De boeken die ik heb gelezen in augustus

In augustus had ik rare leesvlagen. In het begin van de maand was ik vaak op vakantie en had ik haast geen tijd om te lezen, in de tweede helft van augustus ging ik juist als een gek door veel boeken heen. Ik heb wel 17 boeken gelezen in augustus! Genoeg te bespreken dus.

 

Ik heb deze maand veel gelezen over Japan, een land waar ik echt maar al te graag naartoe wil. Zo las ik A Geek in Japan, een fantastisch boek die alle aspecten van Japan uitlegt door een blogger die er al jaren woont. Naast dit boek over Japan las ik ook Te gast in Japan en Insight Guides Japan, die ook veel vertellen over dit Oosterse land.

Qua games heb ik ook een boek gelezen, namelijk de strategy guide van Guild Wars 2. Dit boek is vanbinnen echt prachtig en gaf ook nog goede tips voor het spelen van de game die ik zeker ga gebruiken.

Voor Fantasywereld las ik Strijder, het vierde deel van de Talon Saga. Dit boek is lekker spannend, maar Julie Kagawa valt wel wat in herhaling. Ik kan kijk wel uit naar het laatste deel in deze serie!

Een bezoekje aan de bibliotheek doet echt wonderen. Ik las vele boeken mee die ik ook snel had gelezen. Zo las ik Door het vuur, een boek dat is gekozen voor de Diorapthe Literatour Prijs. Het boek was even lastig om in te komen, maar uiteindelijk was het boek erg goed. Ik las ook De wonderkinderen, een meesterwerk van Brian Selznick die adembenemende illustraties weet te combineren met een geschreven verhaal.

Ik had ook wat boeken van de bibliotheek meegenomen die ik totaal niet leuk vind, maar ik vond het daardoor juist leuk om te kijken of deze boeken ook zo verschrikkelijk fout zijn. Ik las namelijk de twee novelles van De Selectie en het laatste deel van De huis van de nacht, Verlost (hoewel een dertiende deel binnenkort verschijnt!). Recensies over deze boeken zullen in september verschijnen op mijn blog.

Ik stond ook niet stil wat graphic novels betreft. Zo las ik de graphic novel iZombie, alle vier de delen. Deze comic is heel anders dan de gelijknamige serie. Er zijn meer verschillende paranormale wezens in dit verhaal en het einde vond ik iets te… raar. Niet helemaal mijn ding, maar wel leuk om te lezen!

Ook zijn er nog hele toffe boeken waar je snel een recensie over leest, namelijk De beproevingen van Apollo: De duistere voorspelling (een nieuwe Rick Riordan, joepie!), Livestream van Buddy Tegenbosch (deze man is echt een schrijfheld!) en Spellslinger (dit boek jongens, zo tof!). Ik ga weinig zeggen over deze boeken, maar ik ben er echt lovend over en ik kan niet wachten om deze boeken zo goed mogelijk in het zonnetje te zetten!

 

Dit is mijn Wrap Up voor de maand augustus. Een pittig groot lijstje! In september begint mijn studie weer en heb ik stage, maar ik hoop toch lekker veel te kunnen lezen. Zeker met alle drukte rondom studeren is lezen ideale ontspanning!

Hoeveel boeken heb jij de afgelopen maand gelezen?

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wauw, je hebt best veel boeken gelezen in augustus.Ik ben erg benieuwd naar Spellslinger, dat boek klinkt erg tof. Zelf heb ik tien boeken gelezen 🙂

  1. Tien boeken is ook netjes! En Spellslinger is inderdaad onwijs gaaf! 😀

 2. Ik ben ook best heel benieuwd naar iZombie, ondanks dat ‘ie heel anders is dan de televisieserie. Ik heb die graphic novels al een tijdje op mijn wishlist staan, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. 🙂
  Ik heb over Spellslinger gelezen, en ben daar ook wel heel benieuwd naar!

  Op mijn teller van afgelopen maand staan vijftien boeken.. Ik heb ein-de-lijk de Grisha trilogie uit, en mijn favoriete boek van deze maand was The Reader, van Traci Chee!

  • Esther op september 4, 2017 om 10:04 am
  • Reageer

  Echt grappig dat je ook “foute” boeken heb gelezen deze maand! Dat ga ik ook een keer proberen!
  Ik heb onder andere The Manifesto on How to be Interesting gelezen. Ik had er eerlijk gezegd niet heel veel van verwacht, maar uiteindelijk bleek het echt een super goed boek te zijn met interessante onderwerpen. Echt een aanrader als je een YA liefhebber bent!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.