Boekenfestijn Jaarbeurs Utrecht – mei 2014

Boekenfestijnen, mijn favoriete evenement waarin ik al mijn geld kan gaan uitgeven aan boeken. Boekenfestijnen zijn evenementen over heel Nederland en België waar boeken met waanzinnig veel korting worden verkocht. Ik vind het zelf vreselijk leuk om boekenfestijnen in de buurt af te struinen en weer een enorme voorraad aan boeken te kopen. Dit deed ik dan ook afgelopen week bij het boekenfestijn in Utrecht. Er was weer een enorme voorraad aan boeken en ik heb nog nooit zoveel geld uitgegeven, maar het was het waard. Ik heb zelfs nog een Goodreads-vriend daar gezien, namelijk Daan van Boekenwurmen.

En dan nu alle boeken die ik heb gekocht op het boekenfestijn. Ik heb altijd een lijst met boeken bij me die ik graag wil hebben (wat rond de 100 boeken zijn…) en ik heb toch een paar boeken kunnen afstrepen.
Hier de foto van mijn gekochte boeken:

1. The World of the Hunger Games.
Dit boek geeft voornamelijk veel afbeeldingen van de film en geeft nog wat informatie over personages. Dit boek was maar 3 euro, dus ik kon het niet laten liggen!
2. Steek je familie in de kleren (David Sedaris).
Alhoewel David Sedaris meer voor volwassenen schrijft, ben ik toch wel een fan van deze schrijver, aangezien hij heel erg komisch kan schrijven. Ik heb al 4 boeken van hem en zijn verhalen maken me vaak aan het lachen. Ook mijn ouders vinden Sedaris erg goed, dus kunnen we alle 3 van dit boek genieten.
3. The Hunger Pains (The Harvard Lampoon).
Dit boek is een parodie op de Hunger Games. Het heeft dus de namen van personages een tikkeltje veranderd en maakt het verhaal wat absurd. Op de terugreis in de trein heb ik de eerste twee hoofdstukken gelezen, en tot nu toe vind ik het erg grappig. En voor 2 euro vind ik dit wel een goede aanwinst!
4. De Noorderlichttrilogie (Philip Pullman)
De Noorderlichttrilogie heb ik al gelezen en vond ik geweldig, en toen ik de trilogie zag liggen, moest ik hem wel kopen!
5. De Vallei (Het spel, het ongeluk, de storm) (Krystyna Kuhn).
Ik heb deze serie nog niet gelezen, maar het schijnt een goede serie te zijn. 
6. De Schaduw van de Nacht (Deborah Darkness).
Ik heb deel 1 in mijn boekenkast staan (nog niet gelezen), maar ik heb hoge verwachtingen van deze boeken dus deel 2 heb ik dan ook maar gekocht.
7. Artemis Fowl the graphic novel
Ik heb Artemis Fowl deels gelezen en wil graag de hele serie nog helemaal lezen, maar het leek me wel leuk om de graphic novel te hebben om toch wat meer beeld te krijgen van de wereld van deze serie, aangezien me dat nog niet echt heel goed duidelijk was toen ik de eerste boeken las. Een vriendin van mij is ook een grote fan van Artemis Fowl, dus die kan hem ook lezen.
8. The Geek Handbook (Alex Langley).
De titel zegt wel genoeg lijkt me 🙂 .
9. Het bottenseizoen (Samantha Shannon).
Aangezien ik al vele mensen heb gehoord die dit boek van harte aanbevelen, heb ik maar besloten dit boek te kopen. Ben erg benieuwd wat ik ervan ga vinden als ik hem ga lezen!
10. Donder & Bliksem.
Een informatieboek over de oude Griekse Goden, de Griekse mythologie vind ik erg interessant (mede dankzij Percy Jackson), dus het leek me wel leuk om er weer wat over te lezen.
11.Fantasy Characters.
Een tekenboek hoe je fantasy figuren tekent, ik teken graag en tijdens mijn vakantie wil ik dan ook lekker aan de slag gaan en veel tekenen.
12. Myth & Magic (John Howe).
John Howe heeft meegewerkt aan kunstwerken voor Lord of the Rings en The Hobbit, en nu kan ik zijn kunstwerken dus altijd bewonderen met dit boek!
13. Tattoo sourcebook.
Het Tattoo sourcebook heeft een enorme hoeveelheid aan tattoo-ontwerpen. Ik vind tattoo’s erg mooi en ben wel van plan om ooit in de toekomst een tattoo te gaan zetten (wel eentje met betekenis, waarvan ik geen spijt later van ga hebben), en daarbij heb ik nu ook wat tekenvoorbeelden voor tijdens het tekenen.
14. The Twilight Saga – The official illustrated guide
Deze staat per ongeluk niet op de afbeelding, maar dit boek heb ik ook gekocht. Zelf ben ik niet echt een Twilight-fan (waarschijnlijk zal ik wel uitgebreid mijn mening argumenteren bij een bericht over Twilight), maar dit boek was maar 3 euro en is in het Engels. Van de grootste personages staan echt prachtige tekeningen, en de verhalen achter alle personages zijn toch nog best interessant. Toch maar gekocht!
Mijn boekenkasten zijn ook weer gevuld en heb ik een derde boekenkast moeten gebruiken (mijn schoolboeken zijn nu half op de grond gezet zodat ze in de kast passen, ik ben toch bijna klaar met school!). Ik heb weer genoeg leesmateriaal (en ik moet ook nog andere boeken lezen van vorige Boekenfestijnen, ik heb een hoop in te halen… In september is er weer een Boekenfestijn in Utrecht, dan ben ik natuurlijk weer van de partij!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.