De boeken die ik heb gelezen in april 2019

De afgelopen maand kon ik weer lekker veel lezen. Ik las maar liefst tien boeken. Dat mag ook wel, want ik kreeg genoeg nieuwe boeken binnen, dus ik kon flink aan de slag. Deze maand las ik vooral veel spannende boeken, maar ook wat mooie fantasy en wat graphic novels.

 

Voor Fantasywereld kon ik flink aan de slag. Zo las ik Rivaal van Michael Grant, het nieuwe deel van de Gone-serie. Ik vind dit deel weer erg gaaf en spectaculair, Michael Grant kan echt gruwelijke taferelen beschrijven! Wie is Black Panther? is een verhaal over een van de Marvelhelden, welke niet lijkt op de film. Het is gebaseerd op een graphic novel en geeft genoeg achtergrondinformatie over deze held, maar zit ook bomvol actie. Ook las ik het tweede deel van de graphic novel serie Nils, welke erg mooi is. Ik wil zeker het laatste deel gaan lezen! Tot slot las ik voor Fantasywereld De terugkeer van Layhar, een fantasyverhaal met Japanse invloeden. Ideaal om te lezen voordat ik naar Japan ging! Ik vond het verhaal goed, maar het wist me soms nog niet helemaal te pakken.

Lef is een kort verhaal die me wat deed denken aan Boy 7, aangezien beide personages in deze boeken hun geheugen kwijt zijn. Dit boek las ik ontzettend snel weg, maar het wist ook niet een enorme indruk achter te laten. H@ck is het nieuwe boek van Mirjam Mous en is het eerste deel van een tweeluik. Heel tof dat Mirjam Mous eens een serie schrijft, het eerste deel vond ik in ieder geval erg leuk! Een toffe fantasyserie voor jonge lezers is De Eindeling, een serie vol bijzondere fantasywezens. Ik vond dit boek echt bizar goed, dus hopelijk zullen vele lezers dit eerste deel verslinden!

Ook had ik nog wat boeken uit mijn eigen boekenkast die ik wilde lezen. Zo las ik Back to Blackbrick van Sarah Moore Fitzgerald, een van mijn favoriete auteurs. Dit boek gaat over een jongen die een opa heeft die lijdt aan dementie en een uniek avontuur meemaakt. Zo mooi en ook zo emotioneel! Ter voorbereiding voor Yalfest las ik ook het tweede deel van Iskari, De gevangen koningin. Alleen al door die cover merk je dat dit verhaal een pareltje is! Ik vond het boek iets minder leuk dan het eerste deel, maar ik heb er zeker van genoten. Ik ging samen met Rowan van My Pink Fairytale het derde deel van Matched (Reached) lezen, zodat we allebei de trilogie lezen. Dit is een oude serie en het laatste deel vonden we zeker leuk! Wel hebben we wat opmerkingen, maar beiden hebben we er van genoten. Daarbij was het ook erg leuk om samen een boek te lezen! Buddyreaden wil ik zeker vaker gaan doen.

 

Dit zijn mijn gelezen boeken van de afgelopen maand. De komende maanden heb ik het iets minder druk wat betreft mijn studie, dus ik hoop zeker lekker veel te lezen! Welke boeken las jij de afgelopen maand, zit er een aanrader tussen? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.