Boek Releases November 2020

De maand oktober is bijna voorbij, dus het wordt tijd om nieuwe boeken aan te kondigen. In november zijn er weer een aantal pareltjes die gaan verschijnen, dus ik heb genoeg boeken om te bespreken. Zet je portemonnee maar alvast in de aanslag, want een paar wil je zeker in huis halen!

Mijn berichtje aan jou – Luanne Rice – 4 november

Dit verhaal lijkt me een heel intens verhaal. Het gaat over een meisje die een auto-ongeluk heeft wanneer ze haar zusje appt. Ze heeft het locked-in sydroom waardoor iedereen denkt dat ze in coma ligt, terwijl ze alles om haar heen kan horen. Hoe zou een verhaal zijn waarin de hoofdpersoon echt niks kan zeggen of doen? Ik ben geïntrigeerd!

De magische apotheek #4 Het toernooi van de parfumeurs – Anna Ruhe – 6 november

Een heel leuk vol magische luchtjes, nu hebben we deel 4! Ik vond de vorige delen heel avontuurlijk, dus deze ga ik zeker lezen.

Erebos #2 Ontwaakt – Ursula Poznanski – 6 november

Rond de tien jaar geleden las ik Erebos, een ontzettend tof verhaal waarin er een game bestaat die je opdrachten laat doen in de echte wereld, wat compleet uit de hand kan lopen. Ik had zo genoten van het verhaal, en nu is er gewoon een vervolg! Hierbij is er een app die op mensen hun mobiels komt en hun veel dingen laat doen… Ursula Poznanski schrijft hele spannende verhalen, dus hier kijk ik zeker naar uit!

Hoe dan ook – Kara McDowell – 10 november

In dit winterachtige verhaal moet Paige kiezen tussen een kerstvakantie met haar moeder in New York, of met haar beste vriend waar ze een crush op heeft. Ze kan geen beslissingen maken, wat goed uit komt wanneer ze opeens parallelle levens gaat leiden en beide keuzes kan meemaken! Volgens mij een erg verfrissend en aandoenlijk verhaal, zeker leuk om te lezen om in de kerststemming te komen!

Heks van vuur en oorlog #1 Heks van vuur en oorlog – S. Christina – 11 november

Dit boek is een fantasy over, je raadt het al, heksen! Toevallig heb ik dit boek al ontvangen als vooruitexemplaar, dus tijdens de dag van de release kan je lezen wat ik van het boek vind.

Op glad ijs – Sara Biren – 13 november

Niet een boek dat ik zelf ga lezen, maar als je van romantische verhalen houdt waarin ijsschaatsen in voor komt, is dit winterse verhaal vast wat voor jou!

Blossom Books Wereldklassiekers #4 Dickens’ Kerstverhaal – 16 november

Weer een kerstverhaal, een klassieker die in een nieuw jasje wordt uitgegeven! De eerste twee werelklassiekers vond ik erg mooi, dus dit kan ook weer een prachtig boek worden.

De Montague Kronieken #1 De grand tour van Henry Montague – Mackenzi Lee – 16 november

Helaas ook geen boek voor mij, aangezien ik veel vreemde verhalen heb gehoord van Mackenzi Lee (ze schreef een problematisch boek dat veel mensen gekwetst maakte, wat gelukkig is teruggetrokken, en heeft zelfs veel boeken van andere auteurs gesigneerd zonder dat ze daar vanaf wisten), dus dit boek laat ik even liggen. Het verhaal heeft wel veel lovende recensies, dus laat je vooral niet ontmoedigen hierdoor.

Wanneer je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen – Titia Hoogendoorn & Nienke Schuitemaker – 16 november

Hopelijk een erg leerzaam en belangrijk boek dat erg kan helpen voor jongeren die zullen gaan stemmen.

Het land van Raas #2 Terug naar Raas – Jenny McLachlan – 17 november

Had jij vroeger als kind ooit een magische wereld bedacht? Stel dat deze wereld eigenlijk realiteit zou zijn? Dat overkomt de personages in het land van Raas! Het vervolg komt in november uit, ik ben zo benieuwd!

Hallo nu – Jenny Valentine – 19 november

Jenny Valentine heeft bijzondere verhalen geschreven, en nu heeft ze een boek gemaakt over een liefde waar twee geliefden veel op het spel moeten zetten.

How the King of Elfhame Learned to Hate Stories – Holly Black – 24 november

Een verhaal in de Elfhame-reeks, ideaal om te lezen als je van Black’s boeken houdt! Ik vond De Wrede Prins fantastisch en kijk zo uit naar het vervolg, maar dit verhaal hoop ik ook graag te lezen!

De beproevingen van Apollo #5 De tempel van Nero – Rick Riordan – 24 november

Het laatste deel van Apollo’s avonturen! Heel benieuwd naar dit slotdeel, ik wil gewoon haast niet dat het eindigt!

Stille duisternis – Fenneke Zwaaneveld – 27 november

Dit boek heeft echt een prachtige cover, hoewel ik niet echt precies kan opmaken in welk genre dit verhaal valt. Het lijkt door de cover een fantasy, maar het verhaal heeft echt weg van een contemporary. In dit verhaal lijken de kleuren te verdwijnen van Vera en wordt haar wereld steeds grimmiger. Ik weet niet of de kleuren daadwerkelijk verdwijnen en er fantasy aan te pas komt, of dat verdwijnende kleuren juist een metafoor zijn voor sombere gedachten. Ik houd het boek in ieder geval in de gaten!

De Scholomance Serie #1 Een dodelijke opleiding – Naomi Novik – 27 november

Naomi Novik staat bekend om haar indrukwekkende fantasy, alleen heb ik nog niks van haar gelezen. Dit boek gaat over een magische school, die je alleen kan verlaten als je of je diploma hebt, of sterft… Klinkt goed!

Weer een flinke waslijst aan boeken voor november. Welke boeken staan op jouw verlanglijst, of mis ik nog iets? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.