De boeken die ik heb gelezen in april 2018

De maand april was een prima leesmaand voor mij. Ik bereidde me voor op Yalfest, las boeken die ik kocht tijdens Dutch Comic Con en las ook nog wat andere mooie boeken. Ik las in april maar liefst vijftien boeken, waarin ik vrij lekker loop met mijn Reading Challenge.

 

Op Dutch Comic Con kocht ik wat boeken (zie hier mijn aankopen), dus ik las hier wat van. Zo las ik De Queeste van Yin, een graphic novel over een wezentje die de wereld moet redden. Een magische setting en een prachtige tekenstijl! Lees vooral mijn recensie van dit boek. Ook las ik het eerste deel van Kami, een magisch verhaal over goden die de vorm kunnen aannemen van kleine wezens. Zo’n tof verhaal, ik kan niet wachten op het vervolg! Ook las ik Amulet, een graphic novel die mij ontzettend deed denken aan Gravity Falls. De vervolgdelen wil ik zeker gaan verzamelen! Tot slot had ik Manga Art gelezen van Mark Crilley, een manga-artiest die zijn kunstwerken liet zien en er over vertelt. Erg tof boek, ik krijg veel inspiratie ervan!

Bij de Gamemania kocht ik de Sun and Moon Pokédex and Post Game Guide voor maar 10 euro, dus ook deze heb ik helemaal doorgenomen. Ook las ik voor Fantasywereld het tweede deel van Out There, genaamd De Gordiaanse Kloof. Mijn recensie kan je hier lezen. Een bijzonder verhaal, maar ik vond het verhaal wel een chaotische kant op gaan. 

Voor Yalfest bereidde ik me ook nog wat meer voor. Zo las ik EEN van Sarah Crossan, een verhaal over een Siamese tweeling. Echt een verhaal met een unieke schrijfstijl, aangezien het in vrije versvorm is geschreven. Ook las ik van Sarah Crossan haar nieuwe boek Nieuwe Maan, over een jongen waarvan de broer in de gevangenis zit en binnenkort wordt veroordeeld met de doodstraf. Wat kan Sarah toch geweldig schrijven zeg! Ook las ik Allesbehalve oké, een feministisch en heftig verhaal over slutshaming.

De Nachtlantaarn van Lisa Thompson is een verhaal voor een wat jonger publiek, maar wat zeker gelezen kan worden door YA-lezers. Het is een zielig, mooi, ontroerend en fijn verhaal over een jongen die met zijn moeder wegloopt van huis, aangezien zijn stiefvader heel akelig is. Waar ik ga is een verhaal over drie pubers die op een dag elkaar leren kennen in New York, door niemand minder dan Gayle Forman geschreven. Ook dit boek is echt een topper! Mijn recensie kan je snel gaan lezen. Ook heb ik Een bijna definitieve lijst van nachtmerries gelezen, een grappig, zielig boek met een spannend fantasy-randje. Ik ben fan geworden van Krystal Sutherland!

Tot slot hebben we een serie die ik aan het lezen ben, namelijk die van De kleine Odessa. Ik heb drie van de vier boeken gelezen deze maand en ben halverwege het laatste deel. Wat is deze serie toch leuk! Het speelt zich af in Scribopolis, een stad waarin alles draait om boeken. Daar droomde ik al jaren over! Ik kan niet wachten om te lezen hoe het eindigt, dus ik lees zeker snel door. Mijn recensie van het eerste boek kan je in ieder geval hier lezen, de rest komt er nog aan.

 

Dat zijn de boeken van april! In mei hoop ik ook veel te gaan lezen, dus mijn reading challenge zal wel goed gaan. Wat was jouw favoriete boek van april?

1 reactie

  1. Amulet is echt super leuk. Ik heb alleen de eerste maar ik heb een paar delen kunnen lenen van een vriendin. 😀 Je hebt lekker veel gelezen. Mijn favoriet van April was natuurlijk The Empty Grave, het laatste Lockwood deel. 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.