Book + Fandom Haul Juli 2018

Wat ben ik toch verwend de afgelopen maand! Boeken gekregen, mezelf beloond door boeken te kopen, merchandise en meer… Ik ging echt los! Een goed gevulde haul dus deze maand. Genoeg te vertellen dus!

 

Tijdens het YA Event van Van Piere in Eindhoven won ik tijdens de loterij het boek Hart van Glas van Miranda Peters. Deze had ik ook snel gelezen, in mijn recensie kan je lezen wat ik ervan vond. Een goed begin, maar uiteindelijk had ik wel wat opmerkingen…

Voor Fantasywereld recenseer ik de laatste tijd ook graphic novels. Zo las ik het eerste deel van Sangre, een verhaal over een meisje in een magische wereld die haar familie afgeslacht ziet worden en moet vluchten. Ze maakt veel avonturen mee en komt erachter dat ze een gave heeft, ze kan namelijk voor een korte tijd de tijd stil zitten. Erg tof verhaal, ik kijk uit naar meer! Mijn recensie zal dus op Fantasywereld te vinden zijn.

Mijn fangirl en ik vierden een jubileum, dus ik kreeg van haar wat leuke cadeautjes. Zo kreeg ik allemaal leuke artprintjes van Penelope Barbalios (op Instagram te vinden als Poofinator). Ik vind deze printjes zo leuk! De Pokémon zien er heel gaaf uit (zeker die met Eevee en zijn evoluties, mijn favoriete Pokémon!). Ook ben ik weg van Gravity Falls en deze fanart ziet er echt fantastisch uit. Ook kreeg ik wat printjes van Sailor Moon met Pokémon. Ik ben geen fan van Sailor Moon, maar puur door deze printjes wil ik het een kans geven!

Ook kreeg ik de Funko Pop van Steven Universe. Dit was de laatste Funko van Steven in Nederland. De laatste! Damn, mijn hart… Ik ben zo dol op deze serie, dus ik ben ontzettend blij met deze aanwinst!

Tot slot kreeg ik ook wat stickers van Steven Universe, ook erg leuk! Die ga ik denk het aankomende jaar gebruiken voor in mijn agenda.

Tijdens het YA Event in Eindhoven kocht ik ook de kaars van The Summoner bij Emmy (Letters and Lights), deze is rechts te vinden op de foto. Zo leuk dat ik veel merchandise heb van De Nieuweling! De andere kaars en boekenlegger zijn trouwens van Proud Book Junk, deze heb ik al een tijdje in bezit.

Aangezien Blossom Books een actie had waarin acht titels te koop waren voor maar 10 euro, had ik even flink wat boeken gehaald. Zo kocht ik Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum, een mooi verhaal over een hechte vriendschap. Dit boek heb ik jaren geleden gelezen, maar nu heb ik hem in deze mooie hardcover! Als je deze versie nog in huis wilt halen moet je snel zijn, want dit boek wordt voortaan verkocht als paperback.

Ook kreeg ik de Brainboost Planner, deze is onder andere gemaakt door Tim Hofman. Een hele handige agenda voor het aankomende jaar! Hier ga ik hard gebruik van maken, zie het als een soort gestructureerde Bullet Journal met wat grappige opmerkingen van Tim en tips om je leven op orde te krijgen. Ik ben fan! Ik zal nog een recensie maken waarin ik vertel hoe de inhoud is, maar het is in ieder geval een aanrader als je nog een agenda zoekt!

Ik ging door met actietitels van Blossom Books, want ik kocht ook Elke dag maandag. Een ontzettend leuk, aandoenlijk, ietwat voorspelbaar en grappig verhaal. Mijn recensie zal binnenkort verschijnen, maar het is in ieder geval een tof boek waar je erg blij van wordt!

En we zijn nog niet klaar met de titels! Ik kocht ook nog De hemel begint bij je voeten, een poëtisch verhaal over een meisje die rouwt om haar overleden zus en voor het eerst in aanraking komt met de liefde. Een heel emotioneel verhaal, maar ontzettend mooi!

Keverjongen is maar 10 euro, dus ook dit boek kon ik niet laten liggen. Dit is een erg leuk kinderboek vol kevers. Lekker veel actie en leuke illustraties, ik ben fan! Wie weet dat ik de vervolgdelen ook in huis ga halen.

Van uitgeverij Clavis ontving ik Checklist van Coen de Kort, een komisch en vaag verhaal over een jongen die wel toe is aan een vriendin. Een erg kort verhaal, dus binnen een dagje uit!

Joost, heb je nou nog een boek gekocht die 10 euro kost? Jep… Ik kocht De hemel kan wachten van Gideon Samson, een kort verhaal over een meisje die in het ziekenhuis ligt terwijl haar ouders gescheiden zijn. Bijzonder verhaal, maar het wist mij niet te overladen met emoties.

Bij de Action waren er nieuwe markers te koop. Ik ging los! Ik kocht de markers die ik nog niet had, dus mijn collectie is weer even flink aangevuld. Ze zijn allemaal erg goedkoop, dus handig als je met een klein budget veel markers wil hebben (de professionele variant is namelijk vrij duur).

Bij de Kruidvat was er weer een actie waarbij Funko Pops werden verkocht voor 4 euro per stuk. Ik kocht daarom drie Funko Pops van Magic the Gathering. Ik speel dit spel niet, maar ik vind de Pops er wel erg leuk uitzien. De middelste zet ik zelfs bij mijn Summoner-reeks, die er heel mooi bijpast!

Mijn fangirl had een minor in creatief schrijven, waardoor ze uiteindelijk haar eigen boek had geschreven. Het is een retelling op Sneeuwwitje, alleen dan een horror-versie… Ik had het boek binnen een dagje uit, het had zo’n lekkere vaart! Hij is helaas niet de koop, maar mijn fangirl wil waarschijnlijk er verder aan werken. Ik ben in ieder geval erg trots op haar, want een eigen boek schrijven is natuurlijk niet niks!

Bij Proud Book Junk bestelde ik een goodiebox in het teken van tovenaars. Genoeg leuke merchandise van Harry Potter! De goodiebox is echt rijkelijk gevuld, hier kan je mijn volledige unboxing zien. Ik ben er zo ontzettend blij mee!

Het derde deel van De beproevingen van Apollo kwam ook binnen. Ik ben zo benieuwd hiernaar, want Rick Riordan kan altijd geweldige verhalen schrijven!

Voor Fantasywereld kan ik ook Raveleijn: de magische pendel recenseren. Deze graphic novel past bij de attractie van de Efteling. Een leuk avontuur, maar het had van mij wat spectaculairder gemogen. Mijn recensie zal op Fantasywereld verschijnen!

Ook kan ik voor Fantasywereld De meest eenzame walvis ter wereld recenseren, een mooi kinderverhaal vol fantasie, vriendschap en familie. Een ontzettend mooi verhaal, helemaal door de illustraties!

Tot slot ontving ik Neverworld Wake, welke ik zal recenseren voor Fantasywereld. Dit boek lijkt mij zo tof! Echt een verhaal waar ik hyped over wordt. Snel gaan lezen, want ik moet weten hoe dit verhaal is!

Dit is mijn haul voor de maand juli. Echt weer veel aanwinsten, maar wel hele leuke aanwinsten. En dan heb ik nog niet eens mijn aankopen in Londen meegeteld… Daar zal een aparte haul van komen!

Wat is jouw mooiste aanwinst van de afgelopen maand?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Waaaauw wat een hoop! Prachtige boeken zijn het stuk voor stuk.

  2. Wat een mooie haul! En wat ontzettend tof dat Rosanna haar eigen retelling heeft geschreven!

    1. Jaaa, echt heel veel werk, maar erg mooi eindresultaat! 🙂

  3. Wat leuk dat Rosanna haar eigen verhaal heeft geschreven. Coole cover ook. 😀
    Die illustratie van de meest eenzame walvis is zo mooi…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.