De boeken die ik heb gelezen in augustus 2019

In augustus had ik lekker veel gelezen, namelijk dertien boeken. Een prima aantal, waarbij ik ook op Goodreads mijn Reading Challenge had gehaald. Misschien dat ik hem nog ga ophogen, maar daar moet ik nog even over nadenken. Hierbij in ieder geval het overzicht van de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen.

Shtum is een boek dat ik meenam naar mijn vakantie in Krakau, waar ik hem had gelezen. Dit boek gaat over een vader met een autistisch zoontje. Hij wil de jongen gepast onderwijs geven, maar dit gaat erg moeizaam. Een heftig verhaal, maar de schrijfstijl lag me helaas niet zo, hoewel het einde veel goed maakte. Daarna las ik Surviving the angel of death, een verhaal over een tweeling die het concentratiekamp overleefde in Auschwitz doordat ze een tweeling waren waarop werd geëxperimenteerd. Belangrijk om te lezen, maar wel een intens verhaal. Ook zocht ik Rariteiten op in het Rariteiten-boekje!

Thuis aangenomen las ik Evermore uit, welke ik las tijdens de online leesclub van The Awesome Book Club! Erg leuk om deze readalong mee te maken, het verhaal was zowel erg goed als een beetje teleurstellend. Mijn recensie komt snel online! Daarnaast las ik Verwante geesten, een verhaal over Stranger Things. Ook las ik Heksenjongen, weer een erg mooi verhaal van Kelly Barnhill, hoewel ik haar vorige boek iets beter vond.

Thequeenofgeek organiseerde op Instagram een readalong voor De kleuren van magie en zo veel mensen deden mee! Ik las hem voor de tweede keer, maar ik genoot er veel meer van dan de eerste keer dat ik het boek las, aangezien ik nog meer in het verhaal werd gezogen door het bespreken van het boek met andere lezers. Daarna las ik Aan tranen heb je toch niks, een boek voor kinderen vanaf tien jaar over rouw en de band tussen kleinkind en grootouders. Erg mooi! De orde van de gouden leeuw is een avontuurlijke fantasyverhaal in een fictieve wereld, ik ben zeker benieuwd naar het vervolg!

Tijdens mijn citytrip naar Antwerpen kocht ik het eerste deel van Yu-Gi-Oh, de manga begint zo anders dan de anime! Erg leuk om deze proloog te lezen, wie weet dat ik ooit andere delen ervan ga sparen mocht ik ze ooit tegenkomen! In mijn citytrip las ik ook In mijn hoofd van Sharon M. Draper en Echte Amerikaanse jongens van Jason Reynolds & Brendan Kiely, beide hele bijzondere verhalen! Thuis las ik De Donkere Kroon, het tweede deel in de Glazen Troon-serie. Wat een heerlijk vervolg, ik ga snel verder met het derde deel!

Schimmen van de schaduwmarkt is een verhalenbundel in de schaduwjagerswereld over Stille Broeder Zacharias, over twee eeuwen heen. Wel interessant om meer over hem te lezen, maar de verhalen van eeuwen terug vond ik niet heel denderend. De recente verhalen vond ik daarentegen heel interessant! Tot slot las ik het artboek van Breath of the wild (boordevol schetsen en achtergrondinformatie) en Een verre plek vlakbij, die mijn moeder had geleend bij de bibliotheek en mij aanraadde. Wat een fantastisch verhaal! Ik ben het zelf van plan nog te gaan kopen, want ik moet dit boek gewoon hebben.

Dit zijn de boeken die ik deze maand heb gelezen. Hoeveel boeken heb jij de afgelopen maand verslonden? Laat het me weten!

3 reacties

  1. Wat een fijne leesmaand zeg! Ik las afgelopen maand maar 3 boeken, omdat ik in een keer veel drukker was dan ik verwacht had en bijna niet aan lezen toe kwam. Hopelijk kan ik in september weer wat meer lezen. Ik ben erg benieuwd naar Echte Amerikaanse jongens, die lijkt me erg indrukwekkend.

    • Merel Kuitert op september 3, 2019 om 11:40 am
    • Reageer

    Ohh nu ben ik benieuwd naar ‘Een verre plek dichtbij’! Er staat overigens dat je twee keer de Donkere Kroon las deze maand, klopt dat?

    1. Zeker gaan lezen! En oepsie, je bent oplettend haha 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.