De boeken die ik heb gelezen in januari 2019

In de maand januari zat ik een klein beetje in een leesdip. Gelukkig ben ik er nu weer uit en wil ik lekker veel gaan lezen! In januari heb ik zeven boeken gelezen, maar normaal lees ik er dus iets meer. Ach ja, ik heb nog de rest van het jaar om mijn lichte achterstand in te halen!

 

Ik begon januari met een heerlijk boek, namelijk Talisbinder! Dit is het derde deel van de Spellslinger-serie van Sebastien de Castell en ik heb er zo ontzettend van genoten. Deze serie wordt met elk deel leuker en leuker! Spellslinger is echt een magisch avontuur met een anti-held als hoofdpersoon en met de meest mystieke personages. Nu wachten op het vierde deel!

Daarna ging ik dood met Tijdbom van Joelle Charbonneau, dit boek had ik ontzettend snel uit. Het is een mooie YA-thriller over middelbare scholieren opgesloten zitten in een school waar bommen zitten. De verschillende personages hebben elk wel hun eigen motieven en de onderlinge dynamiek tussen de leerlingen vond ik erg interessant. Zeker een aanrader, helemaal voor middelbare scholieren!

Een mythologisch avontuur in het teken van hindoeïsme? Dan ben je bij Aru Shah en het einde van de tijd aan het juiste adres! Dit boek wordt aangeraden door Rick Riordan, dus je kan wel raden dat dit boek ook erg leuk is. Er komen nog drie delen aan, dus daar wacht ik zeker op, want dit beviel me wel! De mythologie was soms iets chaotisch (logisch, want het hindoeïsme is ook heel groot), maar daarom lees ik er graag meer over.

Na een bezoekje aan het boekenfestijn in Rotterdam las ik op de dag zelf twee boeken. Eerst las ik een strip van Shuriken School, een tekenserie over een ninjaschool die ik vroeger vaak keek. Lekker nostalgisch dus! Daarbij las ik De schaduw van mijn broer, een ontroerend verhaal over een meisje die vorig jaar haar broer heeft verloren. Zeker de moeite waard om te lezen! Bij het boekenfestijn is het boek natuurlijk een koopje, dus ga hem vooral opzoeken als je bij een boekenfestijn bent.

En dan het boek waardoor ik in een lichte leesdip kwam, namelijk Sprookjes & Vertellingen van J.R.R. Tolkien. Dit is een bundel van allemaal verhalen van Tolkien, maar ik vond sommige verhalen echt heel raar. Achteraf las ik het voorwoord opnieuw (die wat verklaringen geeft bij de verhalen) en toen werd het wel duidelijker, maar tijdens het lezen kwam ik er niet echt doorheen. Tot slot las ik Vervloekingen, het vervolg op De Graces. Laure Eve heeft ons even laten wachten, maar nu is het boek er! Ik heb zeker genoten van de afsluiter van dit tweeluik en vond alle informatie rondom magie erg tof. Een prima afronding dus!

 

Dit zijn dus de boeken van januari. Hoeveel boeken heb jij in januari gelezen? Heb je nog aanraders voor mij? De komende maand komen er in ieder geval heel veel mooie boeken uit, dus hopelijk ga ik weer hard aan de bak met het verslinden van boeken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.