De boeken die ik heb gelezen in December 2020

2020 is afgelopen, dus het wordt tijd voor de laatste maandelijkse overzichten van dit jaar. In december heb ik zestien boeken gelezen (waaronder een hoop manga en comics), maar over het algemeen was het een prima leesmaand.

Ik begon de maand met het uitlezen van De Gevallen Koning, het tweede deel in de Elfhame-trilogie. Weer erg magisch en vol personages die genoeg pit hebben. Het einde was zo intens, ik kan niet wachten op het laatste deel! Ik deed zelfs mee met de readalong van dit boek en als ambassadeur voor deze trilogie heb ik nog meerdere blogs geschreven. Deze limited editions wil je gewoon in huis hebben!

De toren van Nero is het laatste deel van De beproevingen van Apollo. Wat een achtbaan was dat! De personages zijn zo fijn en de groei die Apollo heeft meegemaakt is echt wonderbaarlijk. De eerste helft vond ik wat traag opgebouwd, maar het einde maakte zo veel goed! Het doet pijn in mijn hart dat er voorlopig geen nieuwe boeken gaan verschijnen in dit universum, maar ik kan blijven fantaseren over nieuwe avonturen die de personages kunnen beleven.

Familie liegt nooit is het nieuwe boek van Karen Mc. Manus, alweer een spannende mysteriethriller vol familiegeheimen. Hoewel ik niet altijd even geamuseerd was, vond ik alle schokkende ontdekkingen zeer sterk en het einde had ik ook zeker niet verwacht.

Ik was er een lange tijd mee bezig, maar ik heb Rijk der stormen uit. Dit vijfde deel over Celaena is legendarisch, en wat een einde zeg! In 2021 ga ik sowieso de serie uitlezen, want ik kan niet wachten om erachter te komen hoe het eindigt. Elk deel wordt beter en beter, dus ik heb hoge verwachtingen voor de laatste twee boeken.

Daarbij begon ik aan de box van Pokémon Adventures Diamond, Pearl & Platinum. De vijfde box al in deze reeks, ook deze avonturen zijn weer erg divers! Het verhaal is een tikkeltje langdradig, maar ik geniet er wel van. De box bestaat uit elf delen, en in december heb ik er negen gelezen. Ik moest even inkomen, maar het verhaal wordt nu juist enorm spannend!

Ik las het elfde deel van Sword Art Online in de light novel reeks, heerlijk om weer in dit verhaal te duiken. De anime heb ik al gezien, dus ik kon veel dingen herkennen en leerde meer informatie over de personages. Ik ga graag door met de rest van de boeken, dus die komen in 2021 aan de beurt.

Heartstopper is een graphic novel die eerst op internet verscheen, maar nu ook in boekvorm te lezen is. Het gaat over twee jongens die verliefd op elkaar worden, een heel mooi verhaal! De tekenstijl is soms wat simpel, maar de personages zijn zo oprecht. De vervolgdelen gaan ook aan de beurt komen, want ik wil graag verder in deze serie.

Dit zijn de gelezen boeken van december. Wat is jouw favoriete boek van de maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.