Boeken die in april uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

De maand april komt er langzaam aan, dus tijd om alvast te kijken naar de boeken die dan uit gaan komen. Een flink lijstje, maar ik heb het vermoeden dat ik er rond de 3 à 4 ervan kan lezen. Goed, Yalfest komt eraan, dus een perfect moment om nog lekker veel boeken in huis te gaan slaan!

 

Aquila – Ursula Poznanski – 1 april

The sun is also a star movie-edition – Nicola Yoon – 2 april

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit – Bianca Toeps – 2 april

The Boy Who Steals Houses – C.G. Drews – 4 april

Aquila is het nieuwe boek van Ursula Poznanski, die hele toffe en spannende boeken weet te schrijven. The sun is also a star wordt verfilmd, dus de filmeditie is er nu ook. Ik heb dit boek anderhalf jaar geleden gekocht, dus misschien moet ik er maar eens in beginnen… Bianca Toeps komt met een informatief boek over autisme en C.G. Drews (bekende boekblogger en toffe auteur) komt met haar tweede boek!

De Nachtuilen #3 Het hart van de tijger – Jeroen van Unen – 11 april

Blossom Books Wereldklassiekers #2 Frankenstein – Maria Postema & Mary Shelley – 17 april

De woordsmid – Patricia Forde – 17 april

De Nachtuilen heeft eindelijk het derde deel, deze ga ik recenseren voor fantasywereld! Blossom Books gaat een nieuwe wereldklassieker uitbrengen, namelijk Frankenstein. Maria Postema heeft deze geschreven, een van de meest bekende vertalers in de YA-boekenwereld! De woordsmid klinkt ook best interessant, dus dit boek ga ik ook in de gaten houden.

De Duistere Machten #3 Koningin van lucht en duisternis – Cassandra Clare – 18 april

De zwendelprins – Rima Orie – 18 april

Duistere Troon – Kendare Blake – 23 april

Een nieuw boek van Cassandra Clare! Dit wordt weer een dikke pil, maar ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met alle Schaduwjagers! De zwendelprins is van Rima Orie, de schrijfster die de YA-verhalenwedstrijd van uitgeverij Moon had gewonnen. Nu komt haar boek dus uit!

De Executie – Daniëlle Bakhuis – 25 april

Remí #1 Upgrade – Lara Reims – 24 april

Strange the dreamer #1 Zonderling – Laini Taylor – 30 april

Ik ben heel benieuwd naar De Executie, Daniëlle Bakhuis weet hele sterke YA-thrillers te schrijven waar je ook goed over na gaat denken. Upgrade heeft echt een hele mooie cover, dus ik ben wel geïntrigeerd. Daarbij komt Laini Taylor met Zonderling! Dit is een nieuwe serie en de Yalfest-bezoekers die bij het avondprogramma zijn kunnen zelfs skypen met deze auteur, dus dan word je nog enthousiaster over dit boek!

 

Zo, dat zijn weer wat mooie pareltjes voor de komende maand! Welke boeken ga jij pre-orderen of kopen in de boekhandel? Laat het me weten!

2 reacties

  1. Misschien een beetje dom, maar komt schaduw me/weersta me niet uit in april? In het Nederlands? Ik kijk zeker uit naar Duistere troon en eindelijk komt Strange The Dreamer uit. Ik heb het in Engels gelezen, maar hij is pittig. Ik ben dus blij met een Nederlandse versie, want misschien kan ik het verhaal nu beter waarderen. Ik vond het niet slecht, maar snapte gewoon de helft niet. De schrijfstijl is heel poëtisch en dat is best pittig. De executie doet me heel erg denken aan Cel 7 van Kerry Drewery.

    1. Oeh ja, die heb ik helemaal gemist! :O

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.