De boeken die ik heb gelezen in Februari 2021

De maand februari is voorbij en ik kan weer een overzicht maken van de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Een redelijk bescheiden maand voor mijn doen, ik heb namelijk zeven boeken gelezen, waaronder veel vrij korte verhalen. Maar goed, elk boek is een boek, en ik bespreek ze graag met je!

Dit is Japan kocht ik bij de lokale boekhandel om ze te steunen deze lockdown, en ik heb zo ontzettend genoten van dit boek. Het is geschreven vanuit een Japanner die veel in het buitenland heeft gewoon, dus hij heeft zowel een Japans als Westers perspectief op het land. Je krijgt van alles te weten over de regio’s van Japan, de geschiedenis en verschillende aspecten van de cultuur, heel interessant! Nu ben ik nog meer ingelezen voor een volgende vakantie naar Japan, echt een musthave voor de Japanliefhebber!

Daarna las ik Het onzichtbare leven van Addie LaRue, een prachtig verhaal over een onsterfelijk meisje die een vloek heeft waardoor iedereen haar vergeet als ze haar uit het oog verliezen. Een erg betoverend verhaal met een hele rustige opbouw, wat juist heel goed werkt. De personages zijn heel intrigerend en het is een tijdloos verhaal, hoe dan ook een enorme aanrader!

Een boek dat ik kocht via een Kickstarter is Love Potion van Cindy Paul met illustraties van Renée Zonneveld, een prachtig kort verhaal vol zoetsappige romantiek, aandoenlijke grapjes en veel fantasy. Het boek heeft illustraties in kleur, echt een plaatje voor in de boekenkast! Er is ook genoeg merchandise van alle boeken van Everafterprint, wat een mooie toevoeging is aan de boeken die ze aanbieden.

Ik had voor kerst de twee eerste volumes gelezen van My Hero Academia, een geweldige manga over een wereld waarin bijna iedereen een superkracht bezit. De eerste twee delen zijn bijna het hele eerste seizoen van de anime en ik vond het geweldig het verhaal te ontdekken via boekvorm. Ik hoop zeker de rest van de serie te bemachtigen, dus dit is het begin van een grote mangacollectie!

Ik ging ook weer verder met de light novel serie van Sword Art Online, dit keer las ik het twaalfde deel in de serie, welke weer erg spannend was. Nog twee boeken te gaan en dan kan ik weer meer delen in huis slaan, wat ik sowieso ga doen!

Tot slot las ik Dromendochter, aangezien het derde deel in deze serie eindelijk is vertaald. Het is een magisch verhaal over een meisje met blauw haar en bijzondere tattoo’s in Praag die wensen kan laten uitkomen door bijzondere kralen. Het is een verhaal vol unieke fantasyelementen en ik kan niet wachten op meer, want het boek wordt naarmate het verhaal vordert steeds epischer.

Dit zijn de boeken die ik heb gelezen in februari. Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.