Boek Releases Januari 2022

Het nieuwe jaar gaat bijna van start, hopelijk wordt dit jaar een erg goed jaar vol mooie boeken! We beginnen het jaar weer met een paar mooie boeken, die ik graag voor je opsom. Er is genoeg nieuws om het jaar mee te beginnen, dus verwacht genoeg avondjes op de bank met een heerlijk boek!

Heartstopper 3 Nick en Charlie in de stad van de liefde… – Alice Oseman – 18 januari

We beginnen het jaar goed met het derde deel van Heartstopper! Deze graphic novel is een hartverwarmend verhaal over twee jongens die verliefd op elkaar worden, maar vele andere thema’s komen aan bod. Het verhaal geeft je zo’n fijn gevoel, en de vertaling van het vierde deel laat ook niet lang op zich wachten!

Catfish blues – Sara Lövestam – 18 januari

Naast Heartstopper hebben we een ander queer verhaal van Querido Glow, namelijk niet nieuwe boek van Sara Lövestam! Het verhaal gaat over Texas, die een nepaccount aanmaakt om in contact te komen met de klasgenoot waar hij verliefd op is. Hoewel ik zelf geen fan ben van catfish-verhalen, vermoed ik dat Sara Lövestam er wel een mooie lading aan kan geven wat het concept niet tenenkrommend maakt.

Francien laat je tieten nog eens zien – Francien Regelink – 25 januari

Bij BlossomBooks verschijnt opnieuw het waargebeurde verhaal van Francien Regelink, die vertelt wat voor gevolgen er zijn als er naaktfoto’s van je online verschijnen. Dit is een herziene editie, dus er is waarschijnlijk nieuwe content in het boek! Een zeer belangrijk onderwerp wat veel jongeren hopelijk zal aanspreken, want sexting blijft in deze tijd relevant.

Als de nacht valt – Marieke Nijkamp – 25 januari

Dit is een boek waar ik al een tijd naar uitkijk. Dit verhaal gaat over een jongereninrichting, waarbij het personeel plots is verdwenen door een levensgevaarlijk virus. Marieke Nijkamp is bekend door haar spannende boeken, en dit boek is waarschijnlijk niet de uitzondering daarop.

Blijf zachtjes bij me – Jacqueline Woodson – 27 januari

Een nieuw vertaald boek van Jacqueline Woodson, dit keer een verhaal over een liefde tussen een joods meisje en een zwarte jongen, waardoor de twee van elkaar verschillen. Het lijkt mij een heel aangrijpend en mooi boek, dus dit is ook een boek om in de gaten te houden!

Dit zijn de boeken die aankomende maand zullen verschijnen en waar ik erg naar uitkijk. In de aflevering van Hold My Book kan je nog meer boekentips horen van aankomende releases, dus luister daar ook zeker naar! En mocht ik nog een bepaald boek missen, laat dat gerust weten.

Naar welk boek kijk jij het meest uit?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.