De boeken die ik heb gelezen in augustus

De maand augustus zat echt vol met boeken. Ik ging echt los wat lezen betreft! Uiteindelijk heb ik twintig boeken gelezen. Dat is zelfs voor mijn doen echt een hoop! Ach ja, dat kon ook niet anders aangezien ik vakantie had de afgelopen maand. Genoeg boeken te bespreken dus, daar gaan we!

 

Ten eerste las ik ontzettend veel boeken voor Fantasywereld, die de komende tijd zullen verschijnen. Zo las ik Elanus, een boek waarin een intelligente jongen van zestien op een goede universiteit komt en door zijn drone allemaal vreemde mysteries ontdekt… Een erg tof boek, maar de hoofdpersoon was niet heel sympatiek. Ook las ik Neverworld Wake, een episch boek waar ik intens van genoot. Een waar meesterwerk! Ook las ik wat graphic novels voor Fantasywereld. Ik las de eerste drie delen van Gung Ho, een graphic novel die wat weg heeft van The Walking Dead. Erg gaaf, ik kijk uit naar de twee volgende en laatste delen! Daarbij las ik ook het eerste deel in de trilogie van Star Wars Thrawn, een verhaal dat zich afspeelt na de originele trilogie. Ook een tof verhaal, maar ik kreeg niet het epische gevoel dat ik kreeg bij de films. Jammer!

Ik las ook de eerste twee delen van Rebel in de woestijn, een geweldige trilogie van Alwyn Hamilton. Het eerste deel vond ik al erg spannend, het tweede deel beviel mij ook enorm! Ik kijk daarom ook erg uit om het derde deel te lezen. Dit is ook het slotdeel, dus dat wordt spannend! Daarbij las ik ook De brandende doolhof, het derde deel van De beproevingen van Apollo. Wat een heftig deel zeg! Hij was erg spannend en Rick Riordan toont echt geen genade… Ik moet verder lezen! Toch maar even een paar maandjes wachten…

Aangezien ik vorige maand naar Londen was geweest, kwam ik thuis met een hoop boeken. Daar had ik er al een paar van gelezen (lees: een paar, ik had nog meer boeken gekocht die ik nog moet lezen…), zoals Jinxed van Amy McCulloch. Een leuk verhaal, maar was wel voorspelbaar en had veel YA-cliché’s die mij mateloos irriteerden… De andere boeken vond ik stukke beter. Zo las ik het nieuwe boek van Sarah Moore Fitzgerald, The List of Real Things. Alweer een prachtig en emotioneel verhaal! We come apart is een samenwerking tussen Sarah Crossan en Brian Conaghan in vrije versvorm en was hartverscheurend mooi, terwijl Genuine Fraud van E. Lockhart een grote mindfuck was. Recensies zullen volgen!

Dan hebben we nog boeken die ik had gekocht en die ik wilde lezen. Zo bestelde ik A Thousand Perfect Notes van C.G. Drews, bekend van de blog Paperfury. Ik was zo benieuwd naar dit verhaal en ik was zeker niet teleurgesteld! Erg emotioneel, helemaal op het einde. Daarbij kocht ik Hotel Valhalla (een boek over de Magnus Chase-serie vol informatie over Noorse mythologie), waar ik erg om moest lachen. Ik kocht van mijn verjaardagsgeld (VORIG JAAR!) deel 5 tot en met 8 van de light novelserie Sword Art Online. Ik had alleen het vijfde deel gelezen, maar deze maand heb ik ook het zesde en zevende deel gelezen. Ik hoop voor mijn verjaardag eind oktober de andere delen ook gelezen te hebben, zodat ik na mijn verjaardag weer de nieuwere delen kan kopen! Tot slot zag ik op de boekenmarkt in Tilburg De held van Oer, een boek dat ik las toen ik tien was en waardoor ik fan werd van fantasyboeken. Zo leuk om mijn jeugdboek te herlezen!

De liefdesbrieven van Abelard & Lily kwam de afgelopen maand binnen, dus die had ik op de laatste dag van augustus uit weten te lezen. Een erg mooi verhaal met twee bijzondere personages (Lily heeft ADHD, terwijl Abelard een vorm van autisme heeft), maar het wist me helaas niet volledig te grijpen. Mijn recensie zal snel komen! Daarbij had ik ook Charlie en ik voor de tweede keer gelezen. Maar niet zomaar gelezen, ik had hem voorgelezen! Een bijzondere ervaring, want het voorlezen was leuk, maar het einde zorgde weer voor flink wat traantjes… Wat een prachtig verhaal!

 

Dit zijn alle boeken die ik las de afgelopen maand. Ik denk dat Neverworld Wake mijn favoriet is van de maand, die was echt steengoed! Normaal zou ik voor Charlie en ik gaan, maar aangezien ik dit boek herlas vind ik dat de titel van dee favoriet van de maand naar een nieuw boek hoort.  Heb jij nog goede boeken gelezen de afgelopen maand? 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.