Boek Releases Juli 2021

De maand juli komt er bijna aan, weer een zonnige maand in de zomer! Genoeg dagen waarin je lekker buiten kan zitten met een goed boek, en de boekhandels zorgen ervoor dat je weer genoeg leesvoer hebt met wat nieuwe aanwinsten. Ik zie weer een paar mooie boeken voor de aankomende maand, dus er is genoeg te lezen.

De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis – Best of YA XS. 1 juli

We trappen af met een nieuw Best of YA XS boek, nu een mysterieus verhaal van Daniëlle Bakhuis. Hierin worden twee vriendinnen verhoord door de politie, aangezien hun vriendin is overleden. Wat zou hier de oorzaak van zijn? Daniëlle Bakhuis heeft echt bewezen dat ze een fantastische auteur is, dus ik ben erg benieuwd naar dit korte verhaal!

Geheimen van het tuinhuis – Rihana Jamaludin – Blossombooks. 1 juli

Een historische setting in Suriname, waarin een meisje in de nasleep van de slavernij probeert een carrière te maken, wat als meisje haast niet te doen is door de beperkte kansen die ze krijgt. Klinkt erg interessant, echt iets verfrissends onder de YA-boeken!

Het meisje dat kon vliegen – Victoria Forester – Leopold. 7 juli

Dit lijkt me een hartverwarmend verhaal over een meisje met een uitzonderlijke gave, maar eentje die misschien van haar af kan worden genomen als ze op een school komt met kinderen die ook bijzondere gaven hebben. Lijkt mij een boek voor jong en oud!

Mijn nacht met Vedder – Buddy Tegenbosch – Best of YA XS. 8 juli

Yes, een nieuw boek van Buddy Tegenbosch! Hij is mijn favoriete Nederlandse auteur en kan prachtige boeken schrijven die je erg raken. Nu komt hij met een kort verhaal in de Best of YA XS-reeks, een boek waarin een meisje op een avond met een jongen erop uit trekt op een motor, terwijl ze rouwt om haar vader. Het kan niet anders dat dit boek ook weer de juiste snaar gaat raken, hier kijk ik erg naar uit. Dit boek heb ik vast snel uit!

Spoiler Alert – Olivia Dade – Zomer en Keuning. 13 juli

Dan een erg geeky boek, Spoiler alert! Hierin wordt een cosplayer opgemerkt door een acteur die haar op date vraagt nadat ze veel negatieve reacties kreeg op een foto in haar cosplay. Als echte geek (die ook in cosplay naar conventies gaat) lijkt me dit een erg leuk boek!

Genezer 1 De genezer van Zalindov – Lynetti Noni – Boekerij. 16 juli

Ik heb dit boek al proefgelezen, en het is een erg spannende fantasy voor de fans van Sarah J. Maas. Ik zal nog niet mijn totale mening verklappen, maar deze limited edition wil je niet missen!

Nimmernacht 3 Duistere dageraad – Jay Kristoff – Luitingh Sijthoff. 20 juli

Ik heb zelf nog niks gelezen van Jay Kristoff, maar ik hoor veel goede verhalen over zijn boeken. Het laatste deel in zijn trilogie is eindelijk vertaald, dus de Nederlandse lezer kan deze serie compleet maken!

Enigma 3 De wereld van de kraken – Guido Eekhaut – Clavis. 26 juli

Het derde deel van Enigma komt eraan, een fascinerende science fiction waarin de mensheid andere planeten bevolkt en waarin AI naar een hoger niveau is getild. Het tweede deel zorgde voor veel meer spanning in het verhaal, ik kan niet wachten op het vervolg!

Ivelle – Laura Diane – Clavis. 26 juli

Tot slot hebben we Ivelle, het nieuwe boek van Laura Diane. Hierin kom je in een wereld terecht waarin je oogkleur je emoties reflecteren. Een interessant concept, ik kijk hier zeker naar uit!

Dit zijn de boeken van juli waar ik naar uitkijk. Heb ik nog wat gemist? Laat het me weten, en alvast veel leesplezier als jij een van deze boeken in huis gaat halen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.