Boeken die in juni uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

Het is weer een nieuwe maand, dus het wordt tijd om te kijken naar de boeken die in juni uitkomen. Deze keer heb ik de lijst iets uitgebreid, ik heb namelijk twintig boeken gevonden die erg tof zijn en in juni uitkomen. Ik zal ze daarom misschien niet allemaal behandelen, maar ik kan in ieder geval zeggen dat juni een mooie leesmaand wordt met  de aankomende pareltjes!

 

The Emperium Trilogy #1 Furyborn – Claire Legrand – 1 juni

Himouto! Umaru-Chan Volume 1 – Sankaku Head – 1 juni

Animus – Antoine Revoy – 1 juni

De hemel in het ijs – Adrienne Young – 5 juni

Furyborn zou een must read zijn, een feministische fantasy-YA over twee vrouwen die niet in dezelfde tijd leven, maar uiteindelijk verbonden zijn in een kosmische strijd. Klinkt erg tof! Ook zag ik vaak Himouto! als anime voorbij komen op Crunchyroll, nu is ook de manga beschikbaar. Animus is een graphic novel voor YA-lezers en speelt zich af in Japan, dus ik ben geïnteresseerd. Ook komt De hemel in het ijs uit, een historisch YA-verhaal over een vikingprinses. Dit wordt vast de nieuwe Onverschrokken! Hier kijk ik heel erg naar uit, dit boek wordt vast episch!

Differently Normal – Tammy Robinson – 7 juni

The Lunar Chronicles Iko #2 Opstand – Marissa Meyer – 12 juni

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum paperback – Benjamin Alire Sáenz – 12 juni

Freshmen – Tom Ellen & Lucy Ivison – 12 juni

Zoek me tussen de sterren – Fransesca Zappia – 13 juni

Differently Normal is een ontroerend verhaal en wordt vergeleken met TFIOS en Me Before You, dus volgens mij wordt dit een prachtig verhaal. Ook komt het tweede deel van Iko uit en waarschijnlijk ook de paperbackversie van Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum. Dan hebben we Freshmen, een awkward liefdesverhaal van de schrijvers van Lobsters, deze keer een verhaal over twee pubers die beginnen met de universiteit. Ik ben dol op Lobsters, dus dit boek wil ik ook zeker gaan lezen. Hopelijk wordt dit boek ook vertaald! Tot slot hebben we Zoek me tussen de sterren, een boek waar ik alleen maar lovende verhalen over heb gehoord. Dit boek moet ik gewoon lezen!

Midnight Jewel – Richelle Mead – 13 juni

Dit is allemaal waar – Lygia Day Penaflor – 13 juni

Nieuwe Grisha trilogie – Leigh Bardugo – 14 juni

De Summoner #4 De Outcast – Taran Matharu – 14 juni

Juni heeft nog meer boeken in petto. Zo komt Young & Awesome met twee nieuwe boeken en heeft de Grisha trilogie nieuwe covers gekregen, welke ik erg mooi vind. Ook kan ik niet wachten op De Outcast, een proloog op de Summonerserie. Tarans boeken zijn echt fantastisch, dus ook dit boek ga ik verslinden!

36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken – Vicki Grant – 21 juni

Ventura Saga #3 Elke dag dichter bij de sterren – Kate Ling – 25 juni

Ver van de boom – Robin Benway – 26 juni

Complot – Eva Burgers – 26 juni

Theatrical – Maggie Harcourt – 28 juni

36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken gaat over een experiment waarin twee proefpersonen 36 vragen aan elkaar stellen, om te onderzoeken of de twee verliefd op elkaar kunnen worden. Dit boek klinkt best interessant! Ook krijgt de Ventura Saga een proloog over mensen die in het ruimteschip komen, vele jaren voordat de boekenserie plaatsvindt. Ver van de boom gaat over een meisje die haar biologische moeder zoekt, maar daardoor ook haar broer en zus vindt. Het nieuwe boek van Eva Burgers komt uit, weer een jeugdthriller van Nederlandse bodem!  Theatrical klinkt als een aandoenlijk liefdesverhaal over theater. Aangezien ik zelf op theater heb gezeten, ben ik best benieuwd naar dit verhaal.

 

Dit zijn de boeken die in juni uitkomen. Wat zijn het er veel! Dat wordt vast weer een mooie leesmaand. Welke boeken wil jij gaan lezen?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben erg benieuwd naar Zoek me tussen de sterren, Ver van de boom, Furyborn en differently normal. Wat een leuke boeken deze maand 😀 Daar gaat m’n bookbuyingban haha!

  • Do op mei 30, 2018 om 3:23 pm
  • Reageer

  Er komen zeker weer leuke boeken uit! Ik ben ook erg benieuwd naar Furyborn en De hemel in het ijs lijkt me ook echt tof. Ik heb Zoek me tussen de sterren en Ver van de boom al gelezen in het Engels en ik vond ze beiden echt geweldig <3

 2. Dat laatste deel van de Ventura Saga lijkt me zo cool. Ik vond deel 1 echt geweldig, maar deel 2 juist helemaal niet. Dus ik hoop dat dit deel veel goedmaakt. Wel apart dat het zich voor deel 1+2 afspeelt en er een nieuwe hoofdpersoon is.

 3. Weer een mooie selectie! Hoe verzamel je die eigenlijk? Welke lijsten raadpleeg je?

  1. Ik heb meerdere bronnen, zoals mailtjes van uitgeverijen, brochures, verschillende websites zoals Bol, flink wat research dus! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.