Boek Releases Augustus 2021

Aankomende maand vallen het aantal releases wat mee. Er komen wel veel Engelse boeken uit, maar aangezien ik bij de meesten de hoop heb dat deze vertaald gaan worden in het Nederlands, ga ik ze even achterwege laten. Een iets rustigere maand is natuurlijk ook prima, dan is er meer ruimte om ongelezen boeken in je boekenkasten weg te werken! Desondanks komen er wel een paar pareltjes uit, dus er is nog genoeg om naar uit te kijken.

Leaves of Remedy – Claudia Boon – 3 augustus

Toch als eerste een Engels boek noemen? Zo lijkt het wel, maar dit boek is dus de Engelse versie van een boek dat origineel in het Nederlands is uitgekomen (Helende bladeren). Claudia heeft als zelfstandige auteur haar debuut vertaalt naar het Engels, hoe tof! De cover is in ieder geval een plaatje, dus wie weet wordt dit boek door nog veel meer mensen opgepakt.

Royal Horses #1 De kroon en het hart – Jana Hoch – 11 augustus

Niet een boek voor mij, maar als je houdt van boeken met koninklijke families en paarden valt dit helemaal in je straatje. Het vervolg is al gepland voor voorjaar 2022, dus dan heb je de zekerheid dat de vertaling gewoon doorgaat!

Havenfall #2 Feniksvlam – Sara Holland – 16 augustus

Ik heb helaas Havenfall nog niet gelezen, maar mocht je dat wel hebben gelezen kan je binnenkort het tweede deel in deze tweeluik in huis gaan halen. Sara Holland is de auteur van Everless, die ik ontzettend goed vond, dus als je fan van haar bent kan je ook dit tweeluik snel volledig in huis halen!

Heartstopper Deel 1 – Alice Oseman – 17 augustus

Heartstopper, de ontzettend populaire queer graphic novel reeks wordt vertaald, zo leuk! Ik vond deel 1 fantastisch en lees hem graag opnieuw, maar dan in het Nederlands. Zet dit verhaal zeker op je lijstje, want het is een geweldig verhaal en wordt ook als serie gemaakt op Netflix!

Lupus – Joan de Ruijter – 23 augustus

Dit is een filosofisch boek over een bijzondere academie waarbij niet duidelijk is wie de touwtjes in handen heeft. Klinkt als een erg intellectueel boek vol mysterie, dit kan een heel interessant boek worden!

Take me with you when you go – Jennifer Niven & David Levithan – 30 augustus

Twee topauteurs die samen een boek schrijven? Dat klinkt goed! Dit boek gaat over een familie met een moeder die haar kinderen verwaarloost en een losbandige stiefvader. De zus vertrekt spontaan van huis, terwijl haar broertje achterblijft. Ik kan weinig voorspellingen maken rondom dit boek, dus ik denk dat een onverwachts spannend avontuur kan gaan worden!

Dit zijn de boeken die in augustus uitkomen en die op mijn radar staan. Ben ik nog wat vergeten, en welk boek ga jij zeker in huis halen? Laat het me weten!

1 reactie

  1. Ik kijk uit naar Heartstopper. Ben onwijs benieuwd naar het verhaal. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.