De boeken die ik heb gelezen in Juli 2018

In de maand juli had ik vakantie, dus tijd om lekker veel boeken te lezen! De teller voor de boeken in juli staat op vijftien boeken, wat een hoop! Ik ben dus aan de slag gegaan met het lezen van vele boeken, waarvan een paar echte toppers zijn. Laten we even het lijstje doornemen met gelezen boeken, aangezien ik er een hoop over te vertellen heb.

 

Ik begon de maand met het lezen van Elke dag dichter bij de sterren, een prequel op de Ventura Saga. Dit boek vond ik heel verschillend doordat de setting compleet anders is (nu lees je een verhaal waarin de personages nog leven op aarde en niet in de ruimte zitten), maar de romantiek had wel weer een hoog gehalte. Ik heb er zeker van genoten, maar vond bepaalde punten wat storend. Daarna las ik Hart van Glas van Miranda Peters. Dit boek was het niet helemaal voor mij. Het had een goede start, maar uiteindelijk waren er veel momenten in het verhaal waar ik totaal niet blij mee was of die ik niet begreep. In mijn recensie kan je er meer over lezen.

Ik was ook los gegaan met kopen van boeken, dus ik kocht en las onder andere De hemel kan wachten van Gideon Samson. Deze schrijver schrijft al 10 jaar, dus het boek was ook maar 10 euro. Ik genoot ook van het verhaal, maar het wist nog niet mijn emotionele snaar te raken (terwijl ik dat wel had verwacht). Al snel ging ik door met Lost Boy van Christina Henry, een soort prequel op Peter Pan. Wauw, ik zal nooit meer hetzelfde naar Peter Pan kijken! Dit boek las ik ter voorbereiding van Young Adult Literature Con in Londen, aangezien de auteur daar aanwezig was. Ook heb ik als voorbereiding Showstopper gelezen van Hayley Barker, want zij was ook aanwezig op YALC. Haar verhaal had een goede vaart, maar de uitwerking had wat zwakke plekken. Mijn recensie zal verschijnen bij Fantasywereld.

Checklist is een verhaal die aan te raden zou zijn voor zowel jongens als meiden, dus ik was hier erg benieuwd naar. Het boek was vrij kort en op bepaalde punten wat vaag, maar het is een erg leuk verhaal voor tussendoor. Daarna las ik echt een verschrikking, aangezien dit boek zo fout is dat het nog grappig is om te lezen. Ik heb het namelijk over Lux deel 1, Obsidian! Ik heb zelfs met Eline een podcast gemaakt over dit boek. Ik snap niet dat deze serie zo veel fans heeft… Gelukkig las ik daarna wel een fantastisch boek, namelijk De Outcast van Taran Matharu! Dit is een prequel (ik lees er wel erg veel deze maand?) op de Summoner-serie, een geniale fantasyserie waar ik echt dol op ben. Dit boek gaf veel meer informatie over het verleden van het rijk Hominum, wat ik erg interessant vond.

Elke dag maandag was de afgelopen maanden maar 10 euro, dus deze had ik gekocht en gelezen. Wat een leuk boek! Voorspelbaar eind, maar dat maakte niet echt uit door de leuke schrijfstijl en originele gebeurtenissen. De meest eenzame walvis ter wereld is een geïllustreerd kinderboek, welke ik prachtig vond! Ik ging ook nog door met twee graphic novels. Zo las ik het eerste deel van Sangre, een fantasyverhaal met een onschuldig meisje die opbloeit tot een bloeddorstige vrouw met een bijzondere gave. Op diezelfde avond las ik ook Zeven Schipbreukelingen, een mysterieus verhaal waar ik erg van genoten heb.

Een andere 10-euro actie was De hemel begint bij je voeten van Jandy Nelson, een emotioneel verhaal met een poëtische schrijfstijl. Keverjongen is ook te koop voor 10 euro, dus deze had ik ook gelezen. Een erg leuk kinderboek met wat spanning en (zoals de titel al doet vermoeden) veel informatie over kevers. Tot slot heb ik de graphic novel van Raveleijn gelezen, genaamd De magische pendel. Dit is een graphic novel van de Efteling. Redelijk leuk, maar hij was niet heel denderend.

 

Dit zijn de boeken die ik in juli heb gelezen. Wat zijn het er toch een hoop! In augustus hoop ik er ook weer tegenaan te gaan, want dan heb ik genoeg tijd om boeken te verslinden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.