Boek Releases Maart 2021

Maart komt er bijna aan, dus ik kan weer een flinke lijst maken met de boeken die aankomende weken zullen verschijnen. Er komen genoeg mooie pareltjes uit, dus het kan een drukke leesmaand worden!

Noorderlicht – Anna van Praag – 2 maart

Anna van Praag schrijft altijd hele bijzondere verhalen, en ook dit verhaal lijkt me erg opmerkelijk. Een meisje krijgt voor de vakantie met haar ouders een auto-ongeluk, maar daarna blijft ze hoofdpijn hebben en weet ze niet wat werkelijkheid is. Geen idee wat je kan verwachten dat verhaal, maar dat maakt het ook zo interessant!

De Grijze Jager #15 De vermiste prins – John Flanagan – 3 maart

Deze serie blijft maar doorgaan, maar heeft zo veel lezers aan het lezen gekregen! Ik moet bekennen dat ik alleen het eerste deel heb gelezen, maar de rest lijkt me ook erg gaaf.

Evenfall #1 De IJzerraaf – Julie Kagawa – 3 maart

Dit boek heeft een kleine vertraging opgelopen, maar is nu in maart te koop! Dit is een soort vervolgserie op de Iron Fey, die ook uitkomt in een nieuw jasje.

Koning van het Sintelwoud – Jen Minkman – 4 maart

Jen Minkman weet als Nederlandse auteur de Nederlandse boekenmarkt goed te vertegenwoordigen, dit keer met een sprookjesachtig en mysterieus verhaal. Lijkt me een aanrader voor liefhebbers van Tussen de beesten en wilde rozen, de cover en het verhaal weten mij in ieder geval te intrigeren!

Mission X1 #1 Mission One – R. Wade – 8 maart

Dit boek doet me op de een of andere manier enorm denken aan Totally Spies, want dit gaat over een groep pubers die geheime agenten worden en moeten strijden tegen een criminele organisatie! Zet je camouflagebril en undercoverpak maar aan, want dit lijkt me een erg actievol verhaal.

Amari en de Nachtwachters – B.B. Alston – 9 maart

Een boek vol zwarte personages, magie en een spannend avontuur, dit boek lijkt me geweldig! De cover ziet er adembenemend uit, dus ik kijk enorm uit naar dit boek. Het is een middle grade dus geen YA, maar ik denk dat hij echt een knaller gaat zijn!

Wie ik gisteren was – Pamela Sharon – 16 maart

Het nieuwe boek van Pamela Sharon, een boek waar ik zo enorm naar uit kijk dat ik een pre-order heb gedaan bij boekhandel Scheltema, waarbij je een mooie actie hebt waarbij je drie printjes krijgt van de personages. Dit boek is zo anders dan Pamela’s vorige boek qua genre, ik kan niet wachten om het te lezen.

Fin & Rye – Harry Cook – 17 maart

Dit boek is een van mijn meest geanticipeerde boeken van deze maand, want dit boek lijkt me een hartverscheurend en hartverwarmend verhaal over een jongen die moet verhuizen nadat hij uit de kast is gekomen, aangezien zijn ouders erg conservatief zijn. Waarschijnlijk een heftig verhaal, maar daardoor des te indrukwekkender!

Blossom Books wereldklassiekers #5 Dantes goddelijke komedie: de hel – Lies Lavrijsen – 17 september

Weer een nieuwe klassieker die in hedendaagse taal wordt omgetoverd, met illustraties van Sophie! Dit boek lijkt me erg bijzonder en kennen veel mensen waarschijnlijk niet, dus dit boek kan wel een pareltje worden voor in je boekenkast.

In het duister – Tamara Arts – 18 maart

Een debuut over een spannend en eng verhaal over een groep pubers die een huisje hebben in het bos voor vakantie, maar waar hele lugubere dingen gebeuren… Klinkt goed, en het is ook nog eens van een Bookstagrammer die ik al lang volg. Erg leuk dat Hamley Books zo veel bekenden een podium biedt, dit boek lijkt me een heerlijke thriller/horror voor tussendoor!

De prinses en de naaister – Jen Wang – 23 maart

Een prins deelt een geheim met zijn naaister omdat hij af en toe jurken draagt. Dit als graphic novel lijkt me zo mooi en een geweldig verhaal voor jong en oud over diversiteit, vriendschap en liefde. Dit boek wil ik zo graag lezen, hopelijk kan het de harten verwarmen van vele lezers!

Blossom Books Shorties #2 De tweede stem – Elin Meijnen – 25 maart

Een nieuw kort verhaal van Blossom Books, eentje die hopelijk veel gelezen gaat worden door middelbare scholieren. Het gaat over een meisje die een frisse start gaat maken op een nieuwe school, maar het verleden haalt haar weer in… Theater speelt er onder andere een rol in, dus dan ben ik al snel nieuwsgierig!

Vha’Rymn #0.5 Hij die niet bestaat – Valentijn Ringelberg – 30 maart

Dit boek is een novelle over een van de personages van Voorbij het Sintelwoud, een personage dat ook mijn aandacht wist te trekken. Je leert over zijn geschiedenis, waar waarschijnlijk genoeg over te vertellen valt.

Zonder titel – Erna Sassen – 31 maart

Ook dit boek is iets uitgesteld, maar lijkt me een heel mooi boek over verlies en vriendschap.

Wil je ook eens luisteren naar twee YA-boekliefhebbers die jou op de hoogte houden van YA-boeken en vaak ook leuke, grappig of prachtige verhalen bespreken? Luister dan vooral naar Hold my Book, de YA-podcast die mijn partner en ik zijn gestart! We hebben genoeg toffe ideeën voor de komende tijd, dus volg ons vooral. Wij blijven in ieder geval fanatiek lezen, want er komt genoeg leuks uit. Naar welk boek kijk jij enorm uit? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.