Book + Fandom Haul Februari 2019

Wat was de maand februari toch mooi wat betreft nieuwe boeken, merchandise en meer! De afgelopen maand ben ik zeker verwend (zowel mezelf verwend als anderen die mij hebben verwend), dus ik heb weer een mooie en grote haul van de afgelopen maand.

 

Hoewel de Funko Pops van Avatar The Last Airbender niet verkocht zouden worden Europa, heb ik toch Aang bij Archonia kunnen scoren! Ik vind hem ontzettend tof (zeker met Momo erbij!) en ik hoop dat ik uiteindelijk toch alle versies van The last Airbender kan bemachtigen.

Mijn fangirl had een bestelling gedaan bij … , en van haar kreeg ik een mooie Hobbit-sticker! Ik denk dat deze sticker wel een iconisch stukje van het boek laat zien…

Uitgeverij Clavis stuurde Vroeger is alles wat ik van je heb naar mij toe. Dit nieuwe boek van Adam Silvera past erg mooi bij zijn vorige boek en ik heb het boek al gelezen, dus binnenkort kan je een recensie ervan verwachten. Om een kleine tip van de sluier te geven: ik vind het verhaal heel mooi! Zeker het lezen waard dus.

Dwaalspoor is het nieuwe boek van Caleb Roehrig en is net zoals zijn vorige boek een YA-thriller met een contemporary randje. Ook voor deze recensie hoef je niet lang te wachten. Ik vond dit verhaal in ieder geval spannender dat zijn vorige boek, maar ik merk nu wel bepaalde kenmerken van zijn boeken die ik niet helemaal het einde vind.

De wens van de Haviskhorst is een verhaal over de Make-a-Wish-stichting en hoe mooi het is om je droom te laten uitkomen. Het is op sommige punten wel heftig (aangezien de hoofdpersoon in het verhaal op vrij jonge leeftijd leukemie heeft), maar het is ook een erg fijn en hoopvol boek. Zeker een aanrader!

Mijn fangirl verwende me enorm met wat mooie illustraties van Redbubble van een paar van mijn favoriete fandoms. Gravity Falls, Avatar, Steven Universe en The Dragon Prince, zo gaaf! Ik kreeg trouwens nog een cadeautje van mijn fangirl, maar ik ben compleet vergeten om daar een foto van te maken. Die zie je dus in de volgende haul. Hint: het is een Funko Pop van een van de personages die op een van deze printjes staat… Heb je al een idee welke het is?

Toen ik in de stad was, ging ik langs boekhandel De Slegte en zag ik dit boek van Tom Avery liggen. Zijn vorige verhaal (De schaduw van mijn broer) vond ik heel mooi, dus ik nam Wat we niet wisten mee naar huis. Of ik dit verhaal ook zo mooi vond? Dat kan je lezen in mijn recensie.

De afgelopen maand deed ik mee aan de blogtour van Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel, dus deze had ik gerecenseerd. Niet alleen dat, ik ben ook naar de boekpresentatie geweest en ik heb een interview met de auteur gehad! Genoeg te lezen dus over dit boek.

Voor Fantasywereld lees ik veel graphic novels en de afgelopen maand kwamen er twee binnen. De linker kan ik waarschijnlijk niet lezen (aangezien het een 22ste deel is), de rechter hoop ik wel te lezen (dit is het tiende deel van de serie, ik heb de zevende gelezen en ik heb de negende al binnen, dus ik wacht nog even op de achtste). Wollodrïn gaat in ieder geval over orks!

Ook mag ik voor Fantasywereld het nieuwe deel uit de Gone-reeks lezen. Het vorige deel vond ik in ieder geval erg gaaf, aangezien Gone na de koepel verder gaat. De hele wereld leeft nu gewoon in gevaar! Michael Grant is een geniale schrijver, dus ik weet zeker dat dit deel erg goed gaat zijn.

De jongen met twee namen gaat over boekconferenties, oftewel: een boek dat volledig bij mij past. Dit lijkt me een ontzettend fijn en nerdy verhaal, dus ik kan niet wachten om erin te beginnen!

Nic Stone komt naar Yalfest, dus ik wil graag haar beide boeken gelezen hebben voordat ik haar ga zien. Afgelopen maand kwam ”Wat zou Martin doen?” uit, een boek dat hopelijk een grote indruk op me gaat maken. Thema’s zoals etnische profilering, racisme en meer komen naar voren in dit boek. Snel lezen dan maar, want Yalfest is al binnen twee maanden!

Het derde deel van Mortal Engines is ook uitgekomen, dus deze ga ik ook lezen. Het derde deel speelt zich zestien jaar later af na de afloop van het tweede deel, dus ik ben heel benieuwd hoe de situatie nu is. De covers zien er in ieder geval schitterend uit!

Carry Slee heeft vele jeugdboeken geschreven en is wel een van de meest bekende auteurs van Nederland en nu heeft ze haar schrijftips opgeschreven in een boek! Dit boek zit vol tips, opdrachten en leuke illustraties waarbij Carry je helpt met het schrijven van een boek. Mijn recensie zal hiervan snel online komen, want ik had hem heel snel uit! Durf te schrijven! is in ieder geval een mooi hulpboek voor de beginnende schrijver.

Mirjam Mous is bekend van Boy 7 en nu heeft ze een nieuw boek uitgebracht, namelijk H@ck: Het instituut. Dit is het eerste deel in een duologie en hij ziet er erg gaaf uit. Het is ook voor Mirjams doen een dikke pil, dus ik ben erg benieuwd hoe dit boek gaat zijn!

Nog een Yalfest-auteur! Karen M. McManus is in Nederland in april, dus haar nieuwe boek wilde ik zeker lezen. Twee kunnen een geheim bewaren als er eentje dood is klinkt in ieder geval erg spannend, dus ik kan niet wachten om deze YA-thriller te gaan lezen!

Daarbij heb ik mijn boekenleggers van Epikpage uitgebreid. Mijn fangirl deed een bestelling en vroeg of ik ook nog interesse had ik boekenleggers, dus ik heb nu Newt van Fantastic Beasts en Alina en de Darkling van de Grisha-trilogie!

Tot slot kwamen er op Archonia nog twee Funko Pops online van Avatar, namelijk Iroh en Sokka. Uiteraard heb ik die besteld! Zo leuk dat ik er meer Funko Pops van heb, nu maar hopen dat ik er nog meer kan vinden!

Dit is mijn haul voor de maand februari. Lekker veel! Ik kan in ieder geval weer eventjes vooruit.

Heb jij nog wat leuks gekocht/gekregen de afgelopen maand?

1 reactie

  1. Wat een mooie haul!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.