De boeken die ik heb gelezen in Augustus 2020

De afgelopen maand had ik zomervakantie, en kon ik daardoor lekker veel lezen. Ik was zelfs zo snel met lezen, dat ik wat ongelezen boeken uit mijn boekenkast kon verslinden. Hier zitten zeker wat pareltjes bij, dus ik vertel je graag over de boeken die ik las in augustus!

Ik begon de maand met Terug naar Fandom, waarin de personages weer terug willen keren naar hun fictieve wereld. Een erg tof verhaal over hoe je als fandom een fictieve wereld schept, hoewel ik de plottwist op het einde zag aankomen. Wel een erg tof vervolg, dus ik raad je hem zeker aan als je het eerste deel erg leuk vond. Daarna las ik Het zwaard der voorzienigheid uit, het tweede deel in The Witcher. Allemaal losse verhalen waarvan een paar inspiratie waren voor afleveringen uit de serie. Ik ben in ieder geval best nieuwsgierig naar de rest van de serie!

Ik was ook weer bezig met inspiratie opdoen voor een vakantie naar Japan, dus ik las Tokyo City Guide, Your Guide to Japan (van de vlogger Cakeswithfaces) en Ontdek Japan. Ik heb weer een hoop plekken die ik op mijn lijstje heb staan, zo leuk om al deze boeken door te spitten!

De onverklaarbare logica van mijn leven had ik een jaar geleden gekocht, maar nog steeds niet gelezen. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik vond dit boek echt prachtig, het is zo’n fijn verhaal waar geen einde aan moet komen. Ik las ook The Dragon Prince: Moon, het boek over het eerste seizoen van de gelijknamige serie. Niet veel extra nieuwe informatie, maar wel leuk om het eerste seizoen via een ander medium mee te maken! Het mes van de sluipmoordenaar is de proloog op De Glazen Troon, welke ik erg goed vond. Je leert meer over Celaena in haar jonge jaren, en het gaf wat extra informatie over bepaalde personages. Mijn recensie komt er snel aan!

Vruchteloos van Bes Ceyssens las ik voor Fantasywereld en vond ik helaas niet zo goed. Mijn recensie kan je daar gaan lezen, maar ik kan verklappen dat het idee wel goed was, maar dat de futuristische wereld niet goed was uitgewerkt en sommige stukken in het boek vrij problematisch waren, het is niet echt een boek voor 2020. Daarnaast las ik Betoverd, het eerste deel van Beautiful Creatures. Deze serie heb ik jaren geleden gekocht, maar nog steeds niet gelezen. Nou, nu heb ik er een begin in gemaakt! Ik vond het boek best goed en ik ben benieuwd naar alle magie van deze serie, maar het was ook niet een fantastisch boek.

Tot slot las ik Verbeeld me, het laatste deel van Touching Juliette. Het vijfde deel vond ik al achteruit gaan, en dit zesde deel was helaas niet de afsluiter waar ik op had gehoopt. In mijn recensie kan je er alles over lezen, maar kort gezegd was het verhaal afgeraffeld en waren de personages niet meer zo indrukwekkend zoals in de eerste delen. Echt zonde!

Dit zijn de boeken die ik in augustus heb gelezen. In september hoop ik snel fulltime te gaan werken, dus de kans is aanwezig dat ik dan wat minder lees. Maar goed, we gaan het zien! Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.