Boek Releases Oktober 2021

De maand oktober komt er weer aan, de maand waarin ik jarig ben. Dat komt goed uit, want er komen zo veel mooie boeken aan die ik graag in huis wil slaan. Pak je portemonnee er maar alvast bij, want je kan maar al te vaak naar de boekhandel in oktober.

Dochter van de diepzee – Rick Riordan – 5 oktober

Een nieuw origineel verhaal van Rick Riordan! Dit keer geen boek rondom mythologische figuren, maar een verhaal over een school vol aspirant-maritiem biologen, die strijden tegen een andere school die zich richt op het land. Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal gaat worden, want het kan echt alle kanten op gaan. Ik ben gek op de actievolle schrijfstijl van Rick Riordan en zijn hoge mate van humor, dus ik kan niet wachten op dit boek!

De Raad van Vha’Rymn #2 Als het duister roept – Valentijn Ringelberg – 6 oktober

Het vervolg op Voorbij het Wederwoud komt uit, het nieuwe boek van Valentijn Ringelberg. Ik vond het eerste deel erg origineel en deze magische wereld heeft genoeg mogelijkheden om uitgebreid te worden, dus ik ben benieuwd wat voor avonturen in dit boek zullen zitten.

Lara Polaris #2 Leger van schaduw en storm – S. Christina – 11 oktober

Een auteur die haar boek in eigen beheer uitgeeft, een serie die het ontzettend goed doet! In het eerste deel las je over een wereld met magie, maar die hard wordt onderdrukt. Nu is de rebellie begonnen, dus ik verwacht genoeg spektakel in dit tweede deel! Een recensie zal dus sowieso op mijn blog gaan verschijnen.

Sex Education – eerste hulp bij het leven – 14 oktober

Sex Education is een geniale serie over de puberteit, liefde, relaties, identiteit en meer. Vorige maand kwam er een origineel verhaal uit met de personages uit de serie, maar nu is er een hulpboek voor jongeren (maar waarschijnlijk ook voor oudere lezers). De dames van Damn, Honey hebben dit boek vertaald, dus dat belooft veel goeds!

Heartstopper #2 Nick en Charlie worden verliefd – Alice Oseman – 19 oktober

Het tweede deel van Heartstopper is vertaald, zo snel al na het eerste deel! Ik vond het eerste deel zo teder en mooi, ik kan niet wachten op alle onderwerpen die in dit tweede deel behandeld gaan worden. Lees vooral mijn recensie over het eerste deel, want deze graphic novel reeks moet je echt een kans geven!

Batpig #1 Een big vliegt uit – Rob Harrell – 19 oktober

Heb je genoten van Knipoog? Dit is een prachtig verhaal, waarbij de hoofdpersoon veel tekent. Hij tekent namelijk strips rondom Batpig, en deze heeft nu een eigen graphic novel! Ik ben heel benieuwd naar deze avonturen, dus deze hoop ik snel te gaan lezen.

De Dappere Ridster: Sint zit vast – Janneke Schotveld & Milja Praagman – 20 oktober

Een nieuw verhaal van de dappere ridster! Dit keer een verhaal rondom Sinterklaas, en Janneke Schotveld kennende wordt het weer een progressief verhaal.

Unwritable – Lotte van den Noort – 21 oktober

Unwritable is jaren geleden al verschenen, maar nu heeft Lotte haar boek uitgebracht bij Hamley Books. Een nieuwe cover, het verhaal is wat aangepast en is een aanrader voor liefhebbers van historische verhalen. Lotte stopt veel research in haar verhaal om het zo realistisch mogelijk te laten zijn, dus de historici onder ons kunnen hier vast van genieten.

Het is hier helemaal (niet) perfect – Carlie van Tongeren – 26 oktober

Weer een nieuw boek van Carlie van Tongeren, dit keer verhaal over een meisje die reist en hier veel over deelt op Instagram, maar is het reizen wel zo leuk als ze doet overkomen op haar social media? Nu alle grenzen weer een beetje open gaan kan ik niet wachten om weer te reizen, dus dit boek zorgt er vast voor dat ik nog enthousiaster word (en alsnog realistische verwachtingen krijg).

Het Rad des Tijds #1 Het oog van de wereld – Robert Jordan – 26 oktober

Binnenkort komt op Prime een serie van Het Rad des Tijds, dus er is een nieuwe editie die past bij de serie. Ik heb deze fantasy klassieker nog niet gelezen, maar misschien wordt het nu hoog… tijd!

Lore – Alexandra Bracken – 28 oktober

Dit boek heb ik in de pre-order staan, en kan ik rond mijn verjaardag lezen! Dit lijkt mij een gruwelijk goed verhaal over Griekse goden die een paar dagen als sterveling moeten leven. Ook heeft BlossomBooks een pre-order actie gestart en krijgt ik nog wat exclusieve merchandise, en is de eerste editie zelfs een limited edition. Voor mij genoeg redenen om dit boek in huis te halen, hopelijk weet het al mijn verwachtingen waar te maken.

Dit zijn de boeken die aankomende maand zullen verschijnen. Welk boek hoop jij te gaan scoren? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.