De boeken die ik heb gelezen in december 2018

In december ging ik weer heel lekker wat leesvoer betreft. Ik heb mijn reading challenge ook in december gehaald! Ik heb meer dan 150 boeken gelezen in 2018, iets wat ik niet had verwacht. Mijn oorspronkelijke challenge zat namelijk op 100 boeken, dus ik ben erg blij dat ik zo veel meer boeken heb kunnen lezen. Graag neem ik nog de laatste maand door, want ik heb weer een aantal toffe boeken mogen lezen.

 

Eerst las ik De Schemerling uit, een hele toffe en originele fantasy waar ik persoonlijk veel mee heb, aangezien dit boek is geïnspireerd op een toneelstuk waar ik in heb meegespeeld. Zo tof dat het verhaal zo is uitgewerkt! Daarna ging ik door met Twister, een magisch en mysterieus verhaal met een ontroerend einde. Aangezien ik Harry Potter: A History of Magic kreeg voor mijn verjaardag, las ik om de zoveel dagen weer wat uit dit boek. Ik vond het erg interessant om allemaal inspiratiebronnen te zien van J.K. Rowling, zeker een aanrader voor de Potterheads. Ook las ik Voor het laatst gezien, een mysterieuze YA-thriller met een contemporary-randje.

Ook ging ik door Dutch Comic Con wat manga lezen. Zo las ik de manga van Sword Art Online: Excalibur. Erg leuk om te lezen, aangezien ik ook al de anime had gezien en de light novel had gelezen. Ik ging ook de eerste volume van de manga van The Mortal Instruments lezen, erg tof! Ik las ook Log Horizon The West Wind Brigade, een manga die een aparte verhaallijn is van de normale Log Horizon. Tijdens DCC kocht ik ook de light novel van Your Name, welke ik nu heel graag weer wil zien (de film is namelijk prachtig!).

Voor Fantasywereld las ik ook nog wat boeken, zoals De Gouden Toren (het laatste deel van de Magisterium-serie, die wel een beetje tegenviel) en Viltstiftbos van Jeanet Kingma (een leuk kinderboek, maar het had nog beter kunnen zijn naar mijn idee).

De jongen onder water is een ontroerend boek vol mysterie, dit boek is een van mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar! Clean was ook een indrukwekkend verhaal over een meisje die terecht komt in een afkickkliniek, net zoals Handboek van een Summoner, een mooi naslagwerk van de Summoner-serie. Ook las ik Insight Guides Japan, aangezien ik wat inspiratie wil opdoen voor mijn vakantie naar Tokio over een paar maanden. Het laatste boek van 2018 is Predators Gold, het tweede deel van Mortal Engines waar ik nog wat gemengde gevoelens over heb.

 

Dit zijn de laatste boeken van 2018. Mijn Reading Challenge was uiteindelijk 150 boeken en hier ging ik overheen met 160 boeken! Dat is een prima afsluiter dus. Op naar een nieuw jaar vol toffe boeken!

Hoeveel boeken heb jij de afgelopen maand gelezen?

2 reacties

  1. Wat een toffe boeken heb je gelezen! Ik ben vooral erg benieuwd naar Clean en Voor het laatst gezien. Die lijken me zo tof!

  2. Whut? 😮 150 boeken? Ik zit op 3 in heel 2018 en de jaren ervoor heb ik er geen enkel gelezen. Maar knap hoor!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.