Boeken die in april uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

In april is Yalfest, dat is echt een groot boekenfeest! Het kan dan ook niet anders dat deze maand er een paar hele toffe boeken gaan uitkomen. Zo komen er maar liefst dertien boeken uit waar ik enorm naar uitkijk. Dat zijn er een hoop! Dat wordt hopelijk veel lezen dus in april.

 

De Grisha – De Taal der Doornen – Leigh Bardugo – 5 april

Carve the mark 2: The Fates Divine – Veronica Roth – 10 april

Allesbehalve oké – Laura Steven – 10 april

Leigh Bardugo komt met een nieuw boek, namelijk een prachtige verhalenbundel van sprookjes uit De Grisha-wereld. Dit boek bevat zo veel mooie illustraties, dit boek moet je gewoon hebben! Dit boek kan ik recenseren voor Fantasywereld en ik kan echt niet wachten om hem te gaan lezen. Ook komt het langverwachte vervolg op Carve the mark uit, namelijk The Fates Devine, uit. Ik ben heel benieuwd wat voor einde Veronica Roth heeft bedacht voor dit tweeluik! Ook komt Allesbehalve oké uit, het boek van Yalfest-auteur Laura Steven. Deze moet ik uiteraard snel lezen voor Yalfest!

I see London I see France – Sarah Mlynowski – 10 april

Hof van doorns en rozen cadeaubox – Sarah J. Maas – 13 april

Knock-out – Cis Meijer – 17 april

Fandom – Anna Day – 18 april

Best of YA komt deze maand ook met I see London I see France. Een boek dat mij eerst niet trok, maar ik ben toch wel aardig nieuwsgierig geworden (Frankrijk en Londen zijn ook hele mooie plekken). Daarbij komt er een cadeaubox van Hof van Doorns en Rozen, zodat je de hele serie goedkoper in huis kan halen. Cis Meijer is ook aanwezig op Yalfest met een cool moordspel, dus je kan extra genieten van Yalfest door Knock-out van haar te lezen. Dan hebben we nog Fandom van Anna Day, een nerdy verhaal waarin wat cosplayers in hun fictieve wereld belanden. Ik zag alleen dat de uitgeverij op de achterkant van Fandom heeft gezegd dat de personages naar een cosplay gaan… Uhm, dat hoort conventie te zijn. Ik ben wat huiverig of de vertaling werkelijk de nerdwereld goed weet te verwoorden, dus ik vrees een beetje voor dit boek.

Touching Juliëtte #4 Heel me – Tahereh Mafi – 19 april

Waar ik ga – Gayle Forman – 20 april

Summoner 3: De Strijdmagiër – Taran Matharu – 23 april

Ook komt dan eindelijk Heel me uit. Man, ik kan echt niet wachten! Het boek is al uitgesteld, dus mijn verwachtingen worden door het wachten alleen maar groter en groter. Gayle Forman komt ook met een nieuw boek. Haar boeken zijn altijd zo vol passie en emotie, ik ben erg benieuwd naar dit boek! Taran Matharu komt naar Yalfest en dan komt ook bijna De Strijdmagiër uit, het derde deel in de Summoner-reeks. Ik kan niet wachten om Taran te spreken, na Yalfest kan ik dan lekker genieten van zijn nieuwe boek.

Het dodenhuis – Sarah Pinborough – 23 april

Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera – 26 april

Elanus – Ursula Poznanski – 26 april

Sarah Pinborough is ook aanwezig op Yalfest, dus na Yalfest kunnen we haar nieuwe boek Het dodenhuis lezen. Dit boek klinkt erg luguber, precies wat ik gewend ben van Sarah! De boeken van Adam Silvera gaan ook vertaald worden, dus in april kan ik eindelijk beginnen aan zijn boeken. Op het einde gaan ze allebei dood klinkt als een heel bijzonder verhaal, ik ben erg benieuwd! Ursula Poznanski schrijft ook erg goede en interessante boeken, dus Elanus zou ik ook graag willen lezen.

 

Dat zijn de boeken van april! Het zijn er een hoop, dus ik ga hard aan de slag met het lezen van vele pareltjes. Welke boeken staan er op jouw lijstje?

3 reacties

  1. Aaaaah, worden de boeken van Adam Silvera vertaald?! Die staan enorm hoog op mijn TBR, maar ik wacht nog wel even op de Nederlandse vertaling dan 🙂

    1. Ja, waarschijnlijk worden ze allemaal vertaald! 🙂

  2. Leuke boeken komen er uit! Ik vond Allesbehalve Oké echt heel leuk en grappig! De Taal der Doornen is ook echt fantastisch, de illustraties zijn zó mooi! Ik kijk vooral uit naar het nieuwe boek van Becky Albertalli!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.