De boeken die ik heb gelezen in Augustus 2021

De afgelopen maand had ik genoeg redenen om in de zomeravonden veel boeken te gaan lezen, wat ook erg is gelukt.

Ik begon de maand met het uitlezen van Shirareta Sekai: De keuze van Amar door Kirsten de Groot. Een fantasy geïnspireerd op Japan, wat voor veel herkenbaarheid zorgt. Een mooie fantasy, maar dit vervolg was vooral een tussendeel waarin de personages sterker werden. Ik hoop dat het derde deel veel spectaculairder gaat worden!

Daarna las ik een lekker geeky contemporary boek, namelijk Nu in de bioscoop, waarin de dochter van een fantasyauteur aankomt op de filmset van de boekverfilming. Ze is zelf totaal geen fan, maar een passie voor de filmindustrie kan aangewakkerd worden… De start was een beetje stroef, maar ik vond het boek uiteindelijk geweldig!

Ivelle is het nieuwe boek van Laura Diane, waarin je leest over een wereld waarbij je emoties worden gereflecteerd in je oogkleur. Een heel interessant concept, en Laura Diane heeft van dit idee een spannend verhaal gemaakt. Ik kan nu al niet meer wachten op nieuwe boeken van Laura!

Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi kocht ik omdat deze in de aanbieding was, een goede aankoop. Dit boek is zo oprecht en ik voelde zo hard met de hoofdpersoon mee, hoewel zij zo anders is dan ik. Ik ben een witte hetero man en tik bijna alle privilege-hokjes aan, maar bij dit boek kroop ik volledig in de huid van een islamitisch meisje in de USA na 9/11, waarin racisme en islamofobie extreem hoog is. Ik werd echt woedend door alle vooroordelen waar de hoofdpersoon mee te maken krijgt, Tahereh Mafi laat zien dat ze overduidelijk ook contemporary kan schrijven.

Verder bladerde ik door Lonely Planet Travel by Colour, een mooi boek vol kleurrijke foto’s van over de hele wereld, en het twaalfde en dertiende deel van My Hero Academia. Deze manga is zo fantastisch, het is zo leuk om het nu vanuit een ander medium mee te maken. Nog even en ik loop vooruit op de anime!

Icerberg Books is een nieuwe uitgeverij die zich richt op sciencefiction, en een van hun eerste titels is Sterrenvlucht van Brandon Sanderson. Dit boek is echt fantastisch en ben weer helemaal fan geworden van sciencefiction! Het verhaal is heel spannend, blijft mysterieus en de personages zijn erg realistisch. Ik kan niet wachten op de volgende delen! Daarna las ik Felix Ever After, een boek waarvan ik hoop dat het vertaald gaat worden. Het is een prachtig verhaal over een zwarte queer trans jongen die zo veel liefde kan verspreiden. Echt een van mijn favoriete boeken van 2021!

Ik las Het meisje dat kon vliegen, een titel die de inhoud al meteen omschrijft. Dit meisje (genaamd Piper) wordt meegenomen naar een centrum met andere kinderen (en zelfs dieren en planten) met bijzondere gaven, maar of dit een goede plek is, is nog maar de vraag… Een leuk verhaal, maar een tikkeltje cliché en het einde was wat chaotisch, maar ik hoop dat de vervolgdelen ook vertaald gaan worden!

Dit zijn de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Ik heb nog genoeg mooie boeken die ik de komende tijd kan gaan lezen, ik raak gewoon niet uitgelezen! Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.