Book + Fandom Haul Oktober 2021

In oktober had ik een maand waarin ik goed werd verwend. Deels door mezelf, maar ook door anderen! Ik heb weer een hoop nieuwe boeken, en ik laat je graag zien welke aanwinsten ik deze maand in huis heb geslagen.

Sex Education had een geweldig derde seizoen, en nu zijn er ook boeken uit van de serie! Eerste hulp bij het leven is een no-nonsense boek over seksuele voorlichting, in de stijl van de serie. Erg leerzaam en prettig voor jongeren, hoewel het boek nog uitgebreider had kunnen zijn.

Zeis is een van mijn favoriete boeken van 2021, want dit boek is zo episch! Een bijzondere futuristische wereld waarin mensen niet meer sterven, maar waarbij Zeisen mensenlevens kunnen beëindigen. IJzersterke personages, en ik kan niet wachten op het vervolg!

Rick Riordan heeft een nieuw boek geschreven, Dochter van de diepzee is een onderzees avontuur waar ik erg van heb genoten, hoewel ik iets meer worldbuilding had willen zien. Ik ben erg benieuwd naar de avonturen in het vervolg, hopelijk komt er snel nieuws over een nieuw boek!

Vleugels van Vuur is een serie oveer draken, en De Drakenprofetie is het eerste deel. Erg cool om te lezen over alle verschillende draken, en er gaan nog genoeg leuke en spannende avonturen komen! Het vervolg zal in 2022 verschijnen, en die wil ik ook graag gaan lezen.

Een intens gelukkig gevoel is een nieuw verhaal van Tahereh Mafi, dit keer weer een contemporary. Erg oprecht, pijnlijk en erg mooi. Het heeft overeenkomsten met haar vorige contemporary, maar is ook heel nieuw. Hier komt nog een recensie van op mijn blog!

Ik wilde ook weer nieuwe manga halen van My Hero Academia, dus deel 18 en 19 heb ik gekocht bij de Donner. Ik zit bij seizoen 4 als je de anime kijkt, dus ik kom al aardig in de buurt van waar de anime nu is. Snel doorlezen, want ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat!

Sint zit vast is een kort verhaal van de dappere ridster, dit keer helpt ze Sinterklaas. Een leuk kinderverhaal, maar ik had qua maatschappelijke relevantie meer verwacht van Janneke Schotveld. Ik zal hier over uitweiden in mijn recensie, maar over het algemeen is het een leuk verhaal dat je zo uit hebt.

Leger van Schaduw en Storm is het tweede deel in de Lara Polaris serie, en dit deel bevatte weer genoeg spanning en actie. Als ik wat meer op de details let heb ik nog wel wat opmerkingen, maar het einde maakte mij weer erg nieuwsgierig naar het vervolg. Zo tof dat een kleine Nederlandse uitgeverij zo’n groot publiek weet te vergaren!

Batpig is een getekend personage uit het boek Knipoog, en nu is er een graphic novel over het biggetje zelf! Ik heb erg gelachen bij deze strip, en ik hoop dat het vervolg ook vertaald gaat worden. Deze superheld mag van mij nog lang heldendaden verrichten!

Stelsel Onbekend is een sciencefiction thriller, die ik spontaan had ontvangen van IcebergBooks omdat ik het sciencefiction-genre weer herontdekt heb door de Skyward-serie. Zo leuk dat ze mij dit stuurden, vandaag ben ik er aan begonnen!

Het tweede deel van Heartstopper kwam binnen, een hartverwarmend queer verhaal over Nick en Charlie die voorzichtig een relatie beginnen. Veel diverse personages, het geeft je een warm gevoel en je gaat hoe dan ook van deze personages houden. Ik kan niet wachten op het derde deel!

Ik zal nog een aparte blog maken voor mijn verjaardagscadeautjes, want ik was op Halloween jarig en heb daardoor veel leuke dingen gekregen. Dat komt er dus nog aan, maar in de tussentijd heb ik nog genoeg aandacht te besteden aan alle leuke boeken die binnen zijn gekomen. Wat is jouw favoriete aanwinst van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.