Book + Fandom Haul Mei 2017

De afgelopen maand was wat boeken en andere merchandise betreft erg leuk. Ik kreeg wat nieuwe boeken, ik kocht boeken, kreeg kleine cadeautjes en meer, ik ben helemaal tevreden! Uiteraard moet ik mijn nieuwe spullen tonen in mijn Haul, zodat jij al kwijlerig naar je beeldscherm kan gaan staren. Heb je je teiltje erbij? Mooi zo, want ik ga beginnen!

Aangezien ik de laatste paar maanden veel bijles geef waar ik best een aardig zakcentje mee verdien, vond ik het wel tijd om wat leuks voor mezelf te kopen. De vierde mangabox van Pokémon Adventures was afgeprijsd, dus deze moest en zou ik kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Een nieuwe mangabox staat te pronken in mijn boekenkast. Ik heb de eerste drie delen al gelezen en vond ik fantastisch! Dit verhaal volgt deels de avonturen van Red, Green, Blue en Yellow die moeten strijden tegen Deoxys en Team Rocket, terwijl het verhaal daarna gaat over Emerald. De Pokémon Adventures verhalen zijn altijd zo gaaf, dus ik ben heel blij met deze aankoop!

Van Emmy (Zon en Maan) kreeg ik twee mooie boeken, namelijk Starters en Enders van Lissa Price! Ik hoor van vele lezers dat ze deze jaren geleden hebben gelezen en heel goed vonden, dus ik hoop er ook zeker eens aan te beginnen! Dank je wel Emmy, zo wordt mijn Best of YA-collectie beetje bij beetje groter.

Het mooie aan deze boeken is de boekenflap, die bij elk deel anders is. Bij het eerste deel is de flap een omhulsel van de kaft, terwijl het meisje in het tweede deel juist op de flap staat. Zo gaaf gedaan!

Bij een bezoekje aan uitgeverij Meis en Maas mocht ik het pand niet verlaten zonder het meenemen van wat boeken. Ik heb flink met ze lopen brainstormen over een bepaald project, dus het was echt een verrassing dat ik er zo veel voor terugkreeg! Ontzettend lief natuurlijk. Ik kreeg drie verschillende boeken van Star Wars. Recensies zullen verschijnen, want deze boeken zijn echt heel tof en een dikke aanrader voor de Star Wars-fans onder ons, zowel de jonge als de oudere fans! Daarnaast kreeg ik Stukjes hemelsblauw, wat volgens mij net zoals Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums ontzettend mooi gaat zijn.

Fantasywereld heeft een nieuwe opmaak qua site en hiervoor mag ik nog veel recenseren, zoals Jacht op het antiserum (het vervolg op In de ban van de wolf) en het tweede deel van Vuur en as, Een fakkel tegen het duister. Mijn recensies zullen dus verschijnen op Fantasywereld, die echt heel mooi is geworden en heel veelzijdig is. Niet alleen recensies van boeken kan je er vinden, maar er is ook ruim plek voor series, films, games, bordspellen en meer fantasy-gerelateerde onderwerpen.

Ook kreeg ik Zoeker, het tweede deel van Riders binnen van Veronica Rossi. Ook dit boek ga ik recenseren voor Fantasywereld, dus genoeg recensies zullen binnenkort van mij online komen!

Omdat mijn blog 3 jaar bestond, kreeg ik nog een leuk cadeautje, namelijk Designing with Pixar. Dit is een boek waarin je allemaal tekenopdrachten krijgt, zodat ik meer ga tekenen. Onwijs leuk, want zo kijk je op bepaalde manieren heel anders naar het creëren van personages en werelden. Ik zal hier zeker nog een recensie over plaatsen (met voorbeelden uit het boek), tot nu toe vind ik het erg leuk! Daarnaast kreeg ik nog de Filmkrant.

De cadeautjes kwamen binnen stromen, want ik kreeg ook nog twee comics van Free Comic Book Day en een heleboel Pokémonkaarten die bij de Happy Meals zaten. De comics waren beide heel verschillend, maar erg leuk om te lezen.

Deze maand besloot ik mezelf nog een keer te trakteren omdat ik beide vakken van het vorige blok heb gehaald. Zo kocht ik A Geek in Japan, een boek over Japanse cultuur, en dan voornamelijk de geekiness erachter. Aan het eind van het boek staan ook vele geeky plekken in Japan. Het is een grote droom van mij om ooit naar Japan te gaan, dus dit vind ik in ieder geval een goed begin om alvast in de Japanse sferen te komen!

Tijdens YA 010 was er een moment om boeken met anderen te ruilen. Mijn boeken gaf ik weg aan andere lezers en bloggers, maar ik kreeg er uiteindelijk ook eentje voor terug, namelijk Layers van Urzula Poznanski. Ik hoor hier wat minder enthousiaste verhalen over dan Erebos, maar dit boek wilde ik wel graag hebben. Nou, dat is gelukt dus!

Toen ik een dagje in Dordrecht was, had ik de Movie Magic Store bezocht, een winkel vol leuke merchandise van Disney, maar ook genoeg andere franchises. Ze verkopen/verhuren ook veel dvd’s en deze dvd’s kon ik voor 10 euro meenemen naar huis! Ik kocht The 5th Wave omdat ik die zo gaaf vond toen ik hem zag in de bioscoop en ik wilde al een tijdje Warcraft zien, dus die nam ik ook mee. Ik wist niet of ik van bepaalde filmseries alle delen had, maar ik wist wel dat ik het derde deel van The Hobbit, The Scorch Trials en Mockingjay Part 3 nog niet had, dus die kan ik toevoegen aan mijn collectie! Mocht ik nog wat missen, ga ik de tijdens mijn volgende bezoekje aan Dordrecht weer wat films in huis slaan.

Aan het eind van de maand kreeg ik nog een pakketje binnen, twee zelfs! Ten eerste kreeg ik Magisterium 3 De Bronzen Sleutel van Cassandra Clare en Holly Black. Dit boek kan ik ook recenseren voor Fantasywereld, dus daar heb ik genoeg voor te lezen! Ik vond de eerste twee delen erg leuk, dus ben erg benieuwd naar deel 3. Daarnaast kreeg ik een Best of YA Magazine omdat ik erin sta met een quote over Rick Riordan (alleen staat wel mijn blogsite vermeld met .nl en niet .com, oeps!). Het magazine is echt heel leuk geworden, dus probeer hem zeker mee te nemen als je hem ziet in de boekhandel!

Dacht je dat dit het einde was? Nee hoor, ik heb nog twee boeken die ik je kan laten zien! Het eerste boek is The Hate U Give, een heel bijzonder, aangrijpend boek over de Black Lives Matter-beweging. Ik deed mee aan de blogtour van dit boek en nu is het boek eindelijk uit. Benieuwd naar dit verhaal? Je kan mijn recensie hier lezen.

Op de laatste dag van mei besloot ik een boek te kopen bij de Slegte in Rotterdam, aangezien het een van mijn favoriete boeken was vroeger en hij voor een goedkoop prijsje er lag. Ik heb het over De jongen van smaragd, het boek dat is gebaseerd op de Miyu-edelstenen die je vroeger kon kopen. Er hoorde een hele site bij die ik vroeger flink bezocht en dit boek vond ik rond die tijd echt het einde. Ik wil hem binnenkort eens herlezen en kijken wat ik er nu van vind. Het boek ziet er in ieder geval prachtig uit, het verhaal bevat genoeg illustraties!

Zo, dat was mijn haul voor de maand mei! Pfoeh, wat ben ik toch verwend en ik heb mezelf ook enorm verwend! Mag ook wel na al het harde werken voor mijn studie en het geven van bijles. Ik ben benieuwd of mijn volgende haul hier aan kan tippen…

Wat kocht/kreeg jij de afgelopen maand?

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Na zo’n haul heb je een boekenkast-reorganisatie nodig om alles een plek te kunnen geven. Niet dat ik veel moet zeggen hoor er kwamen in mei 17 (ahum) nieuwe boeken bij mijn verzameling. Jammer dat ik het Best of YA Magazine in België nog niet ben tegengekomen. Van de eerste twee ACOTAR-boeken heb ik de bijhorende bladwijzer maar bij het laatste deel spijtig genoeg niet.

  1. Haha ja ik ben nu flink aan het puzzelen in mijn boekenkast! De derde boekenlegger heb ik ook nog niet, maar die hoop ik wel ergens te kunnen scoren 🙂

 2. Oeh gave haul hoor! De starters/enders boeken zien er echt prachtig uit 😲
  Een fakkel tegen het duister is ZOOOOOO GOED ❤ ❤ ❤
  Zoeker las ik een paar dagen terug uit. Dat boek voldoet voor mij echt aan ’t plaatje ‘middle book syndrome’ lol haha. Vond ‘m niet zo tof als deel 1, las wel weer net zo goed weg. Ben wel benieuwd wat Veronica met boek 3 gaat doen..

  1. Zoeker is het laatste deel, het is een tweeluik! Vond dat het verhaal juist goed was afgesloten 🙂 En fakkel tegen het duister is inderdaad fantastisch!

   1. o wauw goeiemorgen melis hahaha. Het voelde ook aan alsof dit het eind was, maar ik had dus echt in mijn hoofd zitten dat het een trilogie zou worden? wauw whahaha #EpicFail

 3. Mooie, flinke haul. Dat moet af en toe ook. 😉

 4. Die movie winkel uit Dordrecht klinkt echt heel goef!

  1. Hij is echt heel leuk, vet veel Disney en andere coole merch!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.