Book Haul Verjaardag

Mijn verjaardag was op 31 oktober, maar nu heb ik eindelijk al mijn boeken binnen. Ik kreeg boeken voor mijn verjaardag, kocht er een paar in de winkel en bestelde online ook nog wat boeken, hoewel dat dus een tijdje heeft geduurd. Gelukkig heb ik nu alles binnen, en kan ik een enorme Book Haul maken met alle boeken die ik kreeg voor mijn verjaardag! Zit je klaar? Dan gaan we beginnen!

P1060785

 

Ten eerste kreeg ik de Ruby&Sapphire-box van mijn ouders, met de 8 manga volumes van Pokémon Adventures. Ik heb tot nu toe de eerste twee gelezen en vond ik tot nu toe erg leuk. Ruby (de jongen) wil Pokémon Contests winnen, terwijl zijn vader een Gym Leader is. Sapphire (het meisje) is de dochter van Professor Birch en wil juist alle gyms verslaan. De twee gaan een uitdaging aan, ze moeten allebei in 80 dagen hun doel behalen: Ruby moet alle contests winnen, terwijl Sapphire alle gyms in korte tijd gaat halen. Uiteraard wordt het tweetal aangevallen door geheime bendes die legendarische Pokémon willen oproepen. Ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie, dus elke week probeer ik even een deel te gaan lezen.

 

P1060786Daarnaast kreeg ik wat boeken op mijn feestje. Ten eerste was dit de geïllustreerde versie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone, een prachtig boek! De illustraties dragen echt bij aan het verhaal, het is bijna alsof ik de serie voor het eerst lees! Af en toe lees ik even een hoofdstukje, zodat ik er lang van kan genieten.

Ook kreeg ik Cinder, het eerste deel van de Lunar Chronicles. De cover sprak mij nooit echt aan, maar ik hoor er goede verhalen over (zelfs van jongens), dus ik ga gewoon een poging wagen. Ik ben heel benieuwd hoe het sprookjesachtige is vermengd met science-fiction. Wie weet ga ik daarna dan ook de andere delen bestellen in de serie.

The Maze Runner heeft een graphic novel met wat verhalen erover, een mooie toevoeging aan deze reeks! Ik heb het boek al uit en hier kan je mijn recensie lezen. Het is zeker een aanrader voor de fans van The Maze Runner!

 

P1060787Ik kreeg nog drie flinke pillen. Ik kreeg nog van mijn ouders Adventure Time The Art of Ooo, met veel artwork van Adventure Time en veel informatie over de wereld, personages, de tekenstijl, verhaallijnen en meer. Hier kan je mijn recensie ervan lezen. Ook kocht ik bij de American Book Center met wat boekenbonnen de Adventure Time Enchiridion & Marcy’s Super Secret Scrapbook. Aan de ene kant lees je de Enchiridion, een soort gids over hoe je een held moet worden. Als je de andere kant bekijkt, lees je juist het dagboek van Marcy The Vampire over haar vroege jaren, waar ik heel benieuwd naar ben. Af en toe lees ik hier een stukje uit, het is echt een geweldig boek met veel grappen en verwijzingen naar de serie. The Amazing Book is Not on Fire, het boek van de YouTubers Danisnotonfire en TheAmazingPhil bestelde ik met mijn boekenbonnen bij de plaatselijke boekhandel, waar die erg goedkoop was! Ook een ontzettend grappig boek waarbij je goed kan zien hoe Dan en Phil zijn, mijn recensie hiervan kan je trouwens hier lezen.

 

P1060788Toen ik in de American Book Center in Amsterdam was, zag ik deze strips in de uitverkoop liggen. Aangezien ik er ook nog extra korting overheen kreeg (studentenkorting en korting voor Thanksgiving), kocht ik de eerste drie volumes van Fanboys vs. Zombies van wat geld dat ik kreeg voor mijn verjaardag. Je raadt het al, het gaat over Fanboys die strijden tegen Zombies, zeker iets voor mij aangezien ik ook fan ben van The Walking Dead! In deze serie is er bij een conventie een zombie-uitbraak en moeten de nerds vechten voor hun leven. Het eerste deel vond ik erg cool (hier een link naar de recensie), maar de rest vond ik wat tegenvallen. Ik weet niet of ik de laatste 2 volumes ga kopen, waarschijnlijk alleen als ik veel geld heb of als ze flink afgeprijsd zijn.

 

P1060789Adventure Time Mathematical Edition Volume 1 kocht ik omdat ik mijn eerste tentamens had gehaald als beloning, maar van mijn ouders kreeg ik ook nog Volume 2 cadeau voor mijn verjaardag! Ik had wat anders verwacht van dit tweede deel, maar ik vond hem alsnog erg leuk en ik ben zeker van plan de rest van de serie te bemachtigen. Ook kocht ik Learn to draw Adventure Time, omdat het kan.

 

P1060792Ik kreeg van een vriendin van mijn ouders een boekenbon en daarmee kocht ik Vuur en As van Sabaa Tahir. Dit boek lijkt mij fantastisch en mag ik ook recenseren voor Fantasywereld.

 

P1060793Ik kreeg nog een bon voor bol.com. Aangezien ik verzendkosten niet wilde betalen, kocht ik maar twee boeken. De eerste is In Real Life, een graphic novel over games. Ik vond het een erg leuk boek (mooie tekenstijl), maar de verhaallijn was af en toe een tikkeltje aan de lage kant. Hier kan je mijn recensie lezen. Daarnaast kocht ik een boek van één van mijn favoriete schrijvers, namelijk The other normals van Ned Vizzini. Dit gaat over een geeky jongen die doet aan rollplaying. Een geeky onderwerp in een boek van één van mijn favoriete schrijvers? Daar zeg ik zeker geen nee tegen!

 

P1060794Als laatst kocht ik nog vijf boeken op Bookdepository. Dit duurde even, want één boek kwam maar niet aan, maar toen ik gemaild had, kreeg ik meteen antwoord dat het boek opnieuw werd verstuurd. Nu heb ik dus alles compleet!

Aan de linkerkant zie je Because you’ll never meet me, een boek dat de hemel in werd geprezen door Tim (Killing my darlings) en Emmy (Zon en Maan). Dit boek gaat over twee jongens die elkaar brieven schrijven. Ze kunnen elkaar nooit ontmoeten, want dan sterft één van de twee. Ik hoorde dat beide personages een eigen stem hebben en ik ben heel benieuwd naar het verhaal.

Het tweede boek is Illuminae, een boek waarin de mensheid in de ruimte is en je allemaal documenten leest over het verleden. Het klinkt heel interessant en ik kan niet wachten om het boek te gaan lezen!

More than this van Patrick Ness kocht ik omdat ik alle boeken wilde hebben van deze schrijver. Ik weet niet zo goed waar More than this over gaat (de beschrijving blijft nogal vaag), maar ik vertrouw erop dat Patrick Ness weer een geweldig boek heeft neergezet.

Eline (All The Feels) heeft mij al honderden keren verteld dat Simon vs. The Homo Sapiens Agenda geweldig is, dus ik besloot hem maar met mijn verjaardagsgeld te kopen. Dit boek wordt ook vertaald door Blossom Books. Ik heb de eerste twee hoofdstukken gelezen en ik las een Harry Potter-referentie, dus ik vermoed dat ik het ook wel een goed boek ga vinden.

Als laatste kocht ik Unspeakable, een verhaal over een meisje dat na een bepaalde gebeurtenis nooit meer praat, maar wie weet verandert dat als ze in contact komt met een klasgenootje, die haar weer aan het praten wil krijgen. Het verhaal klinkt redelijk tragisch en mooi en daarbij vond ik de cover fantastisch!

 

P1060783Dit is dus mijn volledige Verjaardag Book Haul. Het zijn een hoop boeken en ik moet er ook nog veel lezen, maar ik weet zeker dat ik nog veel fijne boeken kan gaan lezen de komende tijd!

Welk boek in dit lijstje zou jij graag willen lezen?

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mijn god, wat veel.

 2. Ik denk dat je cinder echt leuk gaat vinden. Pfieuw wat heb je veel boeken gehad. Ik moet illuminae dringend gaan lezen.

 3. Jeetje wat een hoop, maar wel een geweldige hoop! Ik heb Illuminae ook net besteld, ik ben er heel benieuwd naar. 🙂

 4. Wooow wat veel zeg! Gelukkig lezen Graphic Novels een stuk sneller dan leesboeken!

 5. Damn son.

  • Audrey op januari 25, 2016 om 9:41 pm
  • Reageer

  Oké, dat noem ik nu eens een Book haul! Je moet echt Vuur en As lezen! DAT BOEK, NEE ECHT! Zo goed! 😍 Ik ben er echt verslaafd aan!

 6. Cinder! Dit boek gave me the feels! Ik dacht dat ik het niks zou vinden, maar toen ik hem uit had wist ik niet hoe gauw ik het volgende deel moest bestellen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.