De boeken die ik heb gelezen in Januari 2022

De maand januari is afgelopen, en het was een mooie leesmaand voor het nieuwe jaar! Ik heb 2022 afgetrapt met het lezen van 12 boeken, naar mijn idee ook weer een diverse lijst met zowel nieuwe als oude boeken, YA en manga, fantasy en contemporary. Laat de rest van 2022 maar ook zo goed zijn wat betreft lezen!

Ik begon het jaar met het uitlezen van Bloed van Holly Black. Weer een verhaal met een luguber fantasysfeertje, dit keer vanuit een ander personage die wegloopt van huis naar New York. Het verhaal was naar mijn idee spannender dan het eerste deel, en aangezien het boek iets dunner is, had het boek een snellere spanningsboog. Ik ben heel benieuwd hoe de twee verhaallijnen bij elkaar gaan komen in het derde deel, die ook weer uitkomt in een mooie limited edition!

Tijdens kerst kreeg ik van mijn oom Het waanzinnige boek over je lichaam, een grappig boek vol onzinfeiten over je lichaam. Geen leerzaam boek, maar juist een grappig boek waarin elk lichaamsdeel en orgaan wordt behandeld (behalve de schaamstreek, want daar schaamt het boek zich te veel voor). Leuk voor tussendoor, net als het volgende boek wat ik heb gelezen, namelijk Damn, Honey van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Ik luister hun podcast af en toe, en het leek mij een goed idee om hun boeken ook op te pakken. Dit feministische pamflet zit vol aandachtspunten rondom sekseongelijkheid, het enige minpunt is de snelle redactie (het boek werd binnen twee weken uitgegeven, dus er was weinig tijd voor grondig doorkijkwerk). Ik wil in ieder geval meer boeken van ze lezen, want zeker door afgelopen maand is het goed om meer te weten te komen over het feminisme.

Dan hebben we een oud boek wat ik had opgepakt. Ik heb namelijk een Verslind die TBR-project, waarin ik 20 ongelezen boeken uit mijn boekenkast wil lezen in 2022. Charisma van Jeanne Ryan is er daar eentje van, een boek waarin een meisje een injectie krijgt die haar DNA verandert zodat ze charismatischer wordt. Op het begin heel prettig (ze is zelf erg verlegen), maar dan zijn er andere mensen die de injectie ook hebben genomen en komen te overlijden… Een verhaal dat wat raakvlakken heeft met de huidige pandemie, waardoor het relevanter is dan voorheen. Jammer genoeg had ik geen klik met de personages, waardoor het boek geen enorme indruk op mij wist achter te laten.

Een ander boek uit de lijst is Eve & Adam, waarin een meisje in een laboratorium haar droomjongen mag maken. Het concept an sich klinkt heel interessant, maar de uitwerking sloeg de plank volledig mis. Warrige extra verhaallijnen, geen uitwerking van de wetenschap, een onbegrijpelijke ontknoping en eenzijdige personages. Heel jammer, want de twee auteurs (Michael Grant en Katherine Applegate) vind ik juist zo goed!

Voor kerst kreeg ik het tweede boek van The Dragon Prince: Sky. Dit behandelt het tweede seizoen van de serie op Netflix, en het was heel fijn om op deze manier herinneringen op te halen! Ik wacht met smart op het vierde seizoen, en hoop ook het derde boek te gaan lezen als die eenmaal verschijnt. Daarna las ik het derde deel van Heartstopper, waarin Nick en Charlie op schoolreis gaan naar Parijs. Ik ben dol op alle queer personages, de hechte band tussen de twee jongens, de herkenning rondom plekken in Parijs en de thema’s die de graphic novel allemaal behandelt. Een graphic novel waar je vlinders in je buik van krijgt, gelukkig komt het vierde deel er snel aan!

Tot slot las ik nog een comic genaamd Fangs van Sarah Andersen. Dit is een boek vol kleine strips van een vampiervrouw en een weerwolfman die verliefd op elkaar worden. Erg komisch en duister, deze had ik zo uit! Verder las ik twee volumes van Demon Slayer, ik ben nu op hetzelfde punt als de anime (deel 10 en 11)! Ook las ik het 24ste en 24ste deel van My Hero Academia, ook daar nader ik het punt waar de anime nu is. Ik ga dit jaar nog zat manga lezen, want ik ben er zo fan van!

Dit zijn de boeken die ik in de eerste maand van 2022 heb gelezen. Een mooie lijst zo, en dat gaat hopelijk zo door in de volgende maanden! Welk boek van de afgelopen maand is jouw favoriet? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.