Boek Releases September 2020

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, wat voor mij betekent dat ik ga beginnen met werken! Gelukkig wil ik genoeg tijd vrij maken om mooie boeken te lezen, want er komen weer wat boeken uit die op mijn verlanglijst staan. Ik laat je graag zien welke boeken ik hoop te bemachtigen in september, of welke boeken jij eventueel geweldig gaat vinden.

Black Friday – Maren Stoffels – 2 september

Hoewel dit jaar er geen ontgroeningen gaan plaatsvinden bij studentenverenigingen door het corona-virus, kan je er wel over lezen in het nieuwe boek van Maren Stoffels, waarin je leest over een zeer gevaarlijke ontgroening…

Blauwe dagen – Caja Cazemier – 2 september

Caja Cazemier schrijft veel verhalen voor jongeren. Nu heeft ze een boek geschreven over een meisje van veertien met een zware depressie, maar het verhaal heeft gelukkige een hoopvolle eindtoon. Ik had vroeger erg genoten van Caja’s verhalen omdat ze veel inzichten geven aan jongeren, dus ik hoop dat dit boek dat ook gaat doen.

Polaroidmeisje – Femke Hendriks – 3 september

Dit boek gaat over een verlegen meisje met een populair Instagramaccount, die een geheimzinnig bericht krijgt van een volger. Klinkt als een thriller die gaandeweg het verhaal spannender en spannender wordt!

Spitsen #2 Shiny Broken Pieces – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton – 8 september

Ik heb het eerste deel niet gelezen, maar voor de liefhebbers: het tweede deel van de Spitzen-serie gaat verschijnen! Mocht je houden van YA-thrillers over een balletschool (oftewel, fans van Truth or Dance) zullen deze serie vast geweldig vinden.

Heartstream – Tom Pollock – 16 september

Tom Pollock is een zeer bekende schrijver door de boekenweek voor jongeren, maar ik heb zijn boeken nog niet gelezen. Misschien kan daar verandering in komen, want dit verhaal lijkt me erg spannend! Dit boek gaat over een app waarmee je je gevoelens kan delen met de wereld, en volgt twee pubers. Een meisje streamt zelfs haar gevoelens tijdens de begrafenis van haar eigen moeder, maar als ze thuiskomt staat er een vrouw met explosieven in haar huis… Pfoeh, de achterflap van het boek klinkt als erg shocking!

Onvindbaar – Kathy Tailor – 18 september

Dit boek ga ik sowieso lezen! Dit is een YA-thriller over een meisje op een kostschool, waarbij een klasgenoot plots verdwijnt. Niemand zoekt er wat achter, maar zij gaat op onderzoek uit… Zo kan je de herfst met een lekker spannend boek beginnen!

Zomerburen – Rianne Robben – 23 september

Ik hoor veel proeflezers over dit boek hypen, het is een boek dat zich afspeelt in Nederland en een friends-to-lovers verhaal is over twee meisjes. Het klinkt als een erg mooi, enigszins schattig en bijzonder verhaal vol diversiteit, dus deze hoop ik wel op te gaan pakken. Hoera voor meer Nederlandse auteurs!

Voorbij het Wederwoud #1 De Raad van Vha ‘Rhymn – Valentijn Ringelberg – 25 september

Dit is een eerste deel in een grote fantasyreeks, een verhaal over familie, avontuur en onvoorwaardelijke liefde. Ik ben best benieuwd naar deze fantasy, en ik ga hem ook lezen voor Fantasywereld! Daar kan je dus mijn recensie zien verschijnen als ik hem eenmaal uit heb. Ook weer van een Nederlandse auteur!

Dit zijn de boeken van september waar ik naar uitkijk. Mis ik nog wat, en welk boek wil jij zeker gaan lezen? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.