Boek Releases Mei 2021

Nu de winkels weer open gaan, hebben veel boekhandels en uitgeverijen het vertrouwen erin om weer nieuwe boeken uit te gaan brengen. Een lekker lange lijst dus, genoeg boeken die gaan verschijnen de aankomende maand! Genoeg redenen dus om volgende maand een bezoekje te brengen aan de boekhandel voor wat nieuwe aanwinsten…

Vloeken uit het Verleden #2 Helderwitte Macht – Cassandra Clare & Wesley Chu – 3 mei

Hij komt nu eindelijk uit, het nieuwe boek over Alec en Magnus Bane! Het eerste deel was erg leuk en ik ben erg benieuwd naar alle avonturen die de twee gaan beleven in het tweede deel. Ook veel oude personages spelen een rol in dit tweede deel, dat klinkt goed!

Bravelands #6 De belofte – Erin Hunter – 5 mei

Ik heb de eerste drie delen van deze serie gelezen en vond ik erg leuk, maar ik ben daarna niet verder gaan lezen. Nu is al het zesde deel uit, en weer in zulke unieke covers! Mocht je fan zijn van deze serie, kan je binnenkort dus snel verder.

De Kraaien nieuwe edities – Leigh Bardugo – 7 mei

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe edities van De Kraaien van Leigh Bardugo komen eraan. Een mooie tijd ook, want ik vermoed dat er genoeg nieuwe fans van Bardugo’s boeken eraan gaan komen door de Netflix-serie Shadow and Bone!

Ademloos – Jennifer Niven – 7 mei

Ook het boek van Jennifer Niven liet op zich wachten, maar nu gaat hij eindelijk in de boekhandel komen te liggen! De vorige verhalen van Jennifer Niven waren heel mooi, dus hopelijk weet dit boek ook de gevoelige snaar te raken.

Billie Eilish – 11 mei

Een boek over popfenomeen Billie, die in dit boek alles vertelt over haar leven. Onder de YA-lezers zijn er genoeg fans van Billie, dus ik denk dat dit boek goed verkocht gaat worden!

De Eindeling #3 Overwonnen – Katherine Applegate – 12 mei

Het laatste deel van De Eindeling komt uit, hoezee! Ik vond de eerste twee delen geweldige fantasierijke middle grade avonturen, en ik kan dan ook niet wachten op het laatste deel in deze trilogie.

Best of YA X Girl 6 – Mirjam Mous – 12 mei

Best of YA komt met een paar korte verhalen, waaronder een boek van Mirjam Mous in de verhaallijn van Boy7! Dit boek las ik echt toen ik nog een tiener was, dus erg leuk dat hier nog een soort gelijk verhaal van komt.

Niet te stoppen – Angie Thomas – 12 mei

Niet te stoppen is al jaren uit, maar nu komt hij in een afgeprijsde editie. Dat komt goed uit, want haar nieuwe boek verschijnt ook binnenkort! Zo kan je meteen twee boeken van haar in huis slaan, waarvan eentje is afgeprijsd.

Vervloekt #2 Een hart zo vurig – Brigid Kemmerer – 14 mei

Ik heb het eerste deel nog niet gelezen, maar zou je wel nee kunnen zeggen met een binnenwerk gemaakt door TillandDill? Ook dit boek lijkt me weer een pareltje voor in de boekenkast, en ik hoor er veel goede verhalen over.

Het museum van gevonden voorwerpen – Emma Zegers – 14 mei

Dit is een verhaal van twee pubers, waarbij het meisje het syndroom van Asperger heeft, terwijl de jongen een benauwde thuissituatie heeft na zijn verhuizing. Ik heb nog weinig van dit boek gehoord, maar hij lijkt mij erg mooi!

Heks & Jager #2 Bloed en honing – Shelby Mahurin – 18 mei

Ik ben nog niet aan deze serie begonnen, maar het is wel een hype in de YA-boekenwereld. In mei kan je beginnen aan deel 2, die volgens degene die hem al hebben gelezen ontzettend goed is!

10 truths en een dare – Ashley Elston – 20 mei

Mocht je 10 blind dates erg leuk vinden, kan je vast genieten van dit boek. Dit is namelijk een soort spin-off waarin een meisje een groot geheim heeft voor haar familie. Volgens mij een wat zoetsappig maar heerlijk luchtig verhaal, perfect voor de aankomende zomer!

Het geheim van het kerkhof – Lisa Thompson – 19 mei

Lisa Thompson is een van mijn favoriete auteur als het gaat om middle grade verhalen, haar boeken zitten vol emotie en weten mij keer op keer te raken. Dit is in het universum van De Goudvisjongen, dus waarschijnlijk kom je nog wat bekende personages tegen!

De roos uit het beton – Angie Thomas – 19 mei

Angie Thomas komt met een nieuw boek, dat gaat over de vader van de hoofdpersoon in The Hate U Give. Haar boeken zijn heel relevant en bespreken racisme in de Verenigde Staten, en ik denk dat ook dit verhaal weer heel indrukwekkend gaat zijn.

Ik geloof in jou – Hinke van Abbema – 19 mei

Dit boek is ook nog vrij onbekend, maar lijkt me wel een erg bijzonder verhaal over een islamitisch en christelijk meisje die gevoelens voor elkaar krijgen. Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd in hoeverre er proeflezers waren die in beide groepen vallen, maar als dat gewaarborgd is denk ik dat het een erg mooi boek gaat zijn.

Een tweede aarde – Alexandra Monir – 25 mei

Het vervolgdeel van De Laatste Zes komt eraan, hier kijk ik zeker naar uit! Dit deel speelt zich af in de ruimte en is waarschijnlijk erg spannend, dus deze staat bij mij zeker op het lijstje om te lezen.

Mijn vele gezichten – Tess Sharpe – 25 mei

Een verhaal over een meisje met vele verschillende gezichten. Het verhaal klinkt erg mysterieus en intrigerend, een YA-thriller met een hoofdpersoon waar je rekening mee moet houden! Ik ga in ieder geval de recensies over dit boek in de gaten houden, want volgens mij heeft dit verhaal veel potentie.

Tokio voor altijd – Emiko Jean – 25 mei

Naar dit boek kijk ik enorm uit, aangezien het zich deels afspeelt in Japan! Hierin ontdekt een Japans-Amerikaans meisje dat ze afstamt van de Japanse kroonprins, en ze worstelt met haar eigen identiteit. In California moet ze laten zien dat ze Amerikaans is, terwijl ze in Japan moet bewijzen dat ze wel Japans genoeg is. Klinkt als een erg tof verhaal!

Dreaming of the boy next door – Kristina Forest – 26 mei

Dit klinkt als een zomers verhaal over een meisje dat auditie wil doen voor de balletschool en samen met haar buurjongen op een roadtrip gaat. Waarschijnlijk een boek waar je in het zonnetje voor kan gaan zitten, waarschijnlijk een erg prettig boek voor vele lezers.

Best of YA XS – Voor Yasmin – Esther van Walraven – 27 mei

Weer een ander kort verhaal van Best of YA, nu van Esther van Walraven. Zo tof dat ze weer met een YA-verhaal komt! Ook een vrij actueel verhaal, aangezien het gaat over een meisje die rouwt om haar vriendin die is overleden aan een bijzonder virus. Erg benieuwd naar dit verhaal!

Brown Girl Dreaming – Volt – 27 mei

Tot slot een boek dat vele prijzen in de wacht heeft gesleept, dit is een boek in vrije versvorm over een Afro-Amerikaans meisje die opgroeit in de Verenigde Staten in de jaren zestig en zeventig. Vrije versvorm is zo’n bijzondere manier van vertellen, dus dit boek lijkt me echt heel bijzonder!

Een enorme waslijst, logisch nu de boekhandels weer volledig open kunnen. Naar welk boek kijk jij enorm uit? Laat het me weten!

2 reacties

  1. Oh ik wacht nu al zo lang op Vloeken uit het Verleden #2 Helderwitte Macht .
    Deze zou eigenlijk in februari al verschijnen en de datum is meerdere malen verplaats. Hoop dat het dit keer wel doorgaat!

    1. Gelukkig is hij nu te koop in de boekhandel, feest! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.