De boeken die ik heb gelezen in januari 2018

De eerste maand van januari is al weer voorbij! In januari begon ik met het lezen van een aantal boeken en heb ik nieuwe boeken afgewisseld met oudere boeken, manga en meer. Lekker veel variatie in januari! Deze maand heb ik uiteindelijk twaalf boeken gelezen. Een prima aantal naar mijn idee, aangezien mijn studie weer is begonnen en ik daar ook tijd aan moest besteden.

 

Ik begon het jaar met Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp. Uiteindelijk niet de beste keus, want ik vond het een behoorlijke tegenvaller. Ik vond veel personages erg frustrerend en het einde wist mij totaal niet te bevredigen. Jammer! Ik vond het vooral een heel raar boek en ik was blij dat ik uiteindelijk wat anders kon lezen. Ik las al snel How to be warrior by Fionna and Cake, waarin de genderbend personages van Adventure Time vertellen hoe je een coole strijder kan worden. Superleuk! Het is echt een vrolijk boek, dus ik genoot er enorm van.

Al snel begon ik aan De Eliminatie van Daniëlle Bakhuis, wat een gaaf boek is dat zeg! Het is niet alleen een spannend boek (het gaat over tien mensen die opgesloten zitten in een garage en de helft moeten elimineren om eruit te mogen), maar het laat je ook denken over morele kwesties. Dit bewijst maar weer dat ik Best of YA volledig kan vertrouwen als het gaat om Nederlandse YA-auteurs, want dat zijn altijd goede boeken. Daarna las ik How to Hero with Finn and Jake, met de normale personages van Adventure Time die ook ontzettend leuk is. 

Tijdens een weekendje in Tilburg las ik De Slaapster en de Spintol, een prachtig verhaal met een combinatie tussen Sneeuwwitje en Doornroosje. Wat een prachtboek zeg! Het is een vrij kort, maar schitterend geïllustreerd verhaal. Ook las ik Fullmetal Alchemist Manga Profiles, waarin de personages en de wereld van de manga van Fullmetal Alchemist worden besproken. Dat weekend begon ik ook aan Alter Ego, welke ik een paar dagen erna uitlees. Wat een leuk boek over superhelden is dat zeg! Ik ben nu echt een nog grotere fan geworden van Marissa Meyer, want zij schrijft echt goed! Mijn recensie kan je gaan lezen op Fantasywereld.

Voor Fantasywereld las ik het complete werk van Star Wars The Last Jedi, die alle personages, plekken, voertuigen en meer bespreekt uit de film. Wat een mooi naslagwerk is dat toch, want je komt in detail dingen te weten over het verhaal. Ook las ik Onvergetelijk, het tweede deel van The Darkest Minds. Deze setting is echt gruwelijk en de personages lopen weer genoeg gevaar, hoewel ik wel wat kleine opmerkingen heb over dit boek. Ik heb er wel enorm van genoten en ik kijk uit naar het derde deel!

Het was tijd voor wat oudere boeken. Zo las ik Loverboys van Helen Vreeswijk, waarin twee meisjes in contact komen met een loverboy. Hoewel ik me totaal niet kon identificeren met de dames, was het wel een vrij heftig boek, helemaal als je weet dat dit soort dingen echt gebeuren. Dit boek kan echt een goed middel zijn om meisjes al te waarschuwen over de gevaren van zo’n jongen en hoe je een loverboy herkent. Ook begon ik aan de manga Fullmetal Alchemist (voor de tweede keer) en opnieuw vind ik het weer heerlijk om te lezen, hoewel ik pas de eerste volume heb gelezen. Tot slot las ik Het geestige leven van Lucy Shaw, een grappig en kort boekje die ik binnen een dag uit had. In januari begon ik nog aan Schaduwheer van Cassandra Clare, maar die zal ik in februari pas uitlezen aangezien het een dikke pil is.

 

Dit was het lijstje voor deze maand! Hoeveel boeken heb jij gelezen in januari, lig je al een beetje voor op je reading challenge? Laat het me vooral weten in de reacties of op social media!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Je gaat weer lekker Joost! Zelf las ik al vijf (en een half) boeken! Veel leesplezier in februari 🙂

    1. Ook een mooi aantal Nicky! Ook jij heel veel leesplezier in februari 🙂

  2. Mooie boeken heb je gelezen. De Eliminatie is echt zo’n goed boek. Ik heb 18 boeken gelezen in januari, dus dat zijn er aardig wat!

    1. Wow, dat is inderdaad aardig wat! Mooi begin zo van 2018 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.