De boeken die ik heb gelezen in december 2017

De laatste wrap up betreft boeken van 2017! In december las ik maar liefst 14 boeken, een erg mooi aantal! Zo heb ik 2017 afgesloten met een totaal aantal boeken van 178, een enorm aantal! Hier ben ik erg blij mee, dus ik kijk uit naar nog een geslaagd leesjaar.

 

Laten we beginnen met de YA-verhalen. Zo las ik Winger, een ongemakkelijk, grappig en hard verhaal over een Amerikaanse kostschool. Dit is één van mijn favoriete boeken geworden en ik hoop dat het vervolg ook vertaald gaat worden naar het Nederlands! Ook las ik Ongehoorzaam, een verhaal over een doof meisje dat wat rebelse trekjes heeft. Ze houdt namelijk van graffiti art, maar kan daardoor wel in de problemen komen… Een supertof en luguber verhaal is het eerste deel van The Darkest Minds, waarin kinderen bijzondere krachten hebben gekregen die levensgevaarlijk zijn. Ook las ik het derde deel van Phobos, een mooie vervolg waar ik zeker van genoot, ondanks het feit dat ik wat opmerkingen bij had.

The Lunar Chronicles zijn heel bekend in Nederland, maar ik had ze nog steeds niet gelezen. Tijd om dat te veranderen! Ik begon in Cinder en ik heb zeker genoten van dit verhaal. Aan het eind van de maand las ik ook nog Scarlet, het vervolg op Cinder. Ook las ik (na het boek al bijna twee jaar in bezit te hebben) This is where it ends van Marieke Nijkamp. Tijdens de feestdagen las ik Dash & Lily’s Book of Dares en het tweede deel van Harry Potter om in de kerstsfeer te komen. Tot slot hebben we ook nog Geekerella, een geeky hervertelling van Assepoester waar ik echt ontzettend van genoot.

Een verhaal voor kinderen is het derde deel van De orde van de drakenmenners, welke ik kon lezen voor Fantasywereld. Ook las ik een manga, namelijk het eerste deel van Sword Art Online Progressive, een vernieuwde versie van Sword Art Online. Daarnaast las ik het vijfde deel van de light novelles van Sword Art Online, welke meer gaat over virtual reality in een schietspel. Ook zat ik weer lekker in de Steven Universe sferen. Ik las namelijk een comic van deze versie en Origin & Art, waarin ze het hele proces van de serie beschrijven. Wat een heerlijke fandomboeken zijn dat zeg!

 

Dit is mijn Wrap Up van de laatste maand van december. Hoeveel boeken heb jij in december gelezen?

3 reacties

  1. Mooie boeken heb je gelezen. Ik ben nog erg benieuwd naar Geekerella en Ongehoorzaam klinkt ook echt heel tof. Ik heb 10 boeken in december gelezen, waarvan De Eliminatie mijn favoriet was.

    1. Ook een mooi aantal! De Eliminatie klinkt ook erg tof 🙂

  2. Mooi aantal. Ik vond het eerste deel van The Darkest Minds super en ben erg benieuwd naar de film!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.