Boeken die in mei uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

Het is weer bijna een nieuwe maand! Afgelopen maand kwamen er ontzettend veel leuke boeken uit, maar ook deze maand kan je genieten van vele nieuwe, spannende, emotionele en nieuwe boeken. Ik heb een rijtje met alle boeken waar ik enorm naar uitkijk, zodat jij alvast klaargestoomd kan worden voor de volgende boekenmaand.

 

Runaways Volume 1 – Rainbow Rowell & Anka Kris – 1 mei

On the come up – Angie Thomas – 1 mei

The Smoke Thieves #1 The Smoke Thieves – Sally Green – 1 mei

De Grisha – De Taal der Doornen – Leigh Bardugo – 3 mei

De auteur van Eleanor & Park komt nu met een graphic novel! Dat is nog eens top, ik ben erg benieuwd hoe dit eruit gaat ziet. De cover van Runaways ziet er in ieder geval erg goed uit!

Ook komt een nieuw boek van Angie Thomas uit, die ik erg vind passen bij The Hate U Give. Dit is een vrouw die hard strijdt voor de Black Lives Matter-beweging, waar ik erg veel bewondering voor heb. The Hate U Give is een heel bekend boek, dus ik ben benieuwd of Angie Thomas de verwachtingen van de lezers voor haar nieuwe boek kan waarmaken.

Sally Green komt met een nieuwe serie The Smoke Thieves. Dit is een epic fantasy vanuit het perspectief van vijf verschillende personages. Vergelijkbaar met Game of Thrones! Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal, hopelijk wordt hij ook vertaald. In mei kan je in ieder geval de Engelse versie scoren! Ik ga Sally Green waarschijnlijk weer zien tijdens YALC in Londen deze zomer, dus wie weet ga ik het boek dan kopen.

Het heeft even geduurd, maar De Taal der Doornen komt ook uit! Dit is een verhalenbundel van allemaal verhalen uit de Grisha-wereld, waar ik enorm van heb genoten. Wil je meer over deze boeken lezen? Dan kan je dit blogje lezen waarin ik alles vertel over de boeken van Leigh Bardugo. Dit boek is in ieder geval geïllustreerd en ik kan niet wachten om het boek in mijn handen te hebben.

Op zoek naar – Ava Dellaira – 11 mei

Talon Saga #5 Inferno – Julie Kagawa  – 15 mei

Hof van Doorns en Rozen #3.1 Hof van IJs en Sterren – Sarah J. Maas – 15 mei

Vuur en As #3 De nachtbrenger – Sabaa Tahir – 17 mei

Elanus – Ursula Poznanski – 22 mei

Ava Dellaira is van Liefdesbrieven aan de sterren, welke ik erg mooi vond. Haar nieuwe boek komt uit in mei, waar ik erg benieuwd naar ben!

Het laatste deel in de Talon Saga komt uit, namelijk Inferno. Het vorige deel vond ik iets tegenvallen omdat er veel herhaling was, maar hopelijk is het slotdeel fantastisch! Boeken over draken vind ik erg tof, dus ik wacht in spanning af.

De Hof van Doorns en Rozen-serie is erg bekend onder de YA-lezers. Nu komt er een novelle uit die zich afspeelt na de trilogie. Deze zal gaan over Feyre en Rhysand die het Nachthof willen gaan opbouwen, hoewel velen nog wonden hebben door het verleden. Deze serie is soms niet helemaal mijn ding door de expliciete scènes, maar de worldbuilding en de schrijfstijl zijn zo goed, dus ik ben erg benieuwd naar dit verhaal!

Dan hebben we nog het derde deel van Vuur en As. De eerste twee delen vond ik echt magisch en zo spannend, dus dit deel zou ik ook zeker willen lezen. Tomi Adeyemi (van Bloed en Beenderen) is ook een groot fan van de boeken van Sabaa Tahir!

Tot slot hebben we Elanus van Ursula Poznanski. Ik heb haar boek Erebos jaren geleden gelezen en het maakte een grote indruk op mij (het ging over een RPG-game) en sindsdien wil ik veel meer boeken van haar lezen. Dat kan eind deze maand dus gebeuren!

 

Dit zijn de boeken waar ik naar uitkijk voor de maand mei. Welke boeken wil jij de komende tijd gaan lezen? Laat het me weten!

2 reacties

    • turtlebookwurm op april 27, 2018 om 12:55 pm
    • Reageer

    Van deze toch echt wel De Taal der Doornen, het nieuwe boek van Sabaa Tahir en Inferno!

  1. O yes, een nieuwe Sarah J Maas! Ik heb er zo’n zin in!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.