De boeken die ik heb gelezen in September 2020

De afgelopen maand heb ik weer actief gelezen, zo heb ik tien verschillende boeken verslonden in september. Wat fantasy, strips en meer, het was een diverse maand waar ik graag over vertel. Hierbij dus mijn wrap up van de afgelopen leesmaand!

Ik begon de maand met het uitlezen van Midnight Sun, het verhaal van Twilight vanuit het perspectief van Edward. Het maakt het verhaal iets duisterder en ik vind het goed om te zien dat Stephanie Meyer erkent dat sommige dingen uit het verhaal vrij luguber zijn. De schrijfstijl is verbeterd, maar bepaalde stukken in het verhaal waren wat langdradig. In mijn recensie kan je er meer over lezen!

Ik las ook de reisgids van National Geographic over Japan, ik heb nu nog meer plekken waar ik heen wil gaan! Ik las daarnaast Tweet Cute, een schattig verhaal over twee pubers die door hun ouders een Twitteroorlog tussen twee bedrijven beginnen. Het verhaal maakt je erg blij en het is erg aandoenlijk, hoewel ik de personages soms wat vlak vond.

Liefde van A tot Z behoort nu al tot één van mijn favoriete boeken. Het is een leerzaam boek over onder andere racisme, maar is ook een romantisch verhaal met twee sterke personages in Qatar. Echt een boek dat vele jongeren kan inspireren! Ik ben er erg lovend over, lees vooral mijn recensie om jezelf ervan te overtuigen dit boek in huis te halen.

Ik las een graphic novel, namelijk Super Kaka 3. Dit gaat over een wereld waarin mensen hun eigen droom (zie het als een soort Pokémon) tot leven kunnen wekken. Het derde deel was echt heel spannend en had een plottwist waar je u tegen zegt! Nu schijnt de reeks klaar te zijn, maar het zou me niet verbazen als er nog vervolgdelen gaan komen, want dit schreeuwt om meer.

De 3PAK is een bundel voor de Boekenweek voor Jongeren, en deze kan je gratis ophalen bij de boekhandel en de bibliotheek. Meteen op de eerste dag van deze week haalde ik hem in huis, ik had hem zo uit! Weer een bundel vol variatie, hopelijk kan het veel jongeren aan het lezen krijgen!

Het negende huis is geschreven door Leigh Bardugo, die na het schrijven van YA een uitstap heeft gemaakt naar het volwassen fantasygenre. Een boek dat zeker de mysterieuze sfeer van Bardugo’s boeken weet te bevatten, maar de personages lieten me helaas een beetje koud. Lees vooral mijn recensie om er meer over te lezen!

De tweedelige strip Ravencroft las ik binnen een avondje uit. Dit verhaal gaat over twee weeskinderen die bij hun oom en tante terecht komen, en een mysterie oplossen over de verdwijning van hun ouders. Lekker spannend en met een snufje fantasy, erg leuk! Waarschijnlijk zal een recensie op Fantasywereld erover verschijnen.

Onvindbaar is een YA-thriller over een meisje die op een kostschool terecht komt en op onderzoek uit gaat wanneer een klasgenoot plots is vermist, terwijl ze een crush heeft op haar gymleraar. Ik had wel zin in een spannend verhaal vol geheimen en intriges, maar dit was helaas niet het boek wat ik voor ogen had. Ik had het einde al van mijlen ver zien aankomen, hoewel de schrijfstijl wel erg prettig was. Er werden nog pogingen gedaan om me op het verkeerde been te zetten, maar dat was niet gelukt. Jammer!

Tot slot las ik Zomerburen, het debuut van Rianne Robben. Een ontzettend mooi verhaal over seksualiteit en je twijfels rondom de toekomst. Met een setting in Drenthe, heel leuk om te leren over het platteland! Echt een fantastisch boek dat zeker onder de aandacht gebracht moet worden bij de jongeren in Nederland en Vlaanderen.

De aankomende maand ga ik eindelijk werken, dus ik heb geen idee hoeveel boeken ik dan ga lezen. ik hoop in ieder geval genoeg, want het lezen wil ik niet kwijtraken! Heb jij nog mooie boeken gelezen in de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.