De boeken die ik heb gelezen in december 2019

De afgelopen maand ben ik weer hard aan de slag gegaan met lezen. Zo heb ik elf boeken gelezen in december, een prima aantal! Het was een mooie afsluiter van 2019, want ik heb weer een paar topboeken die ik graag met je bespreek.

For Ever is een boek dat ik mocht ontvangen op Dutch Comic Con. Dit is een verhalenbundel in een fantasywereld met veel diversiteit, erg leuk om te lezen! Het verhaal is heel toegankelijk en de merchandise die erbij hoort is zo ontzettend leuk. Het boek is ook nog eens spotgoedkoop, dus check zeker dit verhaal! Voor Fantasywereld las ik Sophie en de drakentranen, een kinderverhaal over een meisje die op vakantie is in Finland en alle ruiten van een restaurant kapot gilt. Mooi verhaal, maar wist voor mij nog niet volledig overtuigend te zijn. Ik ging naar de theatervoorstelling van De gebroeders Leeuwenhart, dus de avond ervoor las ik het boek. Mooi kinderboek, de voorstelling was ook erg bijzonder om mee te maken!

Steeds verder weg is een heftig verhaal over een depressief meisje, een boek dat me zeker wist te raken. Wel vond ik het een erg bijzonder en mooi verhaal, erg goed geschreven ook! Voor de leesclub in Rotterdam las ik De Zwendelprins, een sprookje met invloeden uit India. Erg gaaf verhaal, ook zo interessant om meer te lezen over deze cultuur en hoe de denkwijze van personages van elkaar verschilt. Verder las ik Muze, het vervolg op Zonderling, die ik echt fenomenaal vond! Indrukwekkende personages en de meest magische schrijfstijl die je je maar kan bedenken. Een waardig einde van dit tweeluik!

Ik las nog de twee filmboeken van The Crimes of Grindelwald. Hoewel ik de film niet heel goed vond, is het wel een mooie ervaring om beelden achter de schermen te zien. De acteurs vertellen ook veel over de personages, wat erg interessant is om te lezen. Ik las ook Sterke verhalen en hoe je ze schrijft, aangezien ik in 2020 mijn verhaal wil afmaken. Er zaten zeker wat mooie tips tussen, dus hier ga ik zeker mee aan de slag!

Tijdens eerste kerstdag las ik De Kerstmisaurus en de Winterheks, een heerlijk tweede verhaal over Willem en zijn avonturen rondom kerst. Erg ontroerend, spannend, ,echt het meest geweldige kerstverhaal voor het hele gezin! Ik las ook Finale uit, het laatste deel van de Caraval-trilogie. Ik vind de hele wereld van Stephanie Garber fantastisch, maar dit deel had iets te veel nadruk op liefdesdriehoeken romantiek. Tot slot las ik De appeltaart van hoop voor aan mijn fangirl, dit boek heb ik nu voor de derde keer gelezen, en blijft zo mooi!

Dit zijn mijn gelezen boeken van de afgelopen maand. Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het me weten!

2 reacties

  1. Wat leuk om te lezen, je maakt me echt enthousiast voor Appeltaart van Hoop! En Sterke Verhalen toch gelezen, jeej 🙂

    1. Yes yes YES, zeker lezen Merel! 🙂 En jaaa, zo fijn dat ik hem nu heb, het helpt hopelijk enorm tijdens het schrijven 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.