De boeken die ik heb gelezen in februari 2019

De afgelopen maand had ik het vrij druk met studeren, maar ik heb wel negen boeken kunnen lezen! Een prima aantal, maar ik hoop aankomende maand meer te gaan lezen. Ik heb de afgelopen maand een flinke afwisseling gehad qua boeken. Graphic novels, contemporary, YA, fantasy, thriller, middle grade, alles kwam wel voorbij!

 

Ik begon de maand met De wens van de Havikshorst. Dit is een mooi verhaal over een meisje met leukemie en gaat over de Make-A-Wish-stichting. Deze las ik binnen een dag uit, heel fijn om te lezen! Daarna las ik nog een kinderboek, namelijk Code Kattenkruid. Dit boek las ik dankzij de podcast De Grote Vriendelijke Podcast, waarbij dit boek werd besproken. Echt een heel humoristisch, luchtig maar toch zwaar verhaal over een jongen met een opa die euthanasie wil.

Al snel las ik een YA-verhaal van een auteur die naar Yalfest komt, namelijk Zij en ik van Nic Stone! Een contemporary over de complexiteit van liefde en seksualiteit. Zeker een aanrader! Daarna las ik Donjon Monsters 9, een graphic novel van allemaal losse verhalen van de Donjon-reeks. Dit verhaal vond ik nogal raar en wist me niet helemaal te pakken, maar mijn complete mening zal je lezen op Fantasywereld.

De kleuren van magie is het eerste deel van de Schemering Trilogie en is een tof fantasyverhaal over vier verschillende Londens, vol spetterende actie. Ja, hier ben ik wel fan van! Ik kijk dus zeker uit naar de vervolgdelen. Ook las ik het debuut van Astrid Boonstoppel, namelijk Dit is hoe het ging, een heel zwaar en heftig verhaal over een meisje die een frisse start wil maken op haar nieuwe school. Ik doe zelfs mee aan de blogtour rondom dit boek, dus je kan een interview met de auteur op mijn blog lezen!

En we gaan door! Ik kocht afgelopen maand Wat we niet wisten van Tom Avery, welke ik ook binnen een dagje uit had gelezen. Wat een mooi boek is dat! Het is een contemporary over aankomende rouw en verdriet, maar heeft ook een fantasyrandje. Toms boeken kan ik je zeker aanbevelen! Dwaalspoor is een mooie mix van een thriller en een contemporary, Caleb Roehrig dit it again! Wel zag ik bepaalde gelijkenissen met zijn vorige boek die me niet enorm bevielen (namelijk dat de meeste personages heel vals zijn), maar ik was weer verrast door het einde. Tot slot las ik De Nachtbrenger, het derde deel van Vuur en As van Sabaa Tahir. Ik had hier een tijdje over gedaan, maar ik vind hem achteraf zo goed! Het eerste deel van het boek verloopt vrij traag, maar het einde was echt geniaal en ik kijk enorm uit naar het vierde deel.

 

Dit zijn de boeken die ik heb gelezen in februari. Welke boeken heb jij ook de afgelopen maand gelezen, wat vond jij van deze boeken? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.