Book Haul December 2015

De maand december was weer volgepropt met boeken. Deze maand ging ik even flink los en kocht ik er een hoop boeken bij. Gelukkig waren ze nog best goedkoop en was de schade nog redelijk beperkt. Ik kreeg er deze maand 16 boeken bij. Ik heb met de foto’s de boeken telkens verdeeld in categorieën, maar dat merkt je wel als je leest over de boeken!

 

P1060736Ten eerste kreeg ik deze maand 3 recensie-exemplaren.

 • Hush hush #1 Hush Hush – Becca Fitzpatrick
 • Hush hush #2 Crescendo – Becca Fitzpatrick

Ik kreeg de eerste twee delen van de Hush hush-saga opgestuurd, want deze boeken zijn in een nieuw jasje gestoken. Ze hebben nu de originele covers en namen, een hele verbetering! Ik heb alleen het idee door de recensies die ervan al zijn gemaakt dat deze serie niet echt iets voor mij is… Ach ja, we gaan het zien!

 • Het onmogelijke leven – Kate Scelsa

Uitgeverij Clavis geeft geen hele bekende boeken uit, maar ik kan hun boeken enorm waarderen en ik denk dat Het onmogelijke leven een erg mooi boek is. Afgelopen jaar ben ik steeds meer contemporary gaan lezen en dit valt zeker in het straatje!

P1060737

 

Deze twee boeken zijn geen echte leesboeken, maar boeken waar ik in de praktijk gebruik van kan maken.

 • Het studentenkookboek

Aangezien ik snel op kamers wil gaan in Rotterdam, moet een studentenkookboek natuurlijk niet ontbreken. De recepten die erin staan zien er erg handig uit en makkelijk te bereiden! Dit boek zag ik voor 5 euro in de uitverkoop bij de Ako liggen, dus die moest ik gewoon meenemen!

 • Zo doe je dat liefde

Ik ben gek op de boeken van ”Zo doe je dat”, die is alweer mijn vierde exemplaar! Deze kocht ik voor 10 euro in Leeuwarden. Dit boek is echt ontzettend grappig en ik denk niet dat mijn liefdes-skills opeens goed worden, is het altijd lachen om dit boek in huis te hebben.

 

P1060738Tijdens mijn dagje in Amsterdam kocht/kreeg ik ook een aantal boeken.

 • Barry Trotter and the Shameless Parody – Michael Gerber

Dit tweedehands boek kocht ik bij de Scheltema voor ongeveer 4 euro. Dit is een parodie op Harry Potter en lijkt mij best grappig!

 • Snow like Ashes #1 Snow like Ashes – Sara Raasch
 • Snow like Ashes #2 Ice like Fire – Sara Raasch

Toen ik naar het skypgesprek met Sara Raasch ging bij de American Book Center, kregen we het tweede deel van de serie Snow like Ashes cadeau van de boekhandel en Epic Reads. Hierdoor wilde ik meteen het eerste deel kopen! Jammer genoeg zijn de boeken niet even lang, maar ja, je kan niet alles hebben.

 • Essential Maps for the Lost – Deb Caletti

Dit boek is een ARC en komt pas uit in april 2016! De American Book Center gaf een paar van deze recensie-exemplaren weg en deze leek mij erg interessant! Ik hoop dit boek voor verschijningsdatum gelezen te hebben.

 

P1060739Deze boeken kon je wellicht ook zien in mijn Londen Haul, dus hier zal ik niet te veel over vertellen. Bekijk gerust mijn haul van die dag, want ik had naast boeken nog veel leuk fandom merchandise gekocht!

 • Red Queen #1 Red Queen – Victoria Aveyard
 • Auggie & Me: Three Wonder stories – R.J. Palacio

 

P1060741De boekhandel van der Meer in Noordwijk ging deze dagen verhuizen en daarvoor hadden ze uitverkoop. In de kelder in hun oude pand hadden ze tafels met boeken voor 5 euro per stuk en 3 boeken voor 10 euro. Ik nam deze boeken mee naar huis.

 • Angelfall #1 Penryn & Het einde der dagen – Susan Ee
 • De boeken van het begin #3 Onyx – John Stephens
 • De Outsiders #1 Broederband – John Flanagan

Angelfall leek mij al een hele goede serie, maar nu kan ik er eindelijk in beginnen! Ik heb het tweede deel van De boeken van het begin nog niet, maar het eerste deel vond ik erg leuk dus als ik ergens het tweede deel kan regelen, kan ik de rest van de serie gaan lezen! Broederband is het eerste deel van een nieuwe serie van John Flanagan. Ik heb wel weer zin in een middle grade stoer boek, dus dit is ideaal!

 

P1060742Deze boeken kreeg ik tijdens een oud & nieuw van Marco, een goede vriend. Hij deed een deel van zijn boeken weg en ik mocht deze twee boeken hebben!

 • De Spiderwick Chronicles – Holly Black
 • Septimus Heap #1 Magiek – Angie Sage

De Spiderwick Chronicles had ik al gelezen maar vond ik best leuk (en check die mooie hardcover!). De serie van Septimus Heap vond ik ook fantastisch en ik moet deze serie nog steeds uitlezen. Deze boeken heb ik al heel lang op mijn wish-list staan, nu heb ik eindelijk deel 1 in hardcover! Ik vond deze magische serie heel mooi en bij elk hoofdstuk zit er een prachtige tekening. Deze serie ga ik zeker weer lezen!

 

Welke boeken heb jij er deze maand bij gekregen?

10 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Oooh ik ben zo benieuwd naar Snow Like Ashes en Ice Like Fire! Kijk nu al uit naar je recensies 🙂

 2. Leuke boeken! Ik ben benieuwd naar Barry Trotter.

 3. Ik vind broederband vet leuk xD Volgende keer wil ook mee naar Abc!

  1. Jaaaaa 23 januari is er een Q&A met Marieke Nijkamp bij ABC, kom ook! 😀

 4. Oh wauw je hebt echt mooie boeken erbij gekregen! Ik ben heel benieuwd naar Show like Ashes (en het vervolg), Rode Koningin en Angelfall.

 5. Wat leuk dat je de boeken van Sarah raash kunt lezen. Ik ben al benieuwd naar je ervaringen ermee 🙂

 6. BROEDERBAAAAAAAAAAND!!!!! Zo’n leuke serie! Heb je de Grijze Jagers ook al gelezen, want die zijn nóg beter!

  1. Deel 1 van de Grijze Jager heb ik gelezen en vond ik erg leuk! 🙂

 7. Superfijne boeken! 🙂 Ik ben benieuwd naar Het onmogelijke leven en Rode koningin.

 8. Mooie Haul! Ice like fire staat ook nog op mijn wishlist.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.