Boek Releases Juni 2021

De maand mei nader zijn einde, dus het wordt tijd om naar de volgende maand te kijken. De maand juni is goed gevuld met weer wat toffe boeken, dus er zijn weer genoeg redenen om vaak een bezoek te brengen aan de boekhandel!

Dansen voor beginners – Nicola Yoon – 1 juni

Een boek dat ik helemaal niet had ontdekt (hij wordt zelfs niet genoemd in onze podcast) is het nieuwe boek van Nicola Yoon. Het gaat over een meisje met gescheiden ouders die het volledige verloop van relaties bij stellen kan zien. Een verrassing dus dat deze bijna verschijnt, ik ben benieuwd!

Het geheim van het kerkhof – Lisa Thompson – 2 juni

Een nieuw boek van Lisa Thompson, daar heb ik wel zin in! Het is een boek met een mysterie, maar zal ongetwijfeld ook de gevoelige snaar raken. Ik ben heel fan van deze auteur, dus dit boek wil ik maar al te graag oppakken.

Ik zie ik zie – Ella Marney – 3 juni

Een razend spannende thriller over twee jongeren die seriemoordenaars interviewen in de gevangenis, maar dan lijkt het erop dat een nieuwe moordenaar het op hen heeft gemunt… Dit klinkt zo goed, die zou ik zo willen oppakken!

Nu in de bioscoop – Cory McCarthy – 4 juni

Een geeky boek van Best of YA, hier heb ik zo veel zin in! De oma van Iris is een bestsellerauteur van een trilogie die wordt verfilmd, maar zij zelf is geen fan. Ze wil op de set de film dwarsbomen zodat ze een normaal leven kan leiden, maar het filmleven is leuker dan verwacht… Dit wordt vast een topper!

Vuur en As #4 Voorbij de storm – Sabaa Tahir – 7 juni

Eindelijk komt het laatste deel van Vuur en As uit, zelfs eerder dan verwacht! Deze boeken hebben kickass personages en een hele bijzondere magische wereld, ik kan niet wachten!

Zomer Trilogie – De Zomer waarin alles veranderde – Jenny Han – 14 juni

Een zomerse trilogie van Jenny Han komt in juni uit, dus voor de fans van All the Boys is dat zeker goed nieuws. Ik sla deze trilogie wel over, maar het is wel ideale timing dat deze trilogie uitkomt.

Breekbaar als glas – Gena Showalter – 15 juni

Een duistere retelling vanuit Assepoester, waarin iedereen hard op haar neerkijkt. Volgens mij is dit best wel een gaaf verhaal, en het tweede verhaal in de retelling-reeks van Gena Showalter.

Blackout – 22 juni

Zes zwarte YA-auteurs hebben een verhalenbundel geschreven over verschillende stellen in de stad. Feelgood verhalen met een romantische sfeer, ik ben best benieuwd hoe de verschillende verhalen zouden zijn! Een paar auteurs hiervan zijn enorm bekend, dus ik kijk hier ontzettend naar uit.

Zomerdrieluik #1 De Goddenbroers – Meg Rosoff – 21 juni

Meg Rosoff is een veel geprezen auteur, en nu komt ze met een zomers drieluik. Ook weer een prima timing, de zomerse boeken gaan nu booming worden!

Het oordeel van de wolf – Leigh Bardugo – 23 juni

Yes, het nieuwe boek van Leigh Bardugo! Door Shadow and Bone zijn haar boeken weer een enorme hype, en ik kan niet wachten om meer te lezen over Nikolai!

Zout – Doreen Hendrikx – 27 juni

Ik volg Doreen al heel lang op Instagram, omdat zij zich ijzersterk inzet voor diversiteit. Haar debuut komt binnenkort eindelijk uit en ik ben er zeer geïnteresseerd naar! Haar proeflezers zijn in ieder geval erg lovend over het verhaal, dus ik hoop dit boek maar al te graag op te gaan pakken.

De Beminde #2 De Bedrogene – Kiera Cass – 29 juni

Not my cup of tea, maar de fans van Kiera Cass kunnen aankomende maand uitkijken naar het nieuwe deel van de beminde.

De laatste zes #2 Een tweede aarde – Alexandra Monir- 30 juni

Het vervolg op de laatste zes, een boek wat wel een beetje uit mijn geheugen is geglipt. Ik vond het eerste deel wel tof en ik ben wel benieuwd hoe deze ruimtemissie gaat zijn, dus ik ga het boek recenseren voor Fantasywereld.

Assepoester en het glazen plafond – Laura Lane – 30 juni

Hertellingen van sprookjes waarin de prinses niet zo machteloos is, maar juist de held is van het verhaal! Erg actueel gericht en genoeg feministische invloeden, dit boek lijkt me zowel grappig als erg belangrijk.

Dit zijn de boek releases die er voor mij uitspringen. Naar welke boeken kijk jij enorm uit? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.