Book Haul Boekenfestijn Rotterdam

Het boekenfestijn in Rotterdam was vorige week in volle gang in Ahoy. Ik ging meteen op de donderdagochtend en zag voor de Ahoy nog een flinke rij staan. Dit was niet voor het boekenfestijn, maar voor de beurs van de Hunkemöller (beetje ongemakkelijk als je dan langs de ingang van die beurs loopt). Ik was niet van plan veel boeken te kopen, maar als ik wat leuks zag liggen zou ik het zeker meenemen. Na anderhalf uur had ik een aardig stapeltje meegenomen waar ik erg blij mee ben!

 

Het boekenfestijn was over het algemeen best oké. De YA-tafel had niet echt heel veel nieuwe boeken (en veel series die niet compleet waren), het Engels viel wat tegen, maar ik heb wel genoten van de filmboeken en de manga’s (waar soms zelfs hele series van aanwezig waren).

 

Ten eerste nam ik het geschreven verhaal van Up mee naar huis. Dit is één van mijn favoriete films en het boek vond ik ook erg leuk om te lezen. Het is een redelijk kort verhaal, maar vertelt de verhaallijn van de hele film. Het was erg fijn om de gedachtegang van Carl te lezen tijdens bepaalde momenten, waardoor het vaak emotioneler was dan de film. Voor die prijs kon ik hem ook niet laten liggen!

Bij de tafel vol over films en muziek haalde ik de rest van mijn aankopen. Stromae is een hele goede artiest die ik live heb gezien, zijn concerten zijn echt heel bijzonder! Ook had ik Collegetour gezien waarin hij allemaal vragen beantwoordde, wat ik ook erg interessant vond om te zien. Hij is een intrigerend persoon en ik wilde al een tijdje meer over hem te weten komen. Nu kan dat dus!

Star Wars The Force Awakens vond ik echt een geweldige film. Toen ik dit boek zag, kon ik hem niet laten liggen! Hij is wel even duur als in de winkels, maar dat maakte voor mij niet uit, aangezien de prijs toch al vrij laag is. Daarbij past hij heel goed bij mijn boek over Rogue One!

Ik wist niet zeker of ik het filmboek had van de eerste film van The Hobbit, maar ik wist zeker dat ik de tweede nog niet had. Deze nam ik dus mee naar huis. The Hobbit is ook zo’n leuke filmtrilogie, daar moet ik gewoon ook extra boeken van hebben!

Als laatste zag ik Tolkien’s World staan, een boek vol prachtige illustraties over Middle Earth. Die nam ik mee!

Het boekenfestijn was misschien niet zo bijzonder als de vorige keren dat ik er was geweest (meestal kom ik namelijk met flinke stapels thuis), maar dat was ook niet erg. Ik kocht boeken waarvan ik weet dat ik ze snel allemaal kan lezen en ze waren allemaal lekker goedkoop. In maart zou er eentje zijn in Nieuwegein, daar hoop ik zeker weer naartoe te gaan! Wie weet ga ik dan ook wat manga’s kopen, want die zagen er erg leuk uit.

Hoe was jouw bezoekje aan het boekenfestijn?

1 reactie

  1. Het aanbod van het Boekenfestijn wisselt altijd zo. De ene keer is het echt super en de andere keer is het niet veel. Ach ja.
    Up is echt zo mooi. <3 Die Tolkien's World ziet er wel heel mooi uit.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.