Boeken die in november uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

De maand november gaat vol zitten met mooie boeken. Mijn lijstjes met boeken die ik graag wil lezen zit meestal rond de 10, maar nu heb ik gewoon meer dan 20 boeken waar ik naar uitkijk! Een flinke lijst dus, het is maar goed dat ik eind oktober jarig ben…

 

Werkboek voor een structuurjunkie en spé – Cynthia Schultz – 1 november

Summoner #2 De Inquisitie – Tarah Matharu – 3 november

Monster Gone – Michael Grant – 7 november

Het werkboek van Cynthia Schultz zou ik in eerste instantie niet meteen oppakken, maar ik ben wel benieuwd wat voor tips zo’n boek geeft. Structuur in mijn leven is soms even ver te zoeken, dus ik denk dat veel drukke studenten dit boek goed kunnen gebruiken. Daarbij kijk ik enorm uit naar het tweede deel van de Summoner, want Taran Matharu is één van mijn favoriete YA-fantasyschrijvers en hij komt ook nog eens naar Yalfest! Ook ben ik benieuwd naar het vervolg van Gone, aangezien dit zich een lange tijd afspeelt na het zesde deel van de serie.

The art of Harry Potter – 7 november

Pensieve memory set – 7 november

Fantastic Beasts and where to find them illustrated edition – 7 november

Artwork van Harry Potter valt volgens mij in de smaak bij elke Potterhead, dus dit boek lijkt mij zeker tof om te hebben. De memory set is een soort collector’s item met quotes uit de films van Harry Potter. De geïllustreerde editie van Fantastic Beasts is volgens mij ook een prachtige aanwinst, dus ook naar dit boek kijk ik uit! Oh J.K. Rowling, je weet weer veel portemonnees leeg te halen met al die mooie boeken!

Winger – Andrew Smith – 7 november

Filmeditie Wonder – R.J. Pallacio – 8 november

City of Bones – 11 november

Winger wordt neergezet als een echte YA voor jongens, dus ik kan niet wachten om dit boek te lezen! YA die wat meer voor jongens is, heeft een wat ruiger randje en met veel meer humor, wat ik enorm kan waarderen. Er komt ook een filmeditie van Wonder, een prachtig verhaal over een jongen met een misvormd gezicht en naar de basisschool moet. City Of Bones krijgt ook een luxe uitgave, ook weer een collector’s item voor de Shadowhunter-fans!

Out There #2 De gordiaanse kloof – Manon Spierenburg – 11 november

Welkwoud – Tarareh Mafi – 14 november

Library Kiss – Kasie West – 15 november

Volgens mij is het De gordiaanse kloof al flink wat maanden uitgesteld, maar als het goed is komt dit boek aankomende maand uit! Ook kunnen we Welkwoud lezen, een soort Perzisch sprookje van de schrijfkoningin Tahereh Mafi. Ook komt Library Kiss uit, een verhaal dat zich afspeelt in een bibliotheek! Mijn moeder werkt bij de bibliotheek, dus ik denk dat ik dit boek wel kan waarderen, ondanks dat het erg romantisch klinkt.

Als het waar is – Tara Altebreno – 15 november

The Jewel #2 The White Rose – Amy Ewing – 15 november

Filmeditie Het wonderkabinet – Brian Selznick – 15 november

Als het waar is gaat over Kaylee die telekinetische gaven heeft, wat ze heeft geërfd van haar moeder. Haar moeder is hierdoor berecht door het plegen van een moord en Kaylee gaat achter de details aan. Klinkt best spannend! Het tweede deel van The Jewel lijkt me ook erg gaaf, dus die hoop ik ook zeker te lezen. Ik heb Het wonderkabinet jaren geleden gekocht, maar nu de filmeditie ook uitkomt vind ik het wel tijd dat ik dit verhaal eens oppak. Brian Selznick is in ieder geval een hele goede schrijver!

De eliminatie – Daniëlle Bakhuis – 15 november

The Darkest Mind #1 De Overlevenden – Alexandra Bracken – 15 november

Ongehoorzaam – Whitney Gardner – 21 november

Huis van de nacht #13 Bemind – P.C. & Kristin Cast – 22 november

365 Bullet Journal – Marcia Mihotich – 24 november

De eliminatie van Daniëlle Bakhuis klinkt meer dan spannend, dus dit is zeker een boek om naar uit te kijken! Daarbij heb ik vaak The Darkest Minds voorbij zien komen, maar nu kunnen de Nederlanders eindelijk genieten van de vertaling van deze serie. De vervolgdelen komen er snel aan, dus dan kan je snel door met de serie! Ongehoorzaam gaat over een doof meisje die graffiti maakt. De beschrijving van het boek klinkt best mooi, dus dit is ook een boek dat op het lijstje komt! Het vervolgdeel van Huis van de nacht komt ook in november uit. Ik heb al eens mijn haat geuit voor deze boekenserie, maar ik ben toch wel een beetje benieuwd naar het volgende boek (daarbij hou ik er ook wel van om de serie te haten). 365 Bullet Journal geeft je dagelijks korte opdrachten om meer uit je dag te halen wat is gelinkt aan Bullet Journal, wat me ook een erg leuk boekje lijkt.

 

Pfoeh, dat wordt een flinke leesmaand! Als ik een groot deel van deze boeken daadwerkelijk wil gaan lezen, moet ik wel erg snel lezen… Welke boeken wil jij zeker in huis halen aankomende maand? Laat het me weten in de reacties!

1 reactie

    • Nessa Luna op oktober 26, 2017 om 11:32 pm
    • Reageer

    Ik ben heel erg nieuwsgierig naar die geïllustreerde Fantastic Beasts, hoewel ik eerst nog de Prisoner of Azkaban versie moet kopen! En die 365 Bullet Journal klinkt wel interessant, daar ga ik even naar op zoek zodra ie uit is! :3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.