Boeken die in oktober uitkomen en waar ik enorm naar uitkijk

Ik had halverwege de zomer het idee dat het eind van het jaar weinig toffe boeken zou hebben, maar niets is minder waar. Deze maand zijn er ontzettend veel boeken die uitkomen en dat komt goed uit! Aan het eind van de maand ben ik jarig, dus ik kan weer genoeg boeken op mijn verlanglijstje zetten. Een flink aantal boeken komen uit in oktober die mij ook heel gaaf lijken.

 

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban illustrated edition – J.K. Rowling – 3 oktober

Hoewel ik alleen het eerste deel heb van deze geïllustreerde edities, kijk ik ook flink uit naar het derde deel. Ik vind het zo gaaf dat de boeken van Harry Potter nu op fantastische wijze worden geïllustreerd, het verhaal komt nog meer tot leven! Dit is echt een boek om op je verlanglijstje te zetten, wie weet kan je Sinterklaas en de Kerstman de komende maanden even lief aankijken?

De Slaapster en de Spintol – Neil Gaiman – 3 oktober

De Slaapster en de Spintol is een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje, ook weer een boek met prachtige illustraties. Dit belooft een luxe-editie te worden, dus een prachtexemplaar voor de liefhebber!

Iskari – Kirsten Ciccarelli – 4 oktober

Wauw, je wilt toch gewoon Iskari hebben door de cover? Dit boek lijkt mij ook heel gaaf, want draken vind ik fantasywezens waar ik maar al te graag over lees. Dit verhaal moet gewoon een topper worden, dus ik ga maar al te graag snel met dit boek beginnen als hij eenmaal uit is.

Warcross – Marie Lu – 4 oktober

Marie Lu vind ik een fantastische schrijfster (de Legend-trilogie was, zoals de titel al zegt, legendarisch), dus ik kijk enorm uit naar haar nieuwe boek, een verhaal over een virtual realitygame. Oh oh oh, dat gaat puur genieten worden!

Turtles all the way down/Schildpadden in het oneindige – John Green – 10 oktober

De nieuwe John Green, daar kijk ik al maanden naar uit! Deze schrijver weet hele mooie verhalen te bedenken, dus ik wilde dit boek al lezen vanaf het moment dat het was aangekondigd. Zijn boeken zijn altijd goed, dus ik kan niet wachten om dit boek te lezen.

Magisterium #4 The silver mask – 10 oktober

De vertaling moet nog even op zich wachten, maar de Engelse komt al bijna uit. Het derde deel van het Magisterium vond ik niet heel leuk (voelde als een tussendeel), maar ik weet zeker dat de actie nu flink losbarst! Ik wacht nog even op de vertaling, maar ik kan het niet laten om deze mooie cover even te laten zien.

Kamp Halfbloed Vertrouwelijk – Rick Riordan – 10 oktober

Rick Riordan is één van mijn favoriete auteurs, dus ook naar dit boek kijk ik uit. Dit geeft je nog meer informatie over Kamp Halfbloed, iets wat ik maar al te graag wil. Ja hoor, ook dit boek wordt sowieso een succes!

Monster Book of Monsters – 16 oktober

Een boek van 300 euro, jeetje! Dit boek is een replica van een studieboek uit Harry Potter in het derde jaar van Verzorging van Fabeldieren. Tsja, dit lijkt me erg tof, maar ik sla denk toch even over nu ik die prijs weet…

The book of dust – Philip Pullman – 19 oktober

Mooi feitje: de vertaling (Het boek van stof) is al uit op 4 oktober! Dit is een verhaal in de tijd dat Lyra uit de Noorderlichttrilogie nog een baby is. Deze trilogie vond ik schitterend, dus het lijkt me zeker interessant om een nieuw verhaal over deze wereld te lezen.

A history of magic – 20 oktober

Harry Potter – A journey through the history of magic – 20 oktober

Twee boeken, eentje over de tentoonstelling, eentje over de geschiedenis van de tovenaarswereld. Deze boeken hebben volgens mij wel veel met elkaar gemeen, maar de tweede lijkt me het leukst. De tentoonstelling vond ik namelijk niet al te bijzonder, maar ik zou zeker meer willen lezen over de geschiedenis van tovenaars en dergelijke.

S.T.A.G.S. – M.A. Bennett – 27 oktober

Spannende YA-thrillers staan ook zeker op de planning in oktober. S.T.A.G.S. lijkt me een spannend boek. Het gaat over een jongen die wordt uitgenodigd door een elite-groepje uit zijn klas voor een weekendje weg, maar die groep zal op hem jagen in plaats van op dieren… Pfoeh, ik houd mijn hart nu al vast door de spanning!

Pijn – Mel Wallis de Vries – 31 oktober

De nieuwe Mel Wallis de Vries is ook weer iets om naar uit te kijken. Zij schrijft hele spannende YA-thrillers waarbij ik vaak niet weet wie de dader is. Haar boeken lezen lekker snel weg (zelfs mijn zusje verslindt deze boeken), dus Pijn wil ik ook zeker lezen.

Phobos #3 Phobos3 – Victor Dixen – 31 oktober

Het slotdeel van Phobos komt bijna uit! Dit is een spannende science-fiction waarin pubers naar een missie op Mars gaan om daar te wonen, maar er is genoeg gevaar vanuit planeet aarde. Ik ben heel benieuwd hoe Victor dit verhaal weet af te sluiten. Doe jij je ruimtepakkie al aan? Ik namelijk wel, laat dat boek maar snel komen!

 

Dit zijn de boeken waar ik naar uitkijk in de maand oktober. Wat een hoop! Wie weet kan ik van mijn verjaardagscentjes nog wat leuks scoren, want al deze boeken kopen zal wel pijn doen aan je portemonnee… Welke boeken ga jij lezen? Laat het me weten in de reacties!

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat veel leuke boeken komen er uit in oktober. Ik ben erg benieuwd naar Warcross en naar de nieuwe edities van Harry Potter!

 2. Een boel leuke boeken in oktober! Ik ben deze maand vooral benieuwd naar Pijn, Escape Room van Maren Stoffels, Vrienden voor het leven van Astrid Harrewijn en naar Hot mess van Lucy Vine. 🙂

  • octoportfolio op september 30, 2017 om 7:28 pm
  • Reageer

  Ik kijk heel erg uit naar de geïllustreerde versie van Prisoner of Azkaban, want dat is mijn favo boek! 😀

 3. Ik kijk het meeste uit naar de boeken die Blossom Books deze maand gaat uitgeven!

  1. Blossom geeft inderdaad pareltjes uit deze maand! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.