Bookruil Haul Boekhandel Wagner in Sassenheim

Boeken, boeken boeken, ik heb er een hele verzameling van die zich maar blijft uitbreiden… Een aantal boeken had ik dubbel, waardoor ik die eigenlijk wel weg wilde hebben. Gelukkig organiseerde boekhandel Wagner in Sassenheim een boekenruilavond, waar YA-bookjunkies boeken met elkaar konden ruilen. Hierbij was ook een hapje en een drankje en was Helen Vreeswijk te gast, een geweldige YA-misdaadschrijfster die wat over haar boeken ging vertellen. Daarnaast had Emmy ook meegeholpen bij de avond. Deze fanboy nam wat boeken mee en ging een avondje chillen en boeken ruilen in Sassenheim.

 

De boeken die ik had uitgekozen waren niet heel speciaal, maar ik hoopte wel wat te kunnen ruilen. Ten eerste had ik een Engelse versie van alle delen van The Maze Runner. Ik heb alle Nederlandse versies (die ik ook wat mooier vind), dus nam ik deze box mee. Daarnaast had ik A Clockwork Prince en A Clockwork Princess, aangezien ik die als recensie-exemplaar in het Nederlands heb gekregen. Ook nam ik Twilight mee (op een duistere dag in mijn verleden gekocht bij een box van 3 YA-boeken voor maar 10 euro en Twilight zat er dus bij), ik heb ook al de jubileumeditie dus deze kleine paperback is wat overbodig. Ruilen dus!

P1060466

Rond 7 uur kwam ik samen met Kim (die met de auto naar Sassenheim reed en mij kon ophalen en afzetten, bedankt Kim!) de boekhandel binnen en waren al Ellis, Marjolijn, Emmy en uiteraard Helen Vreeswijk aanwezig. Ik plofte lekker op de bank en ik kreeg wat thee. Na de boekruilavond zou ik naar een gemaskerd bal van vrienden gaan, dus ik had een heel net en studentikoos pak aangetrokken dus ik was wat overdressed maar wel poepchique en gelukkig hadden de dochters van de boekhandelaar jurkjes aan dus ik was niet de enige die zo netjes was. Al snel merkte ik dat er een hele rustige, knusse en gezellige sfeer was. Er waren precies genoeg mensen, niet te veel, niet te weinig. Al snel vertelde Helen Vreeswijk over haar boeken en haar baan bij de recherche. Ik vond het erg leuk hoe Helen vertelde over haar carrière bij de politie en hoe ze naar bepaalde dingen kijkt. Helen vertelde ook over haar boekverfilming en wat voor dingen ze nog kon veranderen aan het script. Helen weet door de recherche veel (praktische) informatie over criminaliteit en justitie waardoor ze al snel zwakke plekken in het filmscript kon vinden.

 

Na de vele vragen Helen beantwoordde, konden we boeken gaan ruilen. In het begin is dat ruilen zo ongemakkelijk, niemand wil echt beginnen met op iemand afstappen en boeken gaan ruilen, maar het kwam prima op gang en al snel werden veel boeken geruild. Met dit stapeltje ging ik uiteindelijk naar huis en alleen Twilight heb ik niet kunnen ruilen.

 

P1060470 P1060472Ilse kwam wat later samen met onze kameraden Tessa en Leon aangelopen en zij gaf mij uiteindelijk deze twee boeken van David Levithan. Ik vind David Levithan een erg goede schrijver, ik heb genoten van Will Grayson Will Grayson en Elke Dag. Deze twee boeken zou ik zelf alleen niet van hem kopen, maar dankzij Ilse kan ik er toch eens aan beginnen! Het zijn redelijk dunne boekjes dus die hoop ik ook lekker snel te kunnen uitlezen als ik er eenmaal aan begonnen ben. Bedankt Ilse voor de boeken!

 

P1060471Emmy is natuurlijk onze YA-boekblogqueen en is een kei in lezen, maar het geven van boeken doet ze ook heel goed. Ik kreeg van haar Charisma en Toen het echt bizar werd. Jeanny Ryan vind ik een goede schrijver door haar boek Lef en ik wil zeker kijken of ik Charmisma ook een goed boek zal vinden. BlossomBooks-boeken kunnen er bij mij wel in en dit boek lijkt me wel wat. Dank je wel Emmy voor de boeken en nog bedankt voor het helpen met de boekruilavond!

 

P1060473Een meisje wilde wel graag de boeken van Cassandra Clare van mij overnemen en My Most Excellent Year wil ik wel een kans geven, dus ik had eerst voorgesteld om dat boek te ruilen voor mijn twee boeken. Ze wilde toch een extra boek aan mij geven, dus ik kreeg Dagboek van een halve indiaan, een boek voor wat jonger publiek met wat tekeningetjes erin. Een kinderboek vind ik soms ook wel leuk voor tussendoor, dus die nam ik toen aan.

 

P1060474Dominique (mede BestofYAPromoteam-lid) ruilde voor mijn Maze Runner verzameling Het Experiment en Het jaar dat de wereld op zijn kop stond (gesigneerd!). Het Experiment heb ik al eens gelezen en deze trilogie vond ik erg goed en Het jaar dat de wereld op zijn kop stond lijkt mij ook heel interessant, hoewel ik er gemengde verhalen over hoor. Wie weet, ik ga het wel zien als ik het boek ga lezen!

 

Deze boeken nam ik dus mee naar huis, en daarnaast kreeg ik nog een leuke goodiebag van de boekhandel mee. Wat was het een geslaagde avond zeg! Een heel chill gesprek met Helen Vreeswijk waarin je alles kon vragen wat je maar wilde, gezellig kletsen met andere YA-boekliefhebbers, veel boeken kunnen ruilen en genoeg hapjes en drankjes die we konden nuttigen! Boekhandel Wagner is een erg leuke boekhandel in Sassenheim en ik hoop dat ze snel weer een leuk YA-avondje organiseren, dan hoop ik zeker van de partij te zijn!

Ben jij al eens naar een boekruilavond geweest?

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Charisma lijkt me erg tof

 2. HOE KAN JE THE MAZE RUNNER BOEKEN NOU WEER RUILEN STOUTE JOOST IK BEN BOOS OP JE WANT DE ENGELSE BOEKEN ZIJN PARELTJES EN DKALKDKLMWOLQKDMWKWKOEMAMWLEKLMAMWKEMQOKEMMSAKQKOEKQMAWQMAZKEQJAKS

  Sorry, dat was een kleine uiting van frustratie. XD
  Charisma lijkt me een heel tof boek en het experiment ook! De rest ken ik eigenlijk niet, maar die zullen vast ook wel leuk zijn.

  1. Haha, het was die zwarte box voor 16 euro bij het boekenfestijn en ik heb ruimte nodig in mijn kast dus vandaar :O

   1. Je moet eens weten hoe mooi die zwarte box is. Ik zal je dit nooit vergeven. :O

    (Behalve als je zegt dat het je spijt, dan vergeef ik het je wel heur)

    1. Sorry.

      • Angela op november 29, 2015 om 6:40 pm

      Braaaaf

 3. Goede buit, malse makker.

 4. Haah, you’re welcome! En ik ben wel benieuwd naar je recensie van ‘Toen de wereld op z’n kop stond’! En natuurlijk naar die twee van David Levithan. Ben er ooit in begonnen, maar ‘t is gewoon niet mijn ding.

 5. Ik vind dit soort avonden echt leuk! Jammer dat ik niet kon 🙁

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.