over een actueel thema, namelijk over het klimaat en activisten die hier wat aan proberen te doen. Ik heb hier zelf nooit veel mee gedaan, maar ik denk dat dit verhaal jonge lezers enthousiast kan maken voor het activisme.

De roos uit het beton – Angie Thomas – 22 april

Een nieuw boek van Angie Thomas! Black lives matter is vandaag de dag nog steeds relevant, en ik denk dat dit een erg mooi boek gaat zijn. En een leuk feitje voor de lezers van Angie’s vorige boeken, want dit gaat over de vader van de hoofdpersoon in The Hate U Give!

Als de morgen begint – Laura Diane – 26 april

Het vervolg op Als de nacht eindigt, ik kan niet wachten op dit verhaal! Het eerste deel eindigde met een flinke cliffhanger en ik heb erg genoten van deze dystopische wereld, dus het afsluitende deel in dit tweeluik ga ik hoe dan ook lezen.

67 seconden: de graphic novel – 30 april

Een graphic novel van een waanzinnig goed boek over een jongen die in een lift stapt, op weg naar het nemen van wraak. In de rit naar beneden krijgt hij toch veel realisaties en het boek in vrije versvorm had me enorm geraakt, dus ik ben benieuwd hoe dit verhaal gaat zijn in graphic novel vorm.

Noem geen namen – Astrid Sy – 30 april

Tot slot een verhaal over de tweede wereldoorlog. Ik vind het fijn dat hier nog steeds aandacht aan wordt besteed, en ook dit verhaal lijkt me erg aangrijpend.

Een enorme waslijst zoals je ziet, genoeg te lezen de aankomende maand! Welk boek wil jij graag in huis halen? Laat het me weten! En vind je het erg leuk om te kijken naar de aankomende boeken? Luister dan ook vooral naar Hold My Book, een YA-boeken podcast waarin we onder andere ook aankomende releases bespreken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.