De boeken die ik heb gelezen in februari 2018

De maand februari is weer voorbij, dus het is tijd om terug te kijken naar de leesmaand. In februari heb ik 9 boeken gelezen, waaronder een paar graphic novels, manga en fandomgerelateerde boeken. Ik ging in het begin best lekker qua YA-boeken, maar halverwege de maand kreeg ik het erg druk met tentamens en belandde ik in een klein leesdipje. Hopelijk kom ik er snel uit, want mijn tentamenperiode is bijna voorbij.

 

Ik begon februari met het uitlezen van Schaduwheer, het tweede deel van De Duistere Machten van Cassandra Clare. Dit boek is een heerlijke guilty pleasure en ondanks de dikte van dit boek, is hij wel lekker om te lezen. Ik ben heel benieuwd naar het derde deel! Ik ging snel door met De zomer waarin mijn vader een homo werd, een literaire YA van Best of YA (die ik steeds meer aan het waarderen ben). Een bijzonder verhaal, maar had ook wat minpuntjes.

Er kwamen ook wat nieuwe boeken uit in februari, welke ik snel las. Zo las ik Hazelwoud, een prachtig en magisch boek met wat Alice in Wonderland-invloeden. Ik ben dol op dit sprookjesachtige verhaal en ik kan niet wachten op meer! Ook kreeg ik tijdens de bingo van de Rick Riordan dag het nieuwe deel van Magnus Chase mee naar huis, die ik heb gerecenseerd voor Fantasywereld (binnenkort daar te lezen). Ook kreeg ik Everless: Het meisje en de alchemist, een spannend, origineel en mysterieus verhaal over een wereld waarin je tijd in je bloed zit en deze in kan laten ruilen in geld. Wat een fantastisch boek zeg! Sara Holland komt ook naar Yalfest en door het lezen van Everless ben ik enorm benieuwd haar te spreken!

Ook las ik nog twee graphic novels voor Fantasywereld (recensies zullen daar nog op verschijnen), namelijk Super Kaka en 7 Draken. Super Kaka is een kinderverhaal over een soort superheldenacademie (een mooie mix van De Nieuweling en My Hero Academia) en 7 Draken is een fantasyverhaal over een koning die de zeven machtige draken in de wereld wil vermoorden om zijn eer te herstellen. Twee indrukwekkende verhalen!

Ik ging ook naar de tentoonstelling van Star Wars, waar ik ook de catalogus van de tentoonstelling heb gekocht. Hier staan alle voorwerpen in die tentoon werden gesteld. Heel mooi aandenken! Tot slot heb ik ook het tweede deel van Fullmetal Alchemist gelezen, toch wel mijn favoriete manga ooit.

 

Dit zijn de boeken van februari. Er komen een hoop mooie boeken uit in maart, dus ik ga nog hard aan de slag om weer lekker veel te lezen. Ik heb aankomend blok weinig colleges, maar waarschijnlijk wel veel thuisstudie. Hopelijk kan ik nog wel veel gaan lezen!

Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

 

1 reactie

  1. Mooie boeken heb je gelezen! Ik vond Everless ook echt heel tof, ik ben erg benieuwd naar het vervolg.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.